Ţeapa luată de mirii care au primit la nuntă plicuri goale. Invitaţii au plătit dedicaţii lui Guţă

Noutăţi

O întâmplare mai puţin obişnuită a ajuns pe rolul Judecătoriei Caransebeş. Doi miri au ieşit cu nunta „pe minus“ pentru că unii dintre invitaţi le-au dat la nuntă plicuri goale.

Banii i-au fost daţi, pentru dedicaţii, lui Nicolae Guţă, invitat să participe la nuntă.[Adevărul]

Patronii unui restaurant din Băile Herculane, acolo unde, în septembrie 2015, a avut loc o nuntă, i-au dat în judecată pe miri.

Aceştia nu au achitat masa, aşa cum a fost înţelegerea cu patronii localului.

În instanţă, patronii localului au arătat că mama miresei a achitat un avans de 1.300 de lei, urmând ca în ziua nunţii să fie semnat contractul şi după nuntă să fie achitată diferenţa de 26.600 de lei.

„Deşi evenimentul a fost organizat, conform convenţiei părţilor, ulterior s-a refuzat achitarea contravalorii serviciilor prestate“, se arată în acţiunea deschisă în instanţă.

Şeful de sală a declarat în instanţă că, după terminarea nunţii, mirii s-au eschivat de la semnarea contractului şi plata facturii, invocând diverse pretexte.

Au declarat totuşi că vor achita contravaloarea facturii după ce vor schimba banii obţinuţi la nuntă – din euro în lei.

Invitaţii au dat plicuri goale la nuntă

Bărbatul a mai arătat că „la nuntă pârâţii l-au contractat pe manelistul Guţă. Unii dintre invitaţii mirilor l-au plătit pe manelist pentru dedicaţii. Au rămas fără bani, aşa că au oferit plicuri goale ca dar la nuntă”.

Patronii restaurantului au mai arătat că, mirii fiindu-i cunoscuţi, a avut încredere că îi vor da în final banii. În zadar.

Până la deschiderea procesului, mirele şi mireasa nu au achitat contravaloarea facturii.

• CITEŞTE ŞI:  Grigore Vasiliu Birlic, un geniu al comediei româneşti

Nuntă încheiată pe minus

Mirii s-au apărat în instanţă spunând că „nu este o premieră absolută atunci când un eveniment social se încheie «pe roşu», cheltuielile  fiind mai mari decât veniturile”.

De asemenea, mirii au reclamat faptul că „suma pretinsă de reclamantă este una enormă, ea fiind menită să asigure un profit consistent, şi nu o prestaţie reală legată de cei 130 de invitaţi prezenţi”.

Mirii au mai arătat că „nu au avut loc negocieri prealabile, iar contractul a fost întocmit după eveniment, în mod unilateral, având aspectul unei note de plată supraîncărcate, întocmită de un chelner rapace”.Cei doi miri au declarat în instanţă că sunt dispuşi să achite „o sumă corectă”. Nu vor să li se „impună în stil mafiot o sumă uriaşă care să genereze un profit consistent”.

Decizia instanţei Judecătorii au decis să îi oblige pe miri la plata serviciilor în valoare de 26.600.

S-a arătat că aceştia „nu au contestat prestarea serviciilor facturate de reclamantă, care fac obiectul litigiului. Au contestat însă valoarea facturii, despre care susţin că este exagerată”.

„Criticile aduse de pârâtă privind valoarea facturii litigiului sunt nefondate. În cauză pârâţii nu au administrat nicio probă care să infirme cele susţinute de reclamantă prin acţiunea formulată şi prin depoziţiile celor doi martori audiaţi în cauză.”, se arată în sentinţa prin care mirii au fost obligaţi să achite şi dobânzi la suma de 26.600 de lei.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

apeluri 112 amuzante

10 apeluri 112 amuzante, care îţi vor face ziua mai bună

0
Sunt peste 15 ani de când românii utilizează Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În toţi aceşti ani, operatorii 112 au primit milioane...
scrisoare babiloniană antică

O scrisoare babiloniană antică, de la un băiat către mama sa, este cel mai...

0
O scrisoare babiloniană antică, trimisă de un student către mama sa este distribuită în număr mare în această perioadă pe reţelele de socializare, în...
Anthony Gignac

Anthony Gignac, escrocul care s-a dat prinţ saudit vreme de 30 de ani

0
Anthony Gignac este un escroc care a reuşit să-şi creeze o viaţă de lux, prefăcându-se că este un prinţ saudit, extrem de bogat, vreme...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via