Proprietarul „vilei din cer” de 20 mil. $, din vârful unui zgârie-nori ar putea să nu locuiască niciodată în ea

2 min


12
12 puncte

Proprietarul unui controversat „conac din cer”, în valoare de 20 de milioane de dolari, construit în vârful unui zgârie-nori înalt de 400 de metri, s-ar putea să nu ajungă niciodată să locuiască acolo.

Cred că majoritatea dintre noi ar construi probabil o casă sau ar cumpăra o proprietate scumpă dacă ar deveni instantaneu milionar. Mulți ar opta pentru o locație exotică la malul mării, în timp ce alții s-ar putea decide pentru un penthouse într-un oraș mare.

Cu toate acestea, niciuna dintre opţiunile de mai sus nu a fost suficient de bună pentru conacul omului de afaceri Vijay Mallya, deoarece, deși are grădini luxuriante, o piscină infinită, un heliport și o terasă învecinată, opţiuni la care te-ai aștepta de la o reședință pe o proprietate din afara oraşului, se întâmplă să fie la o înălţime de aproximativ 400 de metri.

Construită în vârful turnurilor Kingfisher Towers din UB City, Bengaluru, India, locuința se întinde pe o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătrați și nu împarte nimic cu restul apartamentelor din clădirea de dedesubt.

vârful unui zgârie-nori vila din cer

„Vila din cer”, din vârful unui zgârie-nori, a fost o provocare pentru arhitecţi

Irfan Razack, președintele Prestige Estates Projects, care face parte dintr-un acord de dezvoltare comună pentru construirea turnului, a declarat despre proiect: „A fost o provocare să construim conacul pe o consolă imensă la acea înălțime, dar ne-am asigurat că îl construim exact așa cum a fost conceput. Este o structură complexă, iar lucrările de finisare continuă. Vom termina proiectul conform contractului și îl vom preda.”

Casa de lux are o valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari, dar după ce a cheltuit atât de mulți bani pentru a-și îndeplini visurile extravagante de casă, totul s-ar putea irosi.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Oamenii de Neanderthal erau mai inteligenţi decât se credea: foloseau unelte sofisticate, îmbinate cu lipici

De fapt, se crede că miliardarul Vijay Mallya ar putea să nu apuce niciodată să locuiască în ea. Nu pentru că ar fi vreun pericol, ci pentru că afaceristul este căutat de autorităţi pentru a fi trimis după gratii. De asemenea, proprietăţile sale vor fi confiscate.

India a depus mari eforturi pentru a-l extrăda pe Mallya, care a făcut avere vânzând bere sub marca Kingfisher. Omul de afaceri se află în Marea Britanie, care pare a fi o destinaţie preferată de fugari, unul dintre aceştia fiind şi românul Puiu Popoviciu, căutat de autorităţile române pentru o fraudă adusă statului de 300 de milioane de euro prin afacerea „Băneasa”.

Omul de afaceri de succes s-a lansat în trecut și în aviație și în cursele de Formula 1. Anul trecut, ministrul britanic al Securității, Tom Tugendhat, a fost întrebat despre extrădarea lui Mallya, unde a precizat că Marea Britanie nu intenționează să devină un loc în care oamenii se pot sustrage justiției.

Tugendhat a declarat: „Amândoi (Marea Britanie și India) avem procese legale care trebuie parcurse. Dar guvernul britanic este absolut clar, nu intenționăm să devenim un loc în care se pot ascunde cei care încearcă să se sustragă justiției”.

În timp ce guvernul indian continuă să încerce să pună mâna pe Mallya, conacul rămâne nerevendicat de către proprietarul său. Până în prezent, rămân întrebări cu privire la cine și când se va muta cineva în reședință.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

12
12 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via