Prietenie bizară între un scafandru şi un peşte, care durează de 30 de ani

1 min


8
8 puncte

O prietenie neobişnuită s-a legat între un scafandru în vârstă de 79 de ani şi un peşte cu un aspect bizar. Scafandrul îşi vizitează amicul de aproape 30 de ani.

Hiroyuki Arakawa are sarcina de a proteja adâncimile de la Tateyama Bay, în Marea Japoniei, unde există un fel de templu sacru subacvatic.

Bărbatul are o relaţie de încredere specială cu peştele pe nume Yoriko, din specia Asian Sheepshead Wrasse.[Bored Panda]

scafandru şi un peşte

Peștele uriaș vine ori de câte ori Arakawa îl „sună” lovind cu ajutorul unui ciocan o bucată de metal aflată în apă.

Prietenia bizară dintre scafandru şi un peşte a devenit virală

Relația lor a devenit o atracție turistică în sine.

Oamenii îi solicită sesiuni de scufundări lui Hiroyuki doar pentru a vedea cu ochii lor imposibila legătură de prietenie dintre cei doi.

„Aş putea spune că ne înţelegem unul pe celălalt. Nu în sensul că putem comunica, dar totul este natural. Chiar am sărutat-o o dată. Eu sunt singurul căruia îi permite acest lucru.” spune Hiroyuki Arakawa.

Unii dintre biologi susţin că un pește nu poate avea sentimente sau ține minte lucruri sau oameni.

Peştele Yoriko ar fi atras doar de sunetul loviturii de ciocan, care pentru acesta poate fi asociat cu o gustare gratuită.

Totuşi, există un studiu care contrazice această opinie.

„Oamenii de ştiinţă au reuşit să înveţe peştii să recunoască chipuri umane. Experimentul a constat în afişarea a două fotografii cu feţe diferite, iar peştii au suflat un jet de apă în direcţia celei pe care o recunosc.” a declarat Dr. Cait Newport, de la Universitatea Oxford.

Citeşte şi:  Un neurochirurg a extras un vierme viu din creierul unei femei, într-o intervenţie în premieră mondială

Vizionaţi mai jos un material video despre prietenia neobişnuită dintre cei doi

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

8
8 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide