Iubirile tragice ale lui Jackie Kennedy: de la preşedinte şi până la cel mai bogat om al lumii

4 min


2
2 puncte

Jackie Kennedy a fost o femeie celebră și admirată, dar și o femeie care a avut o viață amoroasă complicată și plină de suferință. A fost căsătorită de două ori, cu doi bărbați foarte bogați și puternici, dar care au înșelat-o și au murit în circumstanțe tragice. Jackie a avut și ea relații extraconjugale, cu personalități din lumea politică, artistică sau sportivă.

Jackie Kennedy Onasis, pe numele său de fată Jacqueline Lee Bouvier, s-a născut în data de 28 iulie 1928, în New York, SUA, provenind dintr-o familie înstărită. A crescut într-un mediu privilegiat și a fost educată cu grijă, dobândind o pasiune pentru artă, cultură și istorie. După absolvirea colegiului și a universității, a intrat în lumea jurnalismului și a fotografiei, dezvoltându-și propriul stil distinct și o perspectivă unică asupra lumii.

Relaţiile lui Jackie Kennedy

Jackie şi John P. Marquand

Prima relaţie serioasă a lui Jackie a fost cu John P. Marquand. În timp ce studia în străinătate, la Paris, tânăra Jackie și-ar fi pierdut virginitatea cu Marquand, fiul unui romancier francez, într-un lift. Potrivit autorului J. Randy Taraborrelli, care a scris cartea din anul 2018, Jackie, Janet & Lee, sora lui Jackie, Lee Radziwill, i-a dezvăluit secretul mamei lor, Janet Auchincloss, pentru a obţine diverse favoruri.

„Jackie, când era adolescentă, și-a pierdut virginitatea cu cineva în Paris, într-un lift. Nu a fost cea mai romantică experiență, dar a fost una bună pentru ea, iar ea a fost foarte fericită că a avut-o.”, a declarat autorul Taraborrelli.

Mama lui Jackie i-a interzis acesteia să se mai întâlnească cu Marquand, aparent din cauză că nu provenea dintr-o familie cu suficiente resurse financiare.

Jackie şi John Husted Jr.

Prima logodnă a lui Jackie a fost cu John Husted Jr., un agent de bursă pe care l-a cunoscut după ce a urmat cursurile Vassar College. Cei doi au stabilit o întâlnire în iunie 1952, dar la petrecerea de logodnă a cuplului, Janet a aflat că John câștiga doar 17.000 de dolari pe an. Dacă ajustăm rata inflaţiei, ar însemna aproximativ 160.000 de dolari în banii de astăzi.

Citeşte şi:  Moartea lui Mihai Eminescu, un subiect controversat şi intens disputat

„Cum de nu am știut acest lucru?” ar fi întrebat Jackie, la care mama ei a replicat: „Spune-mi tu”.

Mai târziu, când Jackie l-a dus pe Husted la aeroport, pur și simplu i-a strecurat inelul de logodnă pe care acesta i-l dăduse de pe deget și l-a aruncat în buzunarul de la geaca lui.

„Era rece ca gheața.”, și-a amintit Husted, potrivit aceluiaşi Taraborrelli. „Ca și cum nu ne-am fi cunoscut niciodată”, a mai spus fostul iubit.

Jackie Kennedy alături de JFK şi Aristotel Onasis

Jackie şi John F. Kennedy

A fost primul ei soț și al 35-lea președinte al Statelor Unite. S-au căsătorit în 1953 și au avut patru copii, dintre care doi au murit la naștere sau la scurt timp după.

„Fratele meu a fost cu adevărat îndrăgostit de ea încă de la început, când a întâlnit-o pentru prima dată la cină.”, a afirmat Ted Kennedy, fratele mai mic al lui John, în cartea lui Sarah Bradford din 2000, America’s Queen.

Cu toate acestea, John F. Kennedy a fost un soț infidel, care a avut aventuri cu multe femei, printre care Marilyn Monroe, Judith Campbell sau Marlene Dietrich.

Jackie Kennedy a suportat infidelitatea lui pentru a păstra imaginea de cuplu perfect în fața lumii. Ea a fost martoră la asasinarea lui John F. Kennedy la Dallas, în anul 1963, când acesta a fost împușcat în cap de Lee Harvey Oswald. Jackie Kennedy a rămas văduvă la 34 de ani și a fost profund afectată de moartea soțului ei.

Citeşte şi:  Gheorghe Gruia, cel mai bun handbalist român din istorie

Jackie şi Robert F. Kennedy

Bobby, cum era acesta cunoscut, a fost cumnatul ei și fratele mai mic al lui John F. Kennedy. A fost senator și ministru al justiției în administrația fratelui său.

Se spune că el și Jackie Kennedy au avut o relație după moartea lui John F. Kennedy, motivată de durerea comună și de nevoia de consolare. Robert F. Kennedy a fost însă și el asasinat în anul 1968, în Los Angeles, de Sirhan Sirhan, un extremist palestinian. Jackie Kennedy a fost devastată de moartea celui de-al doilea dintre fraţii Kennedy, pe care l-ar iubit.

Jackie Kennedy şi Lordul Harlech

În anii care au urmat asasinării soțului ei, Jackie, care avea inima frântă, a apelat la unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui JFK, fostul ambasador britanic David Ormsby-Gore, cunoscut și ca Lord Harlech, pentru a găsi alinare. Când cei doi au călătorit împreună în Cambodgia, în noiembrie 1967, într-o excursie foarte mediatizată, s-a speculat mult că ar fi avut o relație romantică.

Dar, la mai puțin de un an mai târziu, fosta primă doamnă s-a căsătorit cu Aristotel Onassis, un magnat grec al transporturilor maritime cu 23 de ani mai în vârstă decât ea, într-o decizie care i-a surprins pe mulți. Într-o scrisoare sfâșietoare care a ieșit la iveală la o licitație în 2017, Jackie i-a scris lordului Harlech, dezvăluind de ce a refuzat cererea în căsătorie a acestuia și a decis să își înceapă viața din nou cu Onassis.

„Dacă vreodată voi putea găsi o vindecare și o oarecare alinare – trebuie să fie cu cineva care nu face parte din toată lumea mea de trecut și durere.”, a spus ea. „Pot găsi asta acum – dacă lumea ne va lăsa”.

Citeşte şi:  Jean Hilliard, femeia care a fost îngheţată timp de 6 ore, dar a supravieţuit

Jackie Kennedy şi Aristotel Onassis

Al doilea soț al lui Jackie Kennedy a fost un magnat grec al industriei navale, pe nume Aristotel Onassis. Cei doi s-au căsătorit în anul 1968, după ce au avut o relație secretă timp de cinci ani.

Aristotel Onassis era mai bogat decât John F. Kennedy și i-a oferit lui Jackie Kennedy un stil de viață luxos și extravagant. Dar și el a fost un soț infidel, care a continuat să o iubească pe prima lui soție, Tina Livanos, după care a cunoscut-o pe Maria Callas, o celebra soprană cu care avusese o relație pasională.

Jackie Kennedy a fost nemulțumită de căsnicia ei cu Aristotel Onassis și s-a simțit izolată și neînțeleasă de el. Magnatul a murit în anul 1975, în urma unei pneumonii, lăsându-i lui Jackie Kennedy o moștenire de 26 de milioane de dolari.

Maurice Tempelsman

A fost ultimul ei partener și un om de afaceri belgian-american, specializat în comerțul cu diamante. S-au cunoscut în anul 1980 și au rămas împreună până la moartea lui Jackie Kennedy, în anul 1994.

Maurice Tempelsman a fost cel mai fidel și mai devotat partener al lui Jackie Kennedy și i-a oferit sprijin moral și financiar. Omul de afaceri a fost alături de Jackie atunci când aceasta s-a îmbolnăvit de cancer limfatic și a murit la vârsta de 64 de ani.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide