Amar Bharati, bărbatul care ţine mâna în sus de peste 45 de ani şi motivul din spatele acestui gest

2 min


31
31 puncte

Desi pare greu de crezut, fiind şi greu de înţeles în acelaşi timp, un bărbat ţine mâna în sus de peste 45 de ani, în semn de respect şi devoţiune pentru zeul Shiva.

Amar Bharati este un sadhu indian, devenit faimos prin faptul că ține mâna în sus de peste patru decenii. Un sadhu este un ascet indian, care s-a dezis de lucrurile materiale şi poftele necurate.

Amar Bharati era cândva un simplu lucrător la o bancă indiană. Avea o familie, dar la un moment dat a realizat că are nevoie de altceva. Şi-a părăsit soţia şi pe cei trei copii, a renunţat la prieteni şi la serviciu şi şi-a urmat chemarea religioasă.

ţine mâna în sus

Amar a lăsat totul în urmă și a hotărât să-și dedice viața zeului Shiva. După trei ani, Amar a înțeles că totuși mai simte ispita. Avea nevoie de ceva mai puternic pentru a-şi consolida credinţa.

În anul 1973, bărbatul a decis să ridice braţul în sus, către cer, iar de atunci nu l-a mai lăsat în poziţia firească.

De ce ţine Amar Bharati mâna în sus

Amar Bharati a declarat că acesta este felul său de a milita împotriva războaielor, iar în acest fel, îndeamnă omenirea la pace. De asemenea, este un mod prin care îşi arată respectul pentru zeul indian Shiva.

În acest timp de peste 45 de ani, mâna i s-a atrofiat complet, transformându-se practic într-un os. Unghiile s-au transformat într-o spirală, căci niciodată în acest timp nu au fost tăiate.

• CITEŞTE ŞI:  Ştefania Mărăcineanu: cum i s-a furat un Premiu Nobel savantei care a provocat prima ploaie artificială

Când este întrebat dacă nu-l doare mâna, de obicei, răspunde că durerea nu o mai resimte de mult timp, iar cel mai important lucru din lume este să trăiești în armonie, indiferent de încercările la care viaţa te supune. Pentru a ne face o idee despre ce efort fizic şi mental implică acest gest al indianului, putem încerca să-i urmăm exemplul. După doar câteva minute, vom constata că durerea devine, încet-încet, insuportabilă.

„Nu cer prea multe. De ce ne luptăm între noi, de ce există atâta ură și dușmănie între noi? Vreau ca toţi indienii să trăiască în pace. Vreau ca toată lumea să trăiască în pace.” a declarat sadhu Amar Bharati, într-unul dintre puţinele contacte cu reprezentanţii mass-media.

Exemplul dat de Amar a inspirat şi alţi sadhu din India. Au mai fost cazuri în care diverşi asceţi au ţinut braţele ridicate, făcând acest lucru perioade lungi de timp, însă nimeni nu a ajuns la recordul deţinut de Amar Bharati.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

31
31 puncte
Miruna P.

Miruna este absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este profesor de istorie şi pasionată de tot ce ţine de cultura nordică.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via