Cum poate o oglindă să vadă un obiect care este ascuns în spatele unei foi de hârtie?

Noutăţi

Poate o oglindă să vadă un obiect care este ascuns în spatele unei foi de hârtie? Răspunsul la această întrebare este o chestiune de înțelegere a ceea ce înseamnă oglinzile de fapt.

Un experiment în oglindă aparent simplu, dar extrem de enigmatic, a devenit viral pe TikTok și pe alte rețele de socializare. Puneți o foaie de hârtie pe o oglindă și așezați un obiect în spatele ei. Pe măsură ce vă mișcați, obiectul va apărea în oglindă, chiar dacă este separat de oglindă de bucata de hârtie.

Un utilizator TikTok este auzit întrebând: „De unde știe oglinda că obiectul este acolo?”. Și asta este doar o scuză fantastică pentru a vorbi despre cât de ciudate sunt oglinzile.[sursa]

cum poate o oglindă să vadă un obiect
Cum poate o oglindă să vadă un obiect dacă este ascuns după o coală de hârtie?

În ciuda faptului că sunt obiecte obișnuite, oglinzile ne zdruncină cu ușurință creierul. Prima greșeală simplă pe care o facem în mod automat este să presupunem că oglinzile se întorc la stânga și la dreapta. Facem asta pentru că suntem o specie care a evoluat uitându-se la alții. Atunci când ridicăm mâna dreaptă în oglindă, omologul din oglindă pare să o ridice pe cea stângă – dar nu este de fapt stânga sa, este tot mâna din aceeași parte.

O oglindă nu răstoarnă de fapt lucrurile. Nu credeți ceea ce vă sugerează creierul atunci când vă uitați la ea. În realitate, o oglindă întoarce lucrurile pe dos. Luați în considerare mănușile care sunt concepute special pentru fiecare mână. Dacă le întoarceți pe dos, o mănușă pentru mâna stângă s-ar potrivi la mâna dreaptă și invers. Asta este ceea ce face oglinda: creează o versiune a lumii pe dos.

• CITEŞTE ŞI:  Istoria cartofilor în Europa şi de ce au fost interzişi în Franţa

Așadar, felul în care funcționează această activitate de răsturnare pe dos este cheia pentru a răspunde la misterul „Cum știe oglinda că un obiect este acolo?”.

Iată cum poate o oglindă să vadă un obiect, chiar dacă se află după un paravan

cum poate o oglindă să vadă un obiect
Oglinzile sunt obiecte comune, dar funcţionează într-un mod complex

Imaginați-vă că, atunci când priviți un obiect, liniile drepte merg de la ochi la fiecare bucățică din acel obiect pe care o puteți vedea. Dacă te-ai privi pe tine însuți, ai vedea aceste raze doar ricoșând spre tine. Ar fi ca și cum ai purta o mască perfectă a feței tale și apoi ai da-o jos și ai împinge-o spre exterior. Acestea sunt aceleași caracteristici din interior spre exterior.

Dar pentru obiectul din spatele hârtiei, magia se întâmplă atunci când te miști, pentru că poți vedea mai clar legea reflexiei în acțiune.

Lumina se deplasează în continuare în linie dreaptă, dar odată ce întâlnește oglinda se reflectă spre ochii noștri cu același unghi. Acest lucru va crea o imagine virtuală în interiorul oglinzii. Atâta timp cât există o traiectorie între obiect și ochii noștri care lovește oglinda cu același unghi, atunci imaginea acelui obiect va apărea „în interiorul” oglinzii.

Oglinzile sunt obiecte fascinante și, chiar dacă sunt „simple”, folosesc o știință destul de complicată.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

poţi să miroşi când vine ploaia

Poţi să miroşi când vine ploaia? Unii spun că pot, alţii că este o...

0
Poţi şă miroşi când vine ploaia? Unii susţin că pot, alţii că este o prostie. Dar se pare că există dovezi ştiinţifice care susţin...
cine a fost mafalda

Cine a fost Mafalda şi de unde vine expresia „De unde să ştiu? Ce...

0
”De unde să ştiu? Ce sunt eu, Mafalda?” - cu siguranţă, dacă nu aţi folosit, aţi auzit această expresie, fiind una des întâlnită în...
legea care interzicea femeilor să poarte pantaloni

Legea care interzicea femeilor să poarte pantaloni a fost în vigoare timp de 200...

0
Până în anul 2013, femeile din Franța nu aveau voie, prin lege, să poarte pantaloni. Legea care interzicea femeilor să poarte pantaloni a fost...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via