Romi întorşi din străinătate: „Să ne dea primarul mălai, săpun, făină…”

2 min


31
42.9k distribuiri, 31 puncte

Într-o comună din judeţul Vâlcea sunt peste 100 de romi întorşi din străinătate, din zone afectate de coronavirus.

Având în vedere potenţialul risc de contaminare, autorităţile au organizat o amplă acţiune în localitate.

Măsura a fost luată după ce localnicii au început să fie terorizaţi de comunitatea romă din satul Lunca şi au început să facă sesizări la Primăria Bujoreni, judeţul Vâlcea. [Adevărul]

romi întorşi din străinătate

Oamenii spun că noii veniţi nu respectă legislaţia în vigoare privind limitarea răspândirii coronavirusului.

Se plimbă prin comună fără griji, fac cumpărături şi nu stau izolaţi la domiciliu.

Sătenii sunt terorizaţi de cei 100 de romi întorşi din străinătate

Sătenii susţin că le este teamă ca vecinii lor întorşi recent din străinătate să nu-i contamineze cu noul coronavirus.[Ministerul Sănătăţii]

„Bat în porţi, se bat între ei, urlă, ne ameninţă că ne dau şi nouă virusul. Ne este teamă. Se plimbă liberi pe străzi şi prin magazine, fără să aibă nicio remuşcare, fără să le pese de consecinţe, de ce aud la televizor, ca noi toţi. Şi dacă primesc amenzi, ce dacă? Oricum nu le plătesc. Au zeci de amenzi neplătite, mulţi dintre ei. Şi se eschivează că nu au de unde. Şi nimeni nu are ce să le facă. Că n-au proprietăţi pe numele lor. Mergeţi la Primărie şi vedeţi dacă ce vă spunem noi este sau nu adevărat. Pentru ei singura soluţie ar fi puşcăria, fiindcă izolarea nu o respectă oricum niciunul”, susţin localnicii.Primarul a cerut ajutor

Primarul din Bujoreni, Gheorghe Gângu, a cerut ajutorul forţelor de ordine ca să-i identifice pe toţi cei care s-au întors din zonele afectate de coronavirus, dar şi pe cei care nu respectă legea.

Nu este prima dată când acesta solicită sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor din cauza problemelor pe care le crează unii dintre localnici.

Că nu respectă măsurile impuse s-a văzut inclusiv cu ocazia controlului, când mulţi dintre cei vizaţi au ieşit pe străzi, curioşi să vadă ce se întâmplă şi dornici să-i ironizeze pe reprezentanţii instituţiilor de control.

Asta în ciuda insistenţelor cu care erau rugaţi să se întoarcă pe proprietăţile lor.

Nu respectă autorităţile

„Dumneavoastră nici măcar nu aveţi forţe de ordine, precum austriecii. Păi când ăia ne-au pus pistoalele la frunte, n-am mai spus unul pâs!”, au spus romii râzând.

Varianta romilor

„Nu sunt bine. N-am ce mânca, n-am ce bea. Cumnatul meu, spre exemplu, e la Argeş şi primarul s-a dus la el acasă cu de toate, fără să i se ceară. Să ne aducă şi nouă dezinfectanţi, spirt, mălai, săpun, făină”, au spus romii unui jurnalist al Televiziunii Vâlcea 1.

Unul dintre localnici a profitat de prezenţa instituţiilor de control pentru a acuza că nu se simte bine.

A fost transportat la spital, cu izoleta, dar s-a întors acasă după câteva ore.


Îţi place? Distribuie şi prietenilor tăi!

31
42.9k distribuiri, 31 puncte

comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    1. Eu aş zice să renunţi la spaţiul de dinaintea virgulei, dacă tot vorbeşti de gramatică. Şi nu, nu trebuie niciun i, că nu e vorba de toţi „romii”, ci de nişte „romi” întorşi din străinătate. (gramatica asta…)

  1. Să îi băgați în AREST în carantină. Acolo le este locul.
    Nu.mai au ce fura și s-au întors în țară.
    Pământ pe ei.

  2. Vor mâncare, desifectanti și tot ce le trebuie , unde ati v-ați distrat nu ati muncit. Noi care am rămas în țară nu beneficiem de atâta atenție din partea statului iar voi veniti de la distracție și vreți totul pe gratis ,la muncă nu la întins mâna.

  3. Nici nu mai au ce cauta in alte tari sa be faca de ras, doamne da cu ocazia asta, nici o tara sa nu mai lase sa intre tiganii…

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide