Amar Bharati, bărbatul care ţine mâna în sus de peste 45 de ani şi motivul din spatele acestui gest

Noutăţi

Desi pare greu de crezut, fiind şi greu de înţeles în acelaşi timp, un bărbat ţine mâna în sus de peste 45 de ani, în semn de respect şi devoţiune pentru zeul Shiva.

Amar Bharati este un sadhu indian, devenit faimos prin faptul că ține mâna în sus de peste patru decenii. Un sadhu este un ascet indian, care s-a dezis de lucrurile materiale şi poftele necurate.

Amar Bharati era cândva un simplu lucrător la o bancă indiană. Avea o familie, dar la un moment dat a realizat că are nevoie de altceva. Şi-a părăsit soţia şi pe cei trei copii, a renunţat la prieteni şi la serviciu şi şi-a urmat chemarea religioasă.

ţine mâna în sus

Amar a lăsat totul în urmă și a hotărât să-și dedice viața zeului Shiva. După trei ani, Amar a înțeles că totuși mai simte ispita. Avea nevoie de ceva mai puternic pentru a-şi consolida credinţa.

În anul 1973, bărbatul a decis să ridice braţul în sus, către cer, iar de atunci nu l-a mai lăsat în poziţia firească.

De ce ţine Amar Bharati mâna în sus

Amar Bharati a declarat că acesta este felul său de a milita împotriva războaielor, iar în acest fel, îndeamnă omenirea la pace. De asemenea, este un mod prin care îşi arată respectul pentru zeul indian Shiva.

În acest timp de peste 45 de ani, mâna i s-a atrofiat complet, transformându-se practic într-un os. Unghiile s-au transformat într-o spirală, căci niciodată în acest timp nu au fost tăiate.

Când este întrebat dacă nu-l doare mâna, de obicei, răspunde că durerea nu o mai resimte de mult timp, iar cel mai important lucru din lume este să trăiești în armonie, indiferent de încercările la care viaţa te supune. Pentru a ne face o idee despre ce efort fizic şi mental implică acest gest al indianului, putem încerca să-i urmăm exemplul. După doar câteva minute, vom constata că durerea devine, încet-încet, insuportabilă.

• CITEŞTE ŞI:  Thales din Milet, filosoful considerat părintele ştiinţelor

„Nu cer prea multe. De ce ne luptăm între noi, de ce există atâta ură și dușmănie între noi? Vreau ca toţi indienii să trăiască în pace. Vreau ca toată lumea să trăiască în pace.” a declarat sadhu Amar Bharati, într-unul dintre puţinele contacte cu reprezentanţii mass-media.

Exemplul dat de Amar a inspirat şi alţi sadhu din India. Au mai fost cazuri în care diverşi asceţi au ţinut braţele ridicate, făcând acest lucru perioade lungi de timp, însă nimeni nu a ajuns la recordul deţinut de Amar Bharati.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

cel mai vechi hotel

Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume, deschis de peste 1300 de...

0
Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este recunoscut a fi cel mai vechi hotel din lume. Hotelul a fost fondat în anul 705...
Sucul de roşii

Sucul de roşii ucide una dintre cele mai întâlnite bacterii. Proprietăţile antibacteriene ale sucului...

0
Sucul de roşii, mai exact proprietățile antibacteriene ale acestuia, pot ucide Salmonella Typhi și alte bacterii care pot afecta sănătatea tractului digestiv și urinar...
astrolab vechi de 1000 de ani

Un astrolab vechi de 1.000 de ani ilustrează schimbul științific dintre musulmani, evrei și...

0
Un astrolab vechi de circa 1.000 de ani, care a fost folosit cândva pentru a indica evenimente astronomice și a calcula distanțe pare să...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via