Copacul plin de monede, despre care legenda spune că ar vindeca bolile

2 min


11
11 puncte

În pădurile Parcului Naţional Peak District cu siguranţă poţi vedea lucruri impresionante. Însă copacul plin de monede, pe care nu ai cum să nu-l observi, în mod clar te va fascina.

Încă din cele mai vechi timpuri, localnicii credeau în zeitățile care trăiau în copaci. Ei aduceau cadouri copacilor și, în timp, au început să lase monede.

Acest obicei se aseamănă cu aruncarea banilor în fântâni pentru noroc sau de tendința cuplurilor de a atașa „lacăte de dragoste” pe poduri și garduri pentru a simboliza iubirea de durată.

copacul plin cu monede
Pe trunchiul copacului abia dacă se mai găseşte un loc pentru a bate o monedă

Se spune că tradiţia de a decora bradul de Crăciun ar putea să vină de pe aceste meleaguri.

Există surse conform cărora celții au fost primii care au decorat conifere.

Oamenii de ştiinţă consideră că tradiția își are originea în secolul XVI, deşi nu s-au găsit foarte multe informaţii în afară de cele ransmise de localnici din generaţie în generaţie.

copacul plin de monede

Totuşi, în varietatea de monede înfipte în copac a fost găsită şi o monedă din secolul al XIV-lea. Aşadar, este posibil ca această tradiție să fie mai veche.

Tradiţia s-a răspândit, iar arbori plini de monede au apărut și în alte părți ale Angliei și chiar în alte țări europene.

De ce este copacul plin de monede

Legenda spune că dacă o persoană bolnavă aduce o monedă, atunci copacul va prelua boala.[DailyMail]

Citeşte şi:  Această insulă a apărut de nicăieri, cu forme de viață nemaiîntâlnite până acum

Totodată, dacă o persoană sănătoasă va lua moneda, atunci va lua și boala. De aceea, de atâtea secole monedele au rămas neatinse.

Recomandat: Cum erau pedepsite femeile bârfitoare în Evul Mediu

De obicei, vizitatorii parcului folosesc pietre pentru a bate monedele în copac, sperând ca acest lucru să le aducă noroc. Colecţionarii de monede sau pasionaţii de numismatică cu siguranţă ar fi încântaţi să viziteze acest parc!

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

11
11 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide