Un animal ciudat şi agresiv a fost ucis de sătenii îngroziţi, în Galaţi

2 min


14
14 puncte

Un animal ciudat şi agresiv a fost prins şi ucişi de sătenii îngroziţi dintr-o localitate din judeţul Galaţi.

Animalul făcea ravagii la stânile din zona de nord a judeţului Galaţi, de unde fura miei şi oi.

A fost prins în fapt de un cioban, pe care sălbăticiunea l-a atacat.[Adevărul]

Ulterior, bizarul animal a fost ucis de săteni, iar specialiştii se contrazic în privinţa speciei din care face parte. Incident bizar  în judeţul Galaţi.

Sătenii din localitatea Oancea (aflată în nordul-estul judeţului, în apropiere de Prut) au omorât un animal ciudat şi foarte agresiv care făcea ravagii pe la stâni şi prin gospodării.

Animalul ataca atât ziua, cât şi noaptea şi ucidea şi mânca miei, oi, păsări, ba chiar a ucis şi câţiva câini.

Oamenii nu au ştiut despre ce este vorba până când un cioban a dat nas în nas că sălbăticiunea de talie mare (undeva în jurul a 40 de kilograme), iar aceasta a încercat să-i sară la gât.

animal ciudat galaţi

Cum descrie ciobanul acest animal ciudat

„Nu ştiu ce animal era, că n-am văzut niciodată. N-avea păr pe el, numai pe cap, ca o coamă. Nu-i câine, domnule, are nişte dinţi! Şi a sărit aici în drum şi la cioban! L-am prins, aici, în drum. Noi veneam cu oile, să le băgăm înăuntru şi el venea din urmă. Băietul acela, care-l am la oi, era să sară-n gâtul lui. O dat cu băţu-n el. Când veneam cu oile la deal, el venea din urmă. Mă, ce dracu-i mă asta?! Eu n-am văzut niciodată. Am zis întăi că-i câine! Ce câine, mă, când s-o zvârlit deodată aşa… Are două rânduri de dinţi”, a povestit proprietarul stânii.

După ce l-au omorât, sătenii au ars cadavrul bizarei creaturi, care pare să fie încrucişarea dintre un câine şi o hienă sau un şacal.

De altfel, nici specialiştii nu sunt foarte siguri despre ce este vorba, aşa că se contrazic.

Din imaginile filmate cu telefonul de unul dintre martori se poate vedea că animalul este de talie mare şi că nu are păr pe corp, ci doar o coamă impunătoare, cum au hienele.

Capul seamănă destul de bine cu al unei hiene, dar şi cu cel al unui câine de luptă.

Totuşi, forma corpului nu este cea specifice unei hiene, ci mai degrabă cu cea a unui câine sau a unui şacal auriu. Acesta din urmă, însă, atinge rareori 20 de kilograme, în niciun caz 40, cât cântărea enigmaticul animal ucis la Oancea.

Sătenii au ars creatura

Una peste alta, un examen anatomo-patologic nu mai este posibil deoarece ciobanii au ars creatura la câteva ore după ce au ucis-o.

Vânătorii veniţi, imediat după uciderea creaturii, la faţa locului au spus, după ce au văzut cadavrul, că este hienă, animal care, însă nu trăieşte în Europa.

Se bănuieşte că animalul ar fi fugit dintr-un adăpost ilegal de peste Prut, din Republica Moldova (graniţa este la câţiva kilometri), unde ar fi fost ţinut pentru lupte ilegale de canide, preferatele mafiei ruse a pariurilor.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

14
14 puncte

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide