A murit Charlotte, celebra pisică de mare devenită faimoasă după ce a rămas gestantă deşi era singură în acvariu

Noutăţi

Charlotte, celebra pisică de mare care a fost declarată în mod controversat ca fiind însărcinată, deși își împărțea acvariul doar cu rechini și nu cu masculi din specia sa, a murit.

Acvariul și Laboratorul de Rechini din Hendersonville, Carolina de Nord, au anunțat vestea tristă pe rețelele lor de socializare duminică seara târziu, mulțumindu-le fanilor pentru „dragostea și sprijinul lor”.

„Suntem triști să anunțăm că, după continuarea tratamentului cu echipa de îngrijire medicală și specialistul ei, pisică noastră de mare Charlotte a decedat astăzi.”, a postat acvariul pe Facebook.

„Continuăm să lucrăm cu echipa ei de îngrijire medicală și cu specialistul în cercetare”, au adăugat aceștia.[sursa]

Charlote, o pisică de mare gestantă deşi era singură în acvariu

Cum a rămas o pisică de mare gestantă deşi era singură în acvariu

În februarie, acvariul a anunțat că pisica de mare femelă era însărcinată, deși nu mai împărțise acvariul cu o pisică de mare mascul de cel puțin opt ani.

„Pisica noastră de mare, Charlotte, este însărcinată! Am ținut acest lucru aproape de inimile noastre timp de peste 3 luni. Lucrul cu adevărat uimitor este că nu avem nicio pisică de mare de sex masculin!”, a anunțat Team ECCO, care administrează acvariul, pe Facebook în februarie, alături de ecografii.

Vestea a fost mediatizată pe scară largă, iar social media a fost plină de speculații. Unii au sugerat că Charlotte ar fi putut fi lăsată însărcinată de o altă specie din acvariu, cum ar fi un rechin, într-un caz rar de hibridizare. Cu toate acestea, biologii marini au subliniat că existența unui astfel de hibrid este puțin probabilă, având în vedere că cele două specii sunt înrudite destul de îndepărtat. În plus, nu există cazuri documentate de reproducere a rechinilor cu pisicile de mare.

• CITEŞTE ŞI:  Prinţesa Zeb-un-Nissa: închisă vreme de 20 de ani în propriul palat, chiar de tatăl său

Acvariul nu a dat în mod explicit o cauză a morții, dar o postare anterioară a declarat că aceasta suferea de o boală reproducătoare rară.

Experții de la acvariu au stabilit în cele din urmă ca scenariu cel mai probabil partenogeneza, un termen care provine din grecescul pentru „naștere virgină”, în care un embrion se poate dezvolta fără fertilizare. Este un fenomen destul de rar, dar a fost documentat la anumite specii de insecte, amfibieni, păsări, reptile și, cel mai important, la pești.

O răsturnare majoră de situație a avut loc în luna mai, când acvariul a dezvăluit că Charlotte „a dezvoltat o boală reproducătoare rară care i-a afectat negativ sistemul reproducător”. Aceștia au continuat să sugereze că pisica de mare fusese anterior însărcinată, dar embrionul a fost oprit din cauza bolii.

Cu toate acestea, unii se îndoiesc că a fost vreodată însărcinată. Simțind ceva dubios în această poveste, experții marini au criticat acvariul, susținând că au răspândit informații eronate și că este posibil să pună în pericol viața pisicii de mare. Acvariul a negat acest lucru.

„Pot să vă spun doar ceea ce știm cu siguranță. Nu am fost niciodată un mincinos. Aceasta nu a fost o înșelătorie. Nu a fost nimic inventat, dar oamenii fac asta. Oamenii au propriile lor gânduri”, a declarat Brenda Ramer, proprietara acvariului, pentru postul local de televiziune WLOS.

Înconjurată de incertitudine, se pare că viața pisicii de mare a fost curmată în cele din urmă din cauza bolii sale de reproducere. Este un final trist pentru această saga, dar puține pisici de mare pot spune că s-au bucurat de o asemenea celebritate la nivel mondial.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

planeta nibiru

Planeta Nibiru: misterul de 3.600 de ani al planetei care nu a existat niciodată

0
Planeta Nibiru, cunoscută şi ca Planeta X reprezintă un subiect fascinant și controversat, care a stârnit interesul și imaginația multor oameni de-a lungul timpului....
Roald Amundsen

Roald Amundsen, primul om care a ajuns la Polul Sud

0
Roald Amundsen a fost primul om care a ajuns la Polul Sud, în data de 14 decembrie 1911. Acesta a fost un explorator norvegian,...
înţelegem Universul

Telescopul James Webb confirmă că există ceva extrem de greșit în modul în care...

0
În funcție de locul în care privim, Universul se extinde în ritmuri diferite. Acum, oamenii de știință care folosesc telescoapele spațiale James Webb și...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via