Sam Ballard, sportivul care a murit după ce a mâncat un melc

Noutăţi

Sam Ballard avea 20 de ani şi era un jucător promiţător de rugby în Australia. Viaţa sa, însă, a luat o turnură îngrozitoare după ce a acceptat o provocare prostească.

În anul 2010, Sam Ballard se afla la o petrecere în Sydney, alături de mai mulţi prieteni. La un moment dat, a acceptat o provocare neobișnuită din partea unui prieten alături de care consumase alcool: să mănânce un melc din grădină. Ce rău putea face un melc, nu-i aşa?

„Stăteam de vorbă la un pahar de vin roșu, admirând noaptea. Atunci când… am văzut un melc târându-se pe jos. Apoi a fost o scurtă conversație. «Să-l mănânc?», a întrebat Sam. Apoi, bang! Așa s-a întâmplat totul.”, a povestit unul dintre prietenii lui Sam Ballard, care era de faţă atunci când acesta a consumat melcul.

sam ballard

Sam Ballard s-a îmbolnăvit grav după ce a mâncat un melc

După câteva zile de la consumarea melcului, Sam a început să se simtă rău. Acuza dureri la ambele picioare, fiind spitalizat cu stări de amețeală și vomă.

Sam Ballard a fost infectat cu parazitul Angiostrongylus cantonensis, cunoscut și sub denumirea de „viermele pulmonar al șobolanului”.[sursa]

Boala se răspândeşte atunci când şobolanii care poartă parazitul elimină larvele viermelui prin fecale. De aici, poate fi luat de alte animale, precum melcii. De aceea se recomandă gătirea atentă a melcilor, a crabilor sau a broaștelor, tocmai pentru a se evita răspândirea infecției înfricoşătoare cauzate de viermele parazit.

Angiostrongylus cantonensis este un nematod parazitar care infectează plămânii, sângele și creierul șobolanului. Ingerat, viermele ajunge în creier şi poate provoca meningită, simptomele fiind tremur, durere și inflamație. În unele cazuri, boala poate fi fatală.

• CITEŞTE ŞI:  Wilhelm Canaris, spionul şef al lui Hitler, care în secret era împotriva acestuia

Ca urmare a infecției, Sam Ballard a făcut meningită și a intrat în comă timp de 420 de zile. Când s-a trezit, Sam era paralizat de la gât în jos și cu leziuni cerebrale. Comunica cu greu și avea nevoie de îngrijire constantă.

Sam şi-a petrecut restul vieţii într-un scaun cu rotile. După opt ani de suferinţă Sam Ballard a murit. Tânărul s-a stins, fiind înconjurat de familie și prieteni. Ultimile sale cuvinte au fost: ”Te iubesc, mamă!”Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

aşoka cel mare

Aşoka cel Mare, cel mai puternic conducător din istoria Indiei

0
Așoka s-a născut în jurul anului 304 î.Hr., ca fiu al lui Bindusara, al treilea împărat al Imperiului Maurya. Mama sa nu este cunoscută...
walter summerford

Walter Summerford, omul care a fost lovit de fulger de 4 ori

0
Walter Summerford ar putea fi considerat unul dintre cei mai ghinionişti oameni din lume, dar, în acelaşi timp, şi unul dintre cei mai norocoşi....
george emil palade

George Emil Palade, primul român care a primit un Premiu Nobel: „cel mai bun...

0
George Emil Palade s-a născut în data de 19 noiembrie 1912, la Iaşi. Tatăl său, pe nume Emil Palade, a fost profesor de filosofie,...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via