Jakob Nacken, cel mai înalt soldat din Al Doilea Război Mondial

Noutăţi

Cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial a fost Jakob Nacken, un german născut în Düsseldorf, pe 15 februarie 1906.

Părinţii săi erau destul de înalţi, însă nu ieşit din comun, aceştia având, fiecare, o înălţime de 1,88 metri.

Jakob, însă, nu s-a oprit din creştere, atingând înălţimea de 2,21 metri.

Înainte de război, Jakob Nacken, întrucât avea o înălţime neobişnuită, a călătorit în jurul lumii cu diverse circuri și a performat la diverse evenimente, inclusiv la New York World’s 1939 Fair. Ca nume de scenă el era cunoscut cel mai adesea ca „Uriașul din Renania” sau, mai simplu, „Uranus”.

A renunţat la circ şi s-a înrolat în Wehrmacht pentru a lupta în război.

cel mai înalt soldat
Momentul capturării „Uriaşului din Renania”

Cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

În august 1944, Jakob Nacken făcea parte dintr-un batalion de 250 de soldați germani care au fost capturați la Calais, în Franţa, de soldaţi ai armatei canadiene, conduşi de caporalul Bob Roberts. Momentul predării „Uriaşului” a fost destul de amuzant, întrucât caporalul Roberts avea doar 1,60 metri.

Nacken a petrecut restul celui de-Al Doilea Război Mondial în Anglia, ca prizonier de război, unde gardienii şi ofiţerii Aliaţilor n-au încetat să se minuneze de înălţimea lui.

După război, Jakob Nacken a emigrat împreună cu soţia sa din Germania în Statele Unite, locuind în Paterson, New Jersey. A devenit cetățean american pe 16 decembrie 1955.

El a fost adesea angajat ca Moş Crăciun, fiind numit, de asemenea, cel mai înalt Moş Crăciun. Copiii erau fascinaţi, întrucât puteau alerga printre picioarele lui Nacken când acesta se deplasa.

• CITEŞTE ŞI:  Femeile cu crucea în frunte din Cadrilater şi povestea lor fascinantă

Totodată, uriaşul a putut fi văzut şi la show-ul Ripley’s Believe It or Not!, unde a apărut ultima oară în anul 1959. A fost considerat drept cel mai înalt om din lume (în viaţă).

Mai târziu, Jakob Nacken s-a întors în Germania și a murit la vârsta de 81 de ani, în martie 1987.

Urmăriţi în materialul video de mai jos un material despre cel mai înalt soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

aşoka cel mare

Aşoka cel Mare, cel mai puternic conducător din istoria Indiei

0
Așoka s-a născut în jurul anului 304 î.Hr., ca fiu al lui Bindusara, al treilea împărat al Imperiului Maurya. Mama sa nu este cunoscută...
femeile cu crucea în frunte

Femeile cu crucea în frunte din Cadrilater şi povestea lor fascinantă

1
Femeile cu crucea în frunte erau aromânce venite din Pind, o regiune muntoasă din nordul Greciei, unde trăiau de secole români vlahi. După Primul...
ritmul cardiac ar putea prezice

Ritmul cardiac ar putea prezice dacă ești sau predispus să devii un infractor

0
Un studiu publicat în anul 2015 a dezvăluit o legătură curioasă între ratele de infracțiuni și răniri neintenționate la bărbați și o frecvență cardiacă...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via