5 locuri interzise pe care nu ai voie să le vizitezi

Noutăţi

Zona 51 nu este singurul loc care este ținut secret. De fapt, lumea este plină de locuri bine păzite de gardieni sau soldaţi înarmaţi, locuri în care nimeni nu are voie să intre, fie pentru propria siguranță, fie pentru a proteja un secret.

Iată o privire asupra a cinci dintre cele mai enigmatice locuri din lume în care nimeni (sau aproape nimeni) nu are voie să intre.

#5. Insula Santinelei de Nord

Situată în Golful Bengal, Insula Santinelei de Nord găzduiește cel mai izolat grup de oameni din lume. Unul dintre puținele triburi rămase necontactate, Sentinelese sunt extrem de ostili față de străini și își păzesc mica insulă acoperită de junglă cu o forță mortală.

Având numai aproximativ 60 de km2, Insula Santinelei de Nord este probabil cea mai faimoasă insulă Andaman, dobândind notorietate ca urmare a mai multor încercări dezastruoase și nechibzuite de a vizita acest loc paradisiac. Cea mai recentă dintre acestea a avut loc în anul 2018, când un misionar american a fost ucis de Sentinelese în timp ce se apropia de teritoriul lor natal, aparent cu intenția de a-i converti la creștinism.

Tribul Santinelei de Nord

În realitate, Sentinelienii sunt destul de înțelepți să se opună vizitatorilor cu atâta înverșunare, deoarece introducerea de virusuri și alți agenți patogeni de către occidentali ar putea nimici cu ușurință un trib izolat care nu are imunitate la aceste boli. Prin urmare, pentru protecția tuturor, paza de coastă indiană patrulează acum apele Golfului Bengal, aplicând o interdicție strictă asupra tuturor vizitelor în Insula Santinelei de Nord.

#4. Arhiva secretă a Vaticanului

Fondată la începutul secolului al XVII-lea, arhiva secretă a Vaticanului, care a fost redenumită Arhiva Apostolică a Vaticanului în anul 2019, a fost construită pentru a găzdui documentele personale ale tuturor papilor.

• CITEŞTE ŞI:  Prinţesa Zeb-un-Nissa: închisă vreme de 20 de ani în propriul palat, chiar de tatăl său

Timp de peste 250 de ani, aceste documente au rămas complet sigilate, dar în anul 1881 Papa Leon al XIII-lea a relaxat în cele din urmă anumite restricții, permițând unui grup select de cercetători catolici să aibă acces la seif.

Cu toate acestea, până în prezent, arhiva rămâne interzisă tuturor turiștilor, jurnaliștilor fiindu-le, de asemenea, interzisă intrarea. Doar unui număr foarte mic de academicieni religioși acreditați cu atenție li se permite accesul, și chiar și acestora le este interzis să răsfoiască colecția.

locuri interzise seiful apocalipsei
Seiful Apocalipsei

#3. Seiful Apocalipsei

Cunoscută oficial sub numele de Svalbard Global Seed Vault, această instalație protejată este situată pe insula Spitsbergen, cel mai nordic loc loc locuit permanent de pe Pământ.

Adânc în interiorul Cercului Polar Arctic, seiful numit popular Seiful Apocalipsei conține semințe de la peste 1,3 milioane de specii de plante și culturi din întreaga lume, oferind o rezervă vitală în cazul în care un dezastru natural (sau, într-adevăr, nenatural) ar distruge rezervele noastre existente.

Sculptată în stâncă, instalația se află la peste 100 de metri în interiorul unui munte și a fost construită pentru a rezista la cutremure, atacuri nucleare și creșterea nivelului mării. De asemenea, este puternic protejată împotriva germenilor și a altor vizitatori nedoriți, inclusiv a oamenilor.

#2. Insula Șerpilor

Nu, nu cea din România. Este vorba despre o insulă pe care trăiesc cu adevărat șerpi. Extrem de mulți. Şi de periculoşi.

Ilha da Queimada Grande, cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor, a fost separată de continentul brazilian în urmă cu aproximativ 11.000 de ani, moment în care șerpii locali au pornit pe o cale evolutivă mult mai sălbatică decât omologii lor continentali.

• CITEŞTE ŞI:  Hejiaba, satul în care oamenii fac bani din piatră seacă

Devenind în cele din urmă ceea ce cunoaștem acum sub numele de vipere cu cap de lance auriu, acești șerpi incredibil de periculoși posedă un venin care poate topi carnea umană, provocând moartea într-o oră.

Conform legendei, ultimul locuitor permanent al insulei a fost un paznic de far, a cărui întreagă familie ar fi fost ucisă de vecinii lor șerpii în anii 1920. De atunci, șerpii au pus stăpânire pe insulă, unele relatări sugerând că pe fiecare metru pătrat al insulei există câte un șarpe.

Având în vedere pericolele reprezentate de fauna locală, nimeni întreg la minte nu ar dori să viziteze Ilha da Queimada Grande, chiar dacă i s-ar permite. Din motive evidente, guvernul brazilian a interzis oricui să pună piciorul pe Insula Șerpilor, deși unor cercetători li se permite să studieze șerpii, cu condiția să fie însoțiți de un medic.

#1. Biserica Sfânta Maria din Sion

Poate că Indiana Jones și-a găsit Sfântul Graal la Petra, însă legenda spune că în realitate Chivotul Legământului este adăpostit într-o biserică din Aksum, Etiopia. Ca și în film, se spune că gardienilor acestei relicve religioase le este interzis să o părăsească vreodată și se presupune că sunt antrenați să ucidă cu mâinile goale pe oricine încearcă să intre.

În realitate, obiectul venerat care se găsește în Biserica Maicii Domnului Maria din Sion este probabil o replică a Chivotului, care ar putea sau nu să existe cu adevărat. Cu toate acestea, având în vedere că nimeni în viață nu a primit permisiunea de a intra în biserică, este greu de știut cu siguranță ce anume conține.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

augustus

Augustus, primul împărat al Imperiului Roman

0
Octavianus Augustus, în latină Imperator Caesar Divi filius Augustus s-a născut în data de 23 septembrie 63 î.Hr., la Roma, în Republica Romană. La naștere...
https://cespun.eu/10-dintre-secretele-ingropate-ale-bibliei/

Chivotul Legământului: misterul celui mai bine păzit secret din istoria creştinismului

0
Chivotul Legământului, denumit şi Chivotul Legii, Arca Alianţei sau Arca Legământului, este un obiect descris în Biblie care conținea tăbliţele din piatră cu Cele...

Vera Gedroits, prinţesa doctoriţă care a schimbat medicina de război. Povestea sa fascinantă este...

0
Prințesa Vera Gedroits a fost o femeie cu mult înaintea timpului ei. Dar povestea sa abia dacă este cunoscută. Pe numele său complet Vera Ignatievna...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via