Roboți umanoizi gigantici au început să lucreze la căile ferate din Japonia pentru a reduce deficitul de forță de muncă

Noutăţi

Compania JR West a început să își repare sistemul feroviar într-un mod foarte japonez: folosind roboți umanoizi gigantici şi foarte avansați.

Începând din această lună, roboți umanoizi gigantici vor fi utilizați pentru a efectua o serie de lucrări de întreținere a infrastructurii feroviare a companiei, cum ar fi vopsirea structurilor de susținere suspendate și îndepărtarea ramurilor de copaci care obstrucționează șinele.

Roboți umanoizi gigantici controlaţi cu ajutorul tehnologiei virtuale

Capabile să ridice obiecte de până la 40 de kilograme și să atingă înălțimi de până la 12 metri, brațele agile pot fi echipate cu o varietate de unelte pentru a efectua numeroase lucrări ciudate.[sursa]

Roboți umanoizi gigantici
Roboți umanoizi gigantici întreţin calea ferată a companiei JR West din Japonia

Mașinăria muncitorească este operată de un om care poate sta în camionul care o însoțește și îi poate controla mișcarea cu ajutorul unui joystick și al unor ochelari VR (de realitate virtuală) conectați la o cameră amplasată pe capul robotului.

Mai jos puteți viziona un videoclip cu tehnologia în acțiune. O parte din montaj arată chiar robotul mânuind un ferăstrău circular pentru a tăia copacii înalți, dar nu vă temeți, dezvoltatorii aparatului cred că această creație a lor este o pereche de mâini sigure.

Într-un anunț recent, compania JR West a declarat că a dezvoltat tehnologia cu ajutorul companiei de robotică Jinki Ittai și al companiei de tehnologie Nippon Signal, în încercarea de a îmbunătăți siguranța angajaților lor și de a reduce riscul accidentelor de muncă.

Aceștia au menționat, de asemenea, „deficitul de forță de muncă” ca fiind un factor important al noii tehnologii. Japonia are una dintre cele mai îmbătrânite populații din lume, cu aproximativ 29% din populație cu vârsta de peste 65 de ani. Este o problemă care va provoca tot felul de dureri de cap, nu în ultimul rând pentru economie, care începe să se tensioneze sub presiunea deficitului de forță de muncă.

• CITEŞTE ŞI:  Cine este mai afectat după divorţ: femeia sau bărbatul? Ce spune un studiu recent despre recuperarea în urma unui divorţ

Roboții și noile tehnologii sunt adesea acuzați că „fură locurile de muncă” pentru oameni, dar se pare că acestea pot fi folosite și pentru a atenua deficitul de lucrători.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Cea mai veche fabrică de arme

Cea mai veche fabrică de arme de război din lume a existat acum 7.200...

0
Este posibil ca cea mai veche fabrică de arme de război standardizat să fi fost înființată la începutul Epocii Cuprului, pe teritoriul pe care...
tunelurile lui claudius

Tunelurile lui Claudius, cel mai lung sistem de canale subterane, vreme de sute de...

1
Tunelurile lui Claudius reprezintă un exemplu de arhitectură romană care arată cât de evoluaţi erau aceştia în urmă cu două milenii. Aceste tuneluri au...
frank sinatra

Frank Sinatra – salvat la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat...

0
Frank Sinatra s-a născut la data de 12 decembrie 1915, în Hoboken, New Jersey. Povestea sa de viaţă este una impresionantă. Cumpăna pe care a...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via