Yanjin, cel mai îngust oraş din lume

Noutăţi

Yanjin este cel mai îngust oraș din lume. Acesta se află în China și este construit pe malurile abrupte ale râului Nanxi, care traversează un defileu în provincia Yunan din sud-estul țării.

Orașul Yanjin are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și circa 300 de metri în cel mai lat. Oamenilor le vine greu să creadă că un astfel de oraș poate exista în realitate și îl aseamănă mai degrabă cu decorul unui film de ficțiune.[sursa]

Vedere aeriană asupra oraşului Yanjin

Cum arată yanjin, cel mai îngust oraş din lume

Orașul Yanjin este situat în comitatul cu acelaşi nume, din provincia Yunan. Această regiune a fost locuită în timpurile vechi de către poporul Bo, în prezent dispărut. Aceştia erau cunoscuţi pentru faptul că agăţau sicriele celor decedaţi de malurile versanţilor.

Din cauza reliefului, locuinţele sunt la mare căutare în acest oraş. Clădirile aflate chiar pe malul râului sunt construite pe piloni înalți, care să le protejeze în perioada inundațiilor, atunci când nivelul apelor crește mult.

Orașul are câte o șosea pe fiecare parte a râului, iar locuitorii au susrprinzător de puține poduri la dispoziție pentru a traversa de pe un mal pe celălalt. Cu toate acestea, peste 300.000 de locuitori trăiesc în acest oraş îngust şi în zonele din apropiere.

Yanjin a fost colonizat timp de mai bine de o sută de ani, iar acum locuitorii nu mai iau în calcul să părăsească așezarea. Asta deşi posibilitățile de dezvoltare economică sunt foarte limitate, din cauza infrastructurii dificile.

Orașul și-a câștigat celebritatea în ultimii ani, după ce filmări spectaculoase din dronă s-au viralizat pe rețelele sociale. După ce au văzut imagini, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici. Totodată, popularitatea a atras şi numeroşi turişti, dornici să vadă cu ochii lor cum este viaţa în cel mai îngust oraş din lume.

• CITEŞTE ŞI:  Nefertiti, frumoasa regină care a condus Egiptul

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva imagini din oraşul Yanjin


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Prima Cruciadă

Prima Cruciadă: când a avut loc, cine a declanşat-o şi cum s-a desfăşurat lupta...

0
Apelul Papei pentru Prima Cruciadă, din data de 27 noiembrie 1095, a fost lansat în urma cererii de ajutor a împăratului bizantin. Cererea a...
vindecă infecţiile

Pământul din curtea bisericii Boho, din Irlanda, care vindecă infecţiile

0
Atunci când auzim despre vindecări miraculoase, în urma aplicării unor leacuri băbeşti sau a unor metode controversate, avem tendinţa de a fi reticenţi. Cu...
şoarecele lăcustar şoarecele care vânează scorpioni

Micuțul super-prădător care urlă la Lună înainte de a ucide: şoarecele care vânează scorpioni

0
Șoarecele lăcustă, cunoscut şi ca "şoarecele care vânează scorpioni" este în mare măsură imun la veninul scorpionului și chiar recurge la canibalism atunci când...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via