Insula Aogashima şi satul din mijlocul unui vulcan activ

Noutăţi

Insula Aogashima este un loc extrem de neobişnuit, situat în Oceanul Pacific, la o distanţă de 358 de kilometri faţă de Tokyo, Japonia.

Aogashima este un vulcan activ, format în perioada Cuaternară, fiind aşadar unul relativ tânăr. Însă acest lucru nu a oprit ca o comunitate să se dezvolte şi să locuiască în satul cu acelaşi nume, aflat pe insulă.

Insula Aogashima găzduieşte cea mai mică localitate din Japonia

Insula are o suprafaţă de 8.75 km2 şi o populaţie de 170 de persoane. Acest lucru situează localitatea în topul localităţilor cel mai slab populate din Japonia.

Insula este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și peisajele impresionante, atrăgând turiști și aventurieri interesați să exploreze o destinație aparte și izolată. Accesul pe insulă se face fie cu feribotul, însă călătoria este extrem de lungă, fie cu elicopterul, care este mult mai costisitoare.

În partea de sud a insulei se află caldeira Ikenosawa, în centrul căreia se află craterul Maruyama. Accesul în această zonă se face printr-un tunel.

Insula Aogashima

Vulcanul Aogashima a erupt ultima dată în anul 1785. Atunci a ucis o mare parte a populaţiei, iar restul au fost evacuaţi de pe insulă. Cu toate acestea, oamenii s-au întors, iar un recensământ din anul 1835 arată că insula era locuită de 241 de persoane, 133 de barbaţi şi 108 femei, având ca ocupaţie principală pescuitul.[sursa]

În prezent, populaţia este împărţită în două cătune, respectiv Yasundogō în partea de est şi Nishigō în partea de vest. Pe insulă există facilități de bază, dar şi instituţii precum școală, primărie și câteva pensiuni.

Pescuitul şi agricultura au rămas şi în ziua de astăzi principalele activităţi ale locuitorilor de pe insula Aogashima. La acestea se adaugă şi un număr mic de turişti şi pescari sportivi, care generează un venit sezonier.

• CITEŞTE ŞI:  Oamenii de ştiinţă sunt aproape de a readuce la viaţă mamuţii lânoşi, specie dispărută în urmă cu mii de ani

Una dintre atracțiile populare ale insulei Aogashima este Fumarola, o zonă geotermală unde vizitatorii pot găti folosind căldura naturală a vulcanului. În plus, insula este cunoscută pentru cerul său senin și lipsit de poluare luminoasă, oferind oportunități excelente pentru observarea stelelor și a fenomenelor astronomice.

Vizionaţi în materialul video de mai jos o călătorie pe insula Aogashima


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

curiozităţi despre Australia

25 de curiozităţi despre Australia, cel mai mic continent al lumii

0
Australia, continentul misterios și îndepărtat, ascunde o mulțime de curiozități care te vor surprinde și te vor face să te îndrăgostești de această țară...
biserica din pustietate

Biserica din Pustietate: ușile sale se deschid singure, la miezul nopții, o dată pe...

0
Despre Biserica din Pustietate, aşa cum este cunoscută capela din Chighie sau Kigye, circulă o legendă care spune că uşile sale se deschid singure,...
dacii falsificau monede de argint

Dacii falsificau monede de argint, iar tehnica pe o foloseau este impresionantă. Tradiţia a...

0
O serie de descoperiri arheologice arată că dacii au ştiut să se „descurce“ în vremurile dificile din punct de vedere economic. Mai exact, aceştia...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via