Primul român ucis de coronavirus în România – pacientul din Filiaşi

2 min


1
403 distribuiri, 1 punct

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, de 67 de ani a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. În data de 22 martie, bărbatul a decedat, fiind primul român ucis de coronavirus de pe teritoriul României.[Ştirile Pro TV]

Bărbatul s-a întors în ţară în 6 martie, iar nouă zile mai târziu a fost internat la Spitalul din Filiaşi.

Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz „nu corespunde protocolului”.

Primul român ucis de coronavirus a intrat în contact cu mai multe persoane

23 de cadre medicale sunt în izolare în urma contactului cu acesta.

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală.

A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez.

La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată. Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine.

“Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi.

Luni seara, pe data de 16 martie, a făcut febră.

„Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv”, au mai declarat medicii.

Bărbatul a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată.

„Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”, spuneau reprezentanţii DSP Dolj.

Din păcate, temerile s-au adeverit.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat autorităţile franceze despre acest caz, în condiţiile în care bărbatul din Filiaşi a fost adus în România de către un asistent social, care apoi s-a întors în Franţa.

Ancheta epidemiologică este, însă, departe de a fi finalizată.

Bărbatul face parte din categoria de risc

Bărbatul suferea de afecţiuni pre-existente şi avea peste 65 de ani.

De asemenea, bărbatul a venit din Franţa, ţară afectată grav de coronavirus.


Îţi place? Distribuie şi prietenilor tăi!

1
403 distribuiri, 1 punct

comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide