Yanjin, cel mai îngust oraş din lume

1 min


5
5 puncte

Yanjin este cel mai îngust oraș din lume. Acesta se află în China și este construit pe malurile abrupte ale râului Nanxi, care traversează un defileu în provincia Yunan din sud-estul țării.

Orașul Yanjin are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și circa 300 de metri în cel mai lat. Oamenilor le vine greu să creadă că un astfel de oraș poate exista în realitate și îl aseamănă mai degrabă cu decorul unui film de ficțiune.[sursa]

Vedere aeriană asupra oraşului Yanjin

Cum arată yanjin, cel mai îngust oraş din lume

Orașul Yanjin este situat în comitatul cu acelaşi nume, din provincia Yunan. Această regiune a fost locuită în timpurile vechi de către poporul Bo, în prezent dispărut. Aceştia erau cunoscuţi pentru faptul că agăţau sicriele celor decedaţi de malurile versanţilor.

Din cauza reliefului, locuinţele sunt la mare căutare în acest oraş. Clădirile aflate chiar pe malul râului sunt construite pe piloni înalți, care să le protejeze în perioada inundațiilor, atunci când nivelul apelor crește mult.

Orașul are câte o șosea pe fiecare parte a râului, iar locuitorii au susrprinzător de puține poduri la dispoziție pentru a traversa de pe un mal pe celălalt. Cu toate acestea, peste 300.000 de locuitori trăiesc în acest oraş îngust şi în zonele din apropiere.

Yanjin a fost colonizat timp de mai bine de o sută de ani, iar acum locuitorii nu mai iau în calcul să părăsească așezarea. Asta deşi posibilitățile de dezvoltare economică sunt foarte limitate, din cauza infrastructurii dificile.

Citeşte şi:  Planeta Nibiru: misterul de 3.600 de ani al planetei care nu a existat niciodată

Orașul și-a câștigat celebritatea în ultimii ani, după ce filmări spectaculoase din dronă s-au viralizat pe rețelele sociale. După ce au văzut imagini, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici. Totodată, popularitatea a atras şi numeroşi turişti, dornici să vadă cu ochii lor cum este viaţa în cel mai îngust oraş din lume.

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva imagini din oraşul Yanjin

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

5
5 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide