Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume, deschis de peste 1300 de ani

1 min


8
8 puncte

Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este recunoscut a fi cel mai vechi hotel din lume.

Hotelul a fost fondat în anul 705 de către Fujiwara Mahito, fiul unui ajutor de-ai împăratului Tenji.

Afacerea a fost transmisă din generație în generație până în prezent și administrată de 52 de generații în total, fiind a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile.[sursa]

În prezent, hotelul este o destinaţie de lux pentru cei doritori de tratament şi relaxare într-un cadru natural. Apele termale din zonă au atras vizitatori, artişti şi militari, timp de sute de ani. Printre clienţii hotelului s-au numărat şi samurai. Încă de la înfiinţare şi până în ziua de azi, administrarea hotelului a fost în mâinile familiei fondatoare.

cel mai vechi hotel

Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume

Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de Kyoto, şi are o arhitectură tradiţională, în care domină lemnul şi piatra.

Timp de peste 1.300 de ani, hotelul s-a folosit de apele termale ale izvoarelor Hakuho pentru a crea condiţii decente oaspeţilor săi.

De-a lungul timpului, hotelul a trecut prin mai multe etape de modernizare. Evident, în prezent este mult mai încăpător decât la începuturile sale. Totuşi, în ciuda proceselor de reamenajare și construcție, hotelul a reușit să-și păstreze un design simplist și cald al spațiilor de cazare.

Acest lucru nu înseamnă însă că hotelul nu dispune de facilităţi moderne, precum TV şi internet WI-FI. În fiecare dintre cele 37 de camere ale hotelului au fost instalate căzi cu apă termală naturală.

• CITEŞTE ŞI:  Male, capitala Republicii Maldive este atât de dezvoltată, încât nu mai este loc pe insulă

De asemenea, hotelul are un restaurant şi o platformă tip observator.

Nishiyama Onsen Keiunkan a fost recunoscut oficial de Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai vechi hotel din întreaga lume.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

8
8 puncte
Radu

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via