Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume, deschis de peste 1300 de ani

Noutăţi

Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este recunoscut a fi cel mai vechi hotel din lume.

Hotelul a fost fondat în anul 705 de către Fujiwara Mahito, fiul unui ajutor de-ai împăratului Tenji.

Afacerea a fost transmisă din generație în generație până în prezent și administrată de 52 de generații în total, fiind a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile.[sursa]

În prezent, hotelul este o destinaţie de lux pentru cei doritori de tratament şi relaxare într-un cadru natural. Apele termale din zonă au atras vizitatori, artişti şi militari, timp de sute de ani. Printre clienţii hotelului s-au numărat şi samurai. Încă de la înfiinţare şi până în ziua de azi, administrarea hotelului a fost în mâinile familiei fondatoare.

cel mai vechi hotel

Nishiyama Onsen Keiunkan, cel mai vechi hotel din lume

Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munţii Hayakama, în apropiere de Kyoto, şi are o arhitectură tradiţională, în care domină lemnul şi piatra.

Timp de peste 1.300 de ani, hotelul s-a folosit de apele termale ale izvoarelor Hakuho pentru a crea condiţii decente oaspeţilor săi.

De-a lungul timpului, hotelul a trecut prin mai multe etape de modernizare. Evident, în prezent este mult mai încăpător decât la începuturile sale. Totuşi, în ciuda proceselor de reamenajare și construcție, hotelul a reușit să-și păstreze un design simplist și cald al spațiilor de cazare.

Acest lucru nu înseamnă însă că hotelul nu dispune de facilităţi moderne, precum TV şi internet WI-FI. În fiecare dintre cele 37 de camere ale hotelului au fost instalate căzi cu apă termală naturală.

De asemenea, hotelul are un restaurant şi o platformă tip observator.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 cele mai puternice femei din istorie, care au influenţat viitorul

Nishiyama Onsen Keiunkan a fost recunoscut oficial de Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai vechi hotel din întreaga lume.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

delfini

25 de curiozităţi despre delfini: nu beau apă şi nu dorm niciodată

0
Delfinii sunt mamifere cetacee marine înrudite cu balenele și marsuinii. Există peste 40 de specii de delfini, împărţite în 17 genuri diferite. Delfinii sunt răspândiți...
vulturi care doboară drone

Armata franceză antrenează vulturi care doboară drone

0
Autorităţile din sistemul de apărare al Franţei antrenează vulturi care doboară drone inamice, în eventualitatea unui atac aerian. Franța are o surpriză pentru piloții de...
vatican curiozităţi

25 de curiozităţi despre Vatican: lucruri fascinante despre cel mai mic stat din lume

0
Vatican, oficial denumit Statul Cetății Vaticanului, este cel mai mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul Roma, Italia. Întreaga țară are...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via