Întâlnirea dintre Albert Einstein şi Charlie Chaplin, un moment de inspiraţie

Noutăţi

În ciuda diferenţei de origini și preocupări, Albert Einstein şi Charlie Chaplin s-au admirat şi s-au respectat reciproc.

Albert Einstein s-a născut în Germania, în anul 1878, în timp ce Charlie Chaplin s-a născut cu zece ani mai târziu, în anul 1889, în Anglia. Cei doi s-au întâlnit abia în anii ’30, atunci când Einstein mergea deja spre 50 de ani, iar Chaplin spre 40 și au legat o prietenie sinceră.

Această întâlnire simbolizează recunoașterea reciprocă a genialității și a realizărilor celor două personalități marcante ale secolului al XX-lea, în domenii diferite: fizica și cinematografia.

Albert Einstein şi Charlie Chaplin la premiera filmului „Luminile Oraşului”

Întâlnirea dintre Albert Einstein şi Charlie Chaplin

Întâlnirea dintre Albert Einstein și Charlie Chaplin a avut loc în februarie 1931, atunci când Albert Einstein a vizitat Statele Unite ale Americii pentru a ține o serie de conferințe despre teoria relativității. În timpul vizitei sale, Einstein a avut ocazia să-l întâlnească pe celebrul actor și regizor Charlie Chaplin, care era un mare admirator al fizicianului. La rândul său, Einstein era un mare fan al filmelor lui Chaplin.

Chaplin l-a invitat pe Einstein la premiera filmului, „Luminile orașului” („City Lights”), care a avut loc în Los Angeles. Întâlnirea dintre cele două genii a fost marcată de o serie de momente amuzante, dar şi de un moment foarte profund.

Atunci când au ajuns la cinematograf, cei doi au fost întâmpinați de o mulțime de fani entuziaști. Atunci Einstein i-ar fi spus lui Chaplin: „Ceea ce admir cel mai mult la arta ta este faptul că este universală. Nu trebuie să spui nici măcar un cuvânt, dar totuși lumea te înțelege”.

Replica lui Chaplin a devenit istorie: „E adevărat, dar faima ta este și mai mare. Lumea te admiră, chiar dacă nu înțelege nimic din ceea ce spui”.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Proprietarul "vilei din cer" de 20 mil. $, din vârful unui zgârie-nori ar putea să nu locuiască niciodată în ea

În cartea lui Chaplin, „My Autobiography”, superstarul hollywoodian a scris despre impresia pe care i-a lăsat-o savantul german. „Arăta ca un neamţ obişnuit în cel mai drăguţ sens al cuvântului, plin de viaţă şi prietenos. Şi, cu toate că avea un comportament calm şi drăguţ, simţeam că, în spatele lui, se ascundea un temperament foarte pătimaş, care dădea naştere energiei sale intelectuale extraordinare”, a dezvăluit Charlie Chaplin.

Deși Albert Einstein și Charlie Chaplin proveneau din domenii diferite și aveau interese diferite, această întâlnire a fost un moment memorabil în istoria culturii și științei, arătând conexiunea dintre genii și recunoașterea valorilor umane comune.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

bruce lee

Bruce Lee, omul care a transformat artele marţiale în filosofie de viaţă

0
Bruce Lee este, probabil, cel mai cunoscut practicant, expert şi instructor de arte marţiale din lume. De asemenea, Bruce Lee a fost filozof, actor,...
Cum dorm balenele

Cum dorm balenele şi delfinii fără să se înece dacă au nevoie de aer...

0
Cum dorm balenele şi delfinii fără să se înece, având în vedere că au nevoie de oxigen pentru a supravieţui? Probabil că v-aţi pus...
Moartea unui agent MI6 gareth williams

Moartea unui agent MI6, învăluită în mister. Ce a găsit poliția în apartamentul agentului...

0
Ancheta privind moartea unui agent MI6, serviciul secret britanic, al cărui cadavru a fost găsit în cada din apartamentul său în anul 2010, nu...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via