Papa Francisc, primul papă care susţine parteneriatul civil între homosexuali

1 min


1
1 punct

Papa Francisc a declarat într-un film apărut miercuri că homosexualii ar trebui protejați prin legi de uniune civilă într-unul din cele mai clare mesaje ale sale privind drepturile persoanelor homosexuale, transmite Reuters.

„Homosexualii au dreptul de a fi o familie. Ei sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la familie. Nimeni nu ar trebui exclus sau făcut nefericit din cauza asta.”, a declarat acesta în documentarul „Francesco” realizat de regizorul Evgeny Afineevsky.[sursa]

„Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În felul acesta sunt acoperiți legal. Am susținut acest lucru.”, a mai declarat suveranul pontif.

În perioada în care era arhiepiscop al Buenos Aires-ului s-a opus legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex. Totuşi, a pledat pentru o anumită formă de protecție a drepturilor cuplurilor homosexuale.

Potrivit lui Austen Ivereigh, biografului papei, comentariile făcute în filmul apărut miercuri reprezintă unul din cele mai clare limbaje folosite de suveranul pontif de la alegerea sa în 2013.

Declarațiile papei au fost prezentate într-un segment al filmului despre Andrea Rubera, un bărbat homosexual care a adoptat trei copii alături de partenerul său.

Rubera relatează în film că a mers în timpul unei liturghii ținute de papă la Vatican și i-a înmânat o scrisoare în care îi explică situația sa.

Acesta i-a relatat suveranului pontif că dorește să își educe copiii în credința catolică alături de partenerul său dar se teme de cum va fi primit în parohia locală.

• CITEŞTE ŞI:  Poporul Tuareg, oamenii "abandonaţi de zei" din deşertul Sahara, unde femeile au un rol diferit

Bărbatul a relatat că papa Francisc l-a sunat câteva zile mai târziu, spunându-i că a fost mișcat de scrisoarea sa și că îl îndeamnă să își prezinte copiii parohiei dar să se aștepte la opoziție.

Filmul îl arată pe Rubera înmânându-i scrisoarea papei, bărbatul declarând că el și partenerul său au urmat sfatul suveranului pontif și că sunt fericiți că au făcut acest lucru.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

1
1 punct
Lisa Roman

Larisa este absolventă a Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este pasionată de călătorie, gadgeturi, istorie şi artă.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via