Insula Aogashima şi satul din mijlocul unui vulcan activ

1 min


9
9 puncte

Insula Aogashima este un loc extrem de neobişnuit, situat în Oceanul Pacific, la o distanţă de 358 de kilometri faţă de Tokyo, Japonia.

Aogashima este un vulcan activ, format în perioada Cuaternară, fiind aşadar unul relativ tânăr. Însă acest lucru nu a oprit ca o comunitate să se dezvolte şi să locuiască în satul cu acelaşi nume, aflat pe insulă.

Insula Aogashima găzduieşte cea mai mică localitate din Japonia

Insula are o suprafaţă de 8.75 km2 şi o populaţie de 170 de persoane. Acest lucru situează localitatea în topul localităţilor cel mai slab populate din Japonia.

Accesul pe insulă se face fie cu feribotul, însă călătoria este extrem de lungă, fie cu elicopterul, care este mult mai costisitoare.

În partea de sud a insulei se află caldeira Ikenosawa, în centrul căreia se află craterul Maruyama. Accesul în această zonă se face printr-un tunel.

Vulcanul Aogashima a erupt ultima dată în anul 1785. Atunci a ucis o mare parte a populaţiei, iar restul au fost evacuaţi de pe insulă. Cu toate acestea, oamenii s-au întors, iar un recensământ din anul 1835 arată că insula era locuită de 241 de persoane, 133 de barbaţi şi 108 femei, având ca ocupaţie principală pescuitul.[sursa]

În prezent, populaţia este împărţită în două cătune, respectiv Yasundogō în partea de est şi Nishigō în partea de vest.

Pescuitul şi agricultura au rămas şi în ziua de astăzi principalele activităţi ale locuitorilor de pe insula Aogashima. La acestea se adaugă şi un număr mic de turişti şi pescari sportivi, care generează un venit sezonier.

Vizionaţi în materialul video de mai jos o călătorie pe insula Aogashima


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

9
9 puncte
Otilia A.

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide