Iubirile tragice ale lui Jackie Kennedy: de la preşedinte şi până la cel mai bogat om al lumii

Noutăţi

Jackie Kennedy a fost o femeie celebră și admirată, dar și o femeie care a avut o viață amoroasă complicată și plină de suferință. A fost căsătorită de două ori, cu doi bărbați foarte bogați și puternici, dar care au înșelat-o și au murit în circumstanțe tragice. Jackie a avut și ea relații extraconjugale, cu personalități din lumea politică, artistică sau sportivă.

Jackie Kennedy Onasis, pe numele său de fată Jacqueline Lee Bouvier, s-a născut în data de 28 iulie 1928, în New York, SUA, provenind dintr-o familie înstărită. A crescut într-un mediu privilegiat și a fost educată cu grijă, dobândind o pasiune pentru artă, cultură și istorie. După absolvirea colegiului și a universității, a intrat în lumea jurnalismului și a fotografiei, dezvoltându-și propriul stil distinct și o perspectivă unică asupra lumii.

Relaţiile lui Jackie Kennedy

Jackie şi John P. Marquand

Prima relaţie serioasă a lui Jackie a fost cu John P. Marquand. În timp ce studia în străinătate, la Paris, tânăra Jackie și-ar fi pierdut virginitatea cu Marquand, fiul unui romancier francez, într-un lift. Potrivit autorului J. Randy Taraborrelli, care a scris cartea din anul 2018, Jackie, Janet & Lee, sora lui Jackie, Lee Radziwill, i-a dezvăluit secretul mamei lor, Janet Auchincloss, pentru a obţine diverse favoruri.

„Jackie, când era adolescentă, și-a pierdut virginitatea cu cineva în Paris, într-un lift. Nu a fost cea mai romantică experiență, dar a fost una bună pentru ea, iar ea a fost foarte fericită că a avut-o.”, a declarat autorul Taraborrelli.

Mama lui Jackie i-a interzis acesteia să se mai întâlnească cu Marquand, aparent din cauză că nu provenea dintr-o familie cu suficiente resurse financiare.

Jackie şi John Husted Jr.

Prima logodnă a lui Jackie a fost cu John Husted Jr., un agent de bursă pe care l-a cunoscut după ce a urmat cursurile Vassar College. Cei doi au stabilit o întâlnire în iunie 1952, dar la petrecerea de logodnă a cuplului, Janet a aflat că John câștiga doar 17.000 de dolari pe an. Dacă ajustăm rata inflaţiei, ar însemna aproximativ 160.000 de dolari în banii de astăzi.

• CITEŞTE ŞI:  Bertha Benz şi primul automobil modern produs în serie: Benz Patent-Motorwagen

„Cum de nu am știut acest lucru?” ar fi întrebat Jackie, la care mama ei a replicat: „Spune-mi tu”.

Mai târziu, când Jackie l-a dus pe Husted la aeroport, pur și simplu i-a strecurat inelul de logodnă pe care acesta i-l dăduse de pe deget și l-a aruncat în buzunarul de la geaca lui.

„Era rece ca gheața.”, și-a amintit Husted, potrivit aceluiaşi Taraborrelli. „Ca și cum nu ne-am fi cunoscut niciodată”, a mai spus fostul iubit.

Jackie Kennedy alături de JFK şi Aristotel Onasis

Jackie şi John F. Kennedy

A fost primul ei soț și al 35-lea președinte al Statelor Unite. S-au căsătorit în 1953 și au avut patru copii, dintre care doi au murit la naștere sau la scurt timp după.

„Fratele meu a fost cu adevărat îndrăgostit de ea încă de la început, când a întâlnit-o pentru prima dată la cină.”, a afirmat Ted Kennedy, fratele mai mic al lui John, în cartea lui Sarah Bradford din 2000, America’s Queen.

Cu toate acestea, John F. Kennedy a fost un soț infidel, care a avut aventuri cu multe femei, printre care Marilyn Monroe, Judith Campbell sau Marlene Dietrich.

Jackie Kennedy a suportat infidelitatea lui pentru a păstra imaginea de cuplu perfect în fața lumii. Ea a fost martoră la asasinarea lui John F. Kennedy la Dallas, în anul 1963, când acesta a fost împușcat în cap de Lee Harvey Oswald. Jackie Kennedy a rămas văduvă la 34 de ani și a fost profund afectată de moartea soțului ei.

Jackie şi Robert F. Kennedy

Bobby, cum era acesta cunoscut, a fost cumnatul ei și fratele mai mic al lui John F. Kennedy. A fost senator și ministru al justiției în administrația fratelui său.

• CITEŞTE ŞI:  Iulia Hasdeu, copilul genial care s-a stins la doar 18 ani

Se spune că el și Jackie Kennedy au avut o relație după moartea lui John F. Kennedy, motivată de durerea comună și de nevoia de consolare. Robert F. Kennedy a fost însă și el asasinat în anul 1968, în Los Angeles, de Sirhan Sirhan, un extremist palestinian. Jackie Kennedy a fost devastată de moartea celui de-al doilea dintre fraţii Kennedy, pe care l-ar iubit.

Jackie Kennedy şi Lordul Harlech

În anii care au urmat asasinării soțului ei, Jackie, care avea inima frântă, a apelat la unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui JFK, fostul ambasador britanic David Ormsby-Gore, cunoscut și ca Lord Harlech, pentru a găsi alinare. Când cei doi au călătorit împreună în Cambodgia, în noiembrie 1967, într-o excursie foarte mediatizată, s-a speculat mult că ar fi avut o relație romantică.

Dar, la mai puțin de un an mai târziu, fosta primă doamnă s-a căsătorit cu Aristotel Onassis, un magnat grec al transporturilor maritime cu 23 de ani mai în vârstă decât ea, într-o decizie care i-a surprins pe mulți. Într-o scrisoare sfâșietoare care a ieșit la iveală la o licitație în 2017, Jackie i-a scris lordului Harlech, dezvăluind de ce a refuzat cererea în căsătorie a acestuia și a decis să își înceapă viața din nou cu Onassis.

„Dacă vreodată voi putea găsi o vindecare și o oarecare alinare – trebuie să fie cu cineva care nu face parte din toată lumea mea de trecut și durere.”, a spus ea. „Pot găsi asta acum – dacă lumea ne va lăsa”.

Jackie Kennedy şi Aristotel Onassis

Al doilea soț al lui Jackie Kennedy a fost un magnat grec al industriei navale, pe nume Aristotel Onassis. Cei doi s-au căsătorit în anul 1968, după ce au avut o relație secretă timp de cinci ani.

• CITEŞTE ŞI:  Sfântul Luca al Crimeei, chirurgul anchetat şi arestat, care a devenit sfânt

Aristotel Onassis era mai bogat decât John F. Kennedy și i-a oferit lui Jackie Kennedy un stil de viață luxos și extravagant. Dar și el a fost un soț infidel, care a continuat să o iubească pe prima lui soție, Tina Livanos, după care a cunoscut-o pe Maria Callas, o celebra soprană cu care avusese o relație pasională.

Jackie Kennedy a fost nemulțumită de căsnicia ei cu Aristotel Onassis și s-a simțit izolată și neînțeleasă de el. Magnatul a murit în anul 1975, în urma unei pneumonii, lăsându-i lui Jackie Kennedy o moștenire de 26 de milioane de dolari.

Maurice Tempelsman

A fost ultimul ei partener și un om de afaceri belgian-american, specializat în comerțul cu diamante. S-au cunoscut în anul 1980 și au rămas împreună până la moartea lui Jackie Kennedy, în anul 1994.

Maurice Tempelsman a fost cel mai fidel și mai devotat partener al lui Jackie Kennedy și i-a oferit sprijin moral și financiar. Omul de afaceri a fost alături de Jackie atunci când aceasta s-a îmbolnăvit de cancer limfatic și a murit la vârsta de 64 de ani.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

sângele să fiarbă

10 fotografii din lumi diferite, care îţi vor face sângele să fiarbă

0
Există momente în viaţă care ne fac sângele să fiarbă. Fie că vorbim despre întâmplări, filme sau fotografii, toate acestea au capacitatea de a ne...
amelia earhart avion

Resturile avionului cu care s-a prăbuşit Amelia Earhart în urmă cu aproape 90 de...

0
Amelia Earhart a fost prima femeie care a zburat de una singură deasupra Oceanului Atlantic, dar a dispărut în mod misterios în anul 1937,...
viaţa vikingilor

Viaţa vikingilor: cum era viaţa de zi cu zi a legendarilor războinici ai nordului

0
Când ne gândim la vikingi, de obicei ne vine în minte imaginea unor războinici înalți și puternici, cu părul lung și bărbi blonde, purtând...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via