Omul cu vocea de aur: de la om al străzii, la senzaţie pe posturile de radio. Povestea lui Ted Williams

3 min


4
4 puncte

Ted Williams s-a născut în data de 22 septembrie 1957, în Brooklyn, New York, fiind supranumit „omul cu vocea de aur”, datorită vocii sale profunde, dar mai ales pentru faptul că vocea i-a schimbat viaţa în mod decisiv.

Ted avut o copilărie grea, fiind abandonat de tatăl său și crescut de mama sa, care era dependentă de heroină. De mic început să cânte în corul bisericii, iar apoi a fost interesat de radio. A visat să devină un prezentator de radio celebru, ca idolul său, Jack Benny.

La vârsta de 14 ani, a fugit de acasă și a început să trăiască pe străzi. A avut o copilărie traumatizantă, fiind abuzat sexual și intrând în în contact cu substanţele interzise. Ted a încercat să își continue studiile, dar a fost exmatriculat din cauza absențelor. Mai târziu a început să lucreze ca DJ la o stație de radio locală, dar a fost concediat după ce a furat bani din casierie.

Ted Williams a avut o viață plină de suișuri și coborâșuri. A lucrat la mai multe posturi de radio, dar a fost dat afară de fiecare dată din cauza problemelor sale cu alcoolul și drogurile. A fost căsătorit de două ori și a avut nouă copii, dar a divorțat și și-a pierdut custodia lor.

Ted a fost arestat de mai multe ori pentru diverse infracțiuni, cum ar fi furt, trafic de droguri și proxenetism. Într-un moment greu al vieţii sale, a ajuns să trăiască pe străzi, fără familie și fără speranță.

omul cu vocea de aur
ted williams
Ted Williams înainte şi după ce a fost (re)descoperit

Williams a explicat că consumul de droguri l-a „separat” de familie, de locul de muncă și de casă. „Am fost jenat și mi-am făcut familia de rușine. Vocea mea era un dar de la Dumnezeu și eu abuzez de ea.”, a spus Ted.

• CITEŞTE ŞI:  20 de curiozităţi despre Islanda, o ţară extrem de interesantă

Cu toate acestea, atunci când ai ajuns la fundul prăpastiei, singura cale de urmat este să urci, lucru pe care Ted Williams l-a descoperit în curând după ce a fost intervievat de un reporter în timp ce se afla într-o intersecție din Columbus, Ohio, în ianuarie 2011.[sursa]

Ted Williams, omul cu vocea de aur

În acel moment, viața lui Ted Williams s-a schimbat radical. Un reporter de la Columbus Dispatch, pe nume Doral Chenoweth, l-a întâlnit pe o autostradă din Columbus, Ohio, acolo unde el cerșea bani. Chenoweth a fost impresionat de vocea sa perfectă pentru radio și l-a rugat să îi facă o demonstrație. Bărbatul a filmat scena și a postat-o pe internet, fără să se aștepte la ce va urma.

Ted Williams, omul cu vocea de aur, înainte de a deveni faimos

Videoclipul cu Ted Williams a devenit viral în scurt timp. Milioane de oameni l-au vizionat și au fost uimiți de talentul său. Ted Williams a primit multe oferte de muncă și de ajutor.

Ulterior, Ted a fost invitat la emisiuni de televiziune, cum ar fi Today Show, Dr. Phil și Oprah. A primit o casă și o mașină de la o companie de cablu, care l-a angajat ca voce oficială. De asemenea, a fost contactat de celebrități, cum ar fi Jack Nicholson, LeBron James și Tom Cruise. Încetul cu încetul, Ted a reușit să își reconstruiască viața și să își reîntâlnească familia, inclusiv pe mama sa, pe care nu o mai văzuse de 20 de ani.

• CITEŞTE ŞI:  O comoară de aur uluitoare a fost descoperită într-un mormânt vechi de 1.300 de ani din Panama

Ted Williams a avut și câteva probleme după ce a devenit celebru. A fost arestat pentru o altercație cu fiica sa, care l-a acuzat că este violent și că nu îi dă bani. De asemenea, celebritatea l-a afectat şi a reînceput să consume substanţe interzise, fiind internat într-o clinică de dezintoxicare, la recomandarea lui Dr. Phil. Mai mult, a fost implicat într-un scandal cu un fost manager, care l-a dat în judecată pentru încălcarea contractului și fraudă. Ted a recunoscut că a avut dificultăți în a se adapta la noua sa viață și că a fost copleșit de atenția mediatică.

În prezent, Ted Williams este un om schimbat. El spune că nu mai consumă alcool și că își dedică viața lui Dumnezeu. Lucrează ca voce de radio și ca activist pentru persoanele fără adăpost.

Ted a scris o carte despre povestea sa, intitulată “O voce de aur: Cum Dumnezeu mi-a transformat viața”. Acesta mai spune că își dorește să inspire pe alții să nu renunțe la visele lor.

Ted Williams este un exemplu de reziliență și de speranță. A demonstrat că oricine poate să își schimbe destinul, cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor buni. A arătat că vocea sa de aur nu este doar un dar, ci și o responsabilitate. A folosit-o atât pentru a-şi reface viaţa care părea pierdută, precum şi pentru a-și exprima recunoștința, pentru a-și cere iertare și pentru a-și împărtăși mesajul.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

4
4 puncte
Miruna P.

Miruna este absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este profesor de istorie şi pasionată de tot ce ţine de cultura nordică.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via