Cum a ajuns un ponei pe acoperiş şi ce s-a întâmplat cu el

2 min


4
58 distribuiri, 4 puncte

Japonia a fost lovită de cele mai puternice inundaţii din ultimele decenii. Nu doar oamenii, ci şi animalele au avut de suferit în urma furiei naturii.

Oamenii dintr-un orăşel au avut o surpriză să vadă un ponei pe acoperiş, care aştepta parcă să fie salvat.[sursa]

Leaf, poneiul care supravieţuit miraculos în faţa apelor revărsate, s-a refugiat timp de mai multe zile pe acoperişul unui imobil.

Micul animal ar putea deveni simbolul speranţei după inundaţiile dezastruoase care au lovit această ţară.

ponei pe acoperiş
Micuţul ponei, aşteptând liniştit pe acoperiş

Leaf era folosită pe post de animal de companie la o casă de bătrâni din oraşul Kurashiki. Această iapă miniaturală roşiatică, cu o frumoasă coamă gălbuie, a petrecut mai multe zile izolată pe marginea unui acoperiş înclinat.

Animalul a fost salvat de o asociaţie de protecţia animalelor. Întâmplarea reprezintă unul dintre puţinele evenimente cu final fericit din seria dezastrelor provocate de cea mai severă catastrofa meteorologică din Japonia din ultimele trei decenii.

Cel puţin 179 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii şi alunecări de teren după ploile torenţiale care au căzut în vestul arhipelagului nipon.

Leaf a fost descoperită de către echipele de salvare, odată cu întoarcerea locuitorilor în cartierul Mabi, după retragerea apelor.

Un ponei pe acoperiş

″Echipele au apelat la serviciul pompierilor pentru a veni în ajutorul animalului. Totuşi, aceştia le-au răspuns că prioritatea o reprezintă salvarea vieţilor omeneşti″⁣, a explicat pentru AFP Keiko Takahashi, de la organizaţia nonguvernamentală Peace Winds Japan.

Organizaţia a mobilizat personal suplimentar la faţa locului pentru a coborî animalul speriat de pe acoperiş.

Iapa a trebuit să se descurce singură, împreună cu puiul său care nu a supravieţuit, atunci când centrul de îngrijire a fost evacuat în grabă.

″Angajaţii instituţiei nu au putut face altceva decât să elibereze animalele pentru ca acestea să poată fugi rapid din calea apelor crescute″⁣, a precizat Takahashi.

Potrivit acesteia, după evacuare, un cal a fost zărit la un moment dat înotând în apele crescute.

ponei pe acoperiş
Poneiul, după ce a fost salvat

Apa a crescut până la înălţimea acoperişurilor. Iapa de talie mică a putut astfel să se urce pe un acoperiş de pe care nu a mai putut coborî după ce nivelul apelor a scăzut.

Leaf a fost dusă la o fermă unde este foarte bine îngrijită. Ulterior s-a reîntâlnit cu angajaţii casei de odihnă. Oamenii au izbucnit în lacrimi când au văzut că animalul este în viaţă.


Îţi place? Distribuie şi prietenilor tăi!

4
58 distribuiri, 4 puncte

comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide