Patriarhul Daniel, vizită în Bihor. A stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii

2 min


2
2 puncte

Prezenţi în Bihor la sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Oradea şi a noii biserici de la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, Patriarhul BOR, Preafericitul Daniel, şi alaiul de 20 de episcopi care l-a însoţit au fost cazaţi la Lotus Therm SPA & Luxury Resort, hotelul de 5 stele din Băile Felix.

Prezenţi în Bihor pentru sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Oradea şi a noii biserici de la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, Patriarhul Daniel şi suita de 20 de episcopi care l-a însoţit au fost cazaţi la Lotus Therm SPA & Luxury Resort, hotelul de 5 stele din Băile Felix.

patriarhul daniel

Patriarhul şi alaiul de episcopi au fost aşteptaţi în Bihor de mii de persoane. Atât credincioşi din judeţ, cât şi din judeţe ca Hunedoara, Olt, Maramureş, Alba şi chiar Constanţa. Iar gazdele, oficialii Episcopiei Ortodoxe Oradea, autorităţi locale şi judeţene, s-au pregătit cum se cuvine.

Pregătiri cu asfalt pentru Patriarhul Daniel

În Cărpinet s-a turnat asfalt proaspăt pe şosea, s-au astupat gropile din carosabil, şoseaua a fost lărgită şi pietruită în zonele unde nu s-a mai ajuns cu asfalt.

Sâmbătă dimineaţa, când s-a sfinţit biserica din Mănăstirea Izbuc, asfaltul din faţa aşezământului monahal şi a bisericii era atât de proaspăt încât avea puternicul miros specific.

Cât despre Episcopia Ortodoxă Oradea, aceştia i-au cazat pe PS Daniel şi pe episcopii care îl însoţeau la cel mai luxos hotel din staţiuna Băile Felix.

Hotelul are propriul aquapark, centru de tratament şi relaxare.

Preţul unei camere începe de la 688 lei (single) şi ajunge la 2.748 lei (apartamentul VIP).

Episcopia Ortodoxă a Oradiei a ales această variantă, deşi aveau la dispoziţie apartamentele din sediul Episcopiei Ortodoxe, de la Mănăstirea Sfintei Cruci sau chiar de la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet.

Apel la donaţii

A doua zi, după ce a înnoptat într-un hotel de 5 stele, Patriarhul Daniel a sfinţit noua Catedrală ortodoxă din Oradea unde, în faţa publicului, a făcut apel la donaţii.

patriarhul daniel

„Sigur, cei care doresc să lase un mic dar pentru continuarea lucrărilor, pentru întreţinerea bisericii, pot să o facă spre folosul acestei biserici.

Într-o perioadă de pandemie, PS Sofronie a hotărât ca închinarea la Sfânta Masă să dureze o săptămână, ca să vină pe rând credincioşii care doresc să se sfinţească prin sărutarea Sfintei Mese din Sfântul Altar.”, a spus Patriarhul.

Înainte de a pleca, PF Daniel a adus din nou vorba de contribuţii. 

„Vă mulţumim pentru participare! Felicităm încă o dată pe PS episcop Sofronie şi vă dorim tuturor o duminică binecuvântată, ajutor de la Dumnezeu şi să auzim peste 2-3 ani că se va sfinţi şi pictura acestei catedrale, pentru că, odată început, un lucru frumos trebuie continuat. Deci este loc pentru cei care n-au putut contribui pentru acum, să contribuie în viitorul apropiat. Să trăiţi întru mulţi şi binecuvântaţi ani!”, a spus Patriarhul.[Adevărul]


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide