Jakob Nacken, cel mai înalt soldat din Al Doilea Război Mondial

2 min


14
14 puncte

Cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial a fost Jakob Nacken, un german născut în Düsseldorf, pe 15 februarie 1906.

Părinţii săi erau destul de înalţi, însă nu ieşit din comun, aceştia având, fiecare, o înălţime de 1,88 metri.

Jakob, însă, nu s-a oprit din creştere, atingând înălţimea de 2,21 metri.

Înainte de război, Jakob Nacken, întrucât avea o înălţime neobişnuită, a călătorit în jurul lumii cu diverse circuri și a performat la diverse evenimente, inclusiv la New York World’s 1939 Fair. Ca nume de scenă el era cunoscut cel mai adesea ca „Uriașul din Renania” sau, mai simplu, „Uranus”.

A renunţat la circ şi s-a înrolat în Wehrmacht pentru a lupta în război.

cel mai înalt soldat
Momentul capturării „Uriaşului din Renania”

Cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

În august 1944, Jakob Nacken făcea parte dintr-un batalion de 250 de soldați germani care au fost capturați la Calais, în Franţa, de soldaţi ai armatei canadiene, conduşi de caporalul Bob Roberts. Momentul predării „Uriaşului” a fost destul de amuzant, întrucât caporalul Roberts avea doar 1,60 metri.

Nacken a petrecut restul celui de-Al Doilea Război Mondial în Anglia, ca prizonier de război, unde gardienii şi ofiţerii Aliaţilor n-au încetat să se minuneze de înălţimea lui.

După război, Jakob Nacken a emigrat împreună cu soţia sa din Germania în Statele Unite, locuind în Paterson, New Jersey. A devenit cetățean american pe 16 decembrie 1955.

Citeşte şi:  Cazul bizar al lui Adam Rainer, omul care s-a născut pitic şi a murit gigant

El a fost adesea angajat ca Moş Crăciun, fiind numit, de asemenea, cel mai înalt Moş Crăciun. Copiii erau fascinaţi, întrucât puteau alerga printre picioarele lui Nacken când acesta se deplasa.

Totodată, uriaşul a putut fi văzut şi la show-ul Ripley’s Believe It or Not!, unde a apărut ultima oară în anul 1959. A fost considerat drept cel mai înalt om din lume (în viaţă).

Mai târziu, Jakob Nacken s-a întors în Germania și a murit la vârsta de 81 de ani, în martie 1987.

Urmăriţi în materialul video de mai jos un material despre cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

14
14 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide