Prietenie bizară între un scafandru şi un peşte, care durează de 30 de ani

Noutăţi

O prietenie neobişnuită s-a legat între un scafandru în vârstă de 79 de ani şi un peşte cu un aspect bizar. Scafandrul îşi vizitează amicul de aproape 30 de ani.

Hiroyuki Arakawa are sarcina de a proteja adâncimile de la Tateyama Bay, în Marea Japoniei, unde există un fel de templu sacru subacvatic.

Bărbatul are o relaţie de încredere specială cu peştele pe nume Yoriko, din specia Asian Sheepshead Wrasse.[Bored Panda]

scafandru şi un peşte

Peștele uriaș vine ori de câte ori Arakawa îl „sună” lovind cu ajutorul unui ciocan o bucată de metal aflată în apă.

Prietenia bizară dintre scafandru şi un peşte a devenit virală

Relația lor a devenit o atracție turistică în sine.

Oamenii îi solicită sesiuni de scufundări lui Hiroyuki doar pentru a vedea cu ochii lor imposibila legătură de prietenie dintre cei doi.

„Aş putea spune că ne înţelegem unul pe celălalt. Nu în sensul că putem comunica, dar totul este natural. Chiar am sărutat-o o dată. Eu sunt singurul căruia îi permite acest lucru.” spune Hiroyuki Arakawa.

Unii dintre biologi susţin că un pește nu poate avea sentimente sau ține minte lucruri sau oameni.

Peştele Yoriko ar fi atras doar de sunetul loviturii de ciocan, care pentru acesta poate fi asociat cu o gustare gratuită.

Totuşi, există un studiu care contrazice această opinie.

„Oamenii de ştiinţă au reuşit să înveţe peştii să recunoască chipuri umane. Experimentul a constat în afişarea a două fotografii cu feţe diferite, iar peştii au suflat un jet de apă în direcţia celei pe care o recunosc.” a declarat Dr. Cait Newport, de la Universitatea Oxford.

Vizionaţi mai jos un material video despre prietenia neobişnuită dintre cei doi


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

vaca africană

Vaca africană, bovina cu cele mai mari coarne din lume

0
Vaca africană, denumită Ankole Watusi, este o specie de vacă originară din Africa. Aceste bovine sunt renumite pentru coarnele lor mari, care pot ajunge până...
şoarecele lăcustar şoarecele care vânează scorpioni

Micuțul super-prădător care urlă la Lună înainte de a ucide: şoarecele care vânează scorpioni

0
Șoarecele lăcustă, cunoscut şi ca "şoarecele care vânează scorpioni" este în mare măsură imun la veninul scorpionului și chiar recurge la canibalism atunci când...
căţeluşa laika

Căţeluşa Laika, prima fiinţă trimisă în spaţiul cosmic şi povestea sa tragică

0
Căţeluşa Laika a devenit prima fiinţă terestră trimisă în spațiu și, totodată, prima vietate de pe Terra decedată în afara Pământului. În acele vremuri, puține...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via