Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus

2 min


3
425 distribuiri, 3 puncte

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, condus de profesorul Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial pe sănătate, a anunțat că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus și începe primele teste.

Virgil Păunescu este directorul centrului de cercetare Oncogen.

Domnu Păunescu a declarat că vaccinul este sintetizat de echipa centrului și folosește tehnologie de sintetizare a unor proteine virale.[G4Media.ro]

Cercetarea științifică pe care se bazează anunțul Oncogen a fost publicată pe una din platformele online unde sunt publicate lucrări științifice care nu au trecut încă printr-un proces de peer-reviewing.

Acest lucru înseamnă că cercetători din afara echipei de autori evaluează validitatea lucrării respective.

”Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor.”

Virgil Păunescu pentru G4Media.ro

Care sunt fazele de testare ale acestui vaccin anti-coronavirus

Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr între 100 și 1000 de voluntari”.

El a explicat că dacă centrul va primi permisiunea de a face teste pe oameni, vor urma mai multe faze de testare, potrivit protocoalelor.

Virgil Păunescu susține că dacă toate testele vor avea rezultate bune, vaccinul ar putea intra în producție în câteva luni.Dar cum e posibil atât de rapid, dat fiind că centrele de cercetare străine estimează o perioadă mult mai lungă, de minimum un an?

”Noi am început din ianuarie faza de sintetizare, iar faptul că nu avem nevoie de teste pe animale scurtează foarte mult perioada de testare”, susține acesta.

„Avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3.”, a mai spus Virgil Păunescu.

O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania…

Publicată de OncoGen pe Miercuri, 25 martie 2020

Mai multe informaţii pe G4Media.


Îţi place? Distribuie şi prietenilor tăi!

3
425 distribuiri, 3 puncte
Lisa Roman

comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide