Catherine Kerkow, femeia care se află de aproape 50 de ani pe lista FBI

Noutăţi

Catherine Kerkow se află pe lista FBI cu cei mai căutaţi oameni din lume de aproape jumătate de secol, iar şansele ca ea să fie găsită vreodată sunt extrem de mici.[FBI]

Catherine s-a născut în anul 1951, în oraşul Coos Bay, din statul american Oregon. De mică, Cathy obişnuia să meargă la biserică, iar diriginta sa din liceu o descria ca fiind o elevă bună, „tăcută şi discretă”. Părea să aibă în faţă o viaţă liniştită, însă lucrurile s-au schimbat radical.

După absolvire, s-a urcat în maşina sa Volkswagen Beetle şi a pornit spre sudul Californiei, urmărind o carieră de cântăreaţă profesionistă.

Ajunsă în San Diego, tânăra s-a lovit de greutăţile traiului într-un oraş mare, fără a avea un venit sau susţinere pentru a-şi valorifica talentul.

A fost nevoită să-şi caute de muncă, ajungând la un moment dat să lucreze într-un salon de masaj. Frumoasa Cathy, fată dusă la biserică de mică şi oarecum naivă, a trebuit să satisfacă dorinţele clienţilor, care nu de puţine ori erau în căutare de ceva mai mult decât un simplu masaj.

În luna ianuarie 1972, aflându-se la apartamentul său închiriat, cineva a bocănit la uşă. A ieşit într-un prosop, având încă săpun pe faţă şi a răspuns la uşă. Era Roger Holder, un tânăr carismatic, de culoare, în vârstă de 23 de ani, care o căuta pe colega de apartament a lui Cathy.

Cei doi au avut parte de un moment romantic la prima vedere, asta dacă Alfred Hitchcock ar fi scris scenarii romantice.

Catherine Kerkow şi deturnarea avionului Western Airlines Flight 701

Roger Holder era membru al Partidului Black Panthers. Nu a durat mult până a convins-o şi pe noua sa iubită să adere la ideologia organizaţiei.

• CITEŞTE ŞI:  Marguerite Steinheil, amanta care a ucis un preşedinte, în timp ce făceau dragoste

Pe 2 iunie 1972, Roger Holder şi Catherine Kerkow s-au îmbarcat la bordul avionului Western Airlines Flight 701. Mama bărbatului a fost cea care a condus cuplul la aeroport, fără a avea habar ce urma să se întâmple. Femeia credea că cei doi îndrăgostiţi merg în Coos Bay, pentru ca Roger să-i cunoască pe părinţii lui Cathy.

Catherine Kerkow

Îndrăgostiţii n-au ajuns, însă în Oregon. La scurt timp după decolare, Roger i-a înmânat unei stewardese un bileţel:

„Succes prin Moarte. Toată lumea, în afară de Căpitan, să părăsească imediat cabina. Suntem patru şi avem două bombe. Faceţi ce vi se spune şi niciun foc nu va fi tras.”

După ce au preluat controlul avionului, cei doi au cerut o recompensă în valoare de 500.000 de dolari. Astăzi, această sumă ar valora peste 3 milioane de dolari. Au aterizat în San Francisco, California, unde i-au eliberat pe cei 97 de pasageri aflaţi la bordul avionului, după care au decolat din nou, cu banii asupra lor.

Destinaţia iniţială era Vietnam, însă cei doi îndrăgostiţi s-au răzgândit şi au zburat în Algeria. Acolo au obţinut azil politic. Aceasta avea să fie deturnarea cu cea mai lungă distanţă parcursă din istorie.

Deşi li s-a promis că vor fi în siguranţă pe teritoriul Algeriei, unde activa o dictatură militară în acea perioadă, Roger şi Cathy s-au simţit în pericol. Mai ales după ce li s-au confiscat cei 500.000 de dolari, pentru „a fi ţinuţi într-un loc sigur”.

Dispariţia

În luna ianuarie 1975, Roger şi Cathy au încercat să intre în Franţa folosind paşapoarte false. Au fost arestaţi, însă ulterior au fost puşi în libertate, permiţându-li-se să rămână pe teritoriul Franţei. Pe atunci, deturnările de avioane erau destul de frecvente, nefiind parte a tratatului de extrădare dintre cele două state.

• CITEŞTE ŞI:  George Vraca, marele actor "frumos ca un zeu", descoperit pe patul de spital

Cei doi au devenit cunoscuţi, fiind consideraţi luptători pentru drepturile persoanelor de culoare. Personalităţi precum filosoful Jean-Paul Sartre sau actriţa Maria Schneider, care a jucat alături de Marlon Brando în filmul „Ultimul tango în Paris”, le-au ţinut partea îndrăgostiţilor.

Deşi părea că totul le va merge bine în Franţa, lucrurile s-au schimbat din nou.

În anul 1977, Roger a intrat în sediul agenţiei Associated Press din Paris şi i-a spus unui reporter că doreşte să meargă în SUA pentru a răspunde în faţa legii pentru faptele sale. Susţinea că nu a mai văzut-o pe Catherine Kerkow de peste o lună şi că autorităţile din Franţa pun la cale un plan pentru a-i ucide.

Ulterior, Roger a fost diagnosticat psihiatric cu schizofrenie paranoidă. Deşi Cathy a avut grijă de el o perioadă, într-una din zile i-a spus că va merge în Elveţia pentru a face rost de noi documente de identitate false. De atunci, cei doi nu s-au mai întâlnit vreodată.

În anul 1986, Roger s-a întors în SUA, unde a fost arestat. A fost condamnat la doi ani de închisoare, după care a fost pus în libertate. A murit în anul 2012, la vârsta de 62 de ani.

Cahterine Kerkow, pe de altă parte, nu a mai fost văzută vreodată. De aproape jumătate de secol se află pe lista FBI cu cele mai căutate persoane din lume.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

donald harvey

Donald Harvey, „Îngerul morţii” care a luat peste 50 de vieţi în timp ce...

0
Donald Harvey s-a născut pe 15 aprilie 1952, în Butler County, Ohio. A avut o copilărie dificilă și instabilă. Familia sa s-a mutat frecvent,...
sfântul sisoe

Sfântul Sisoe, cine a fost şi ce semnifică expresia „Sfinte Sisoe”

0
Sfântul Sisoe este un nume cunoscut pentru mulţi dintre noi, în special din subtitrările filmelor americane, cu toate că expresia pe care o traduce...
poporul tuareg

Poporul Tuareg, oamenii „abandonaţi de zei” din deşertul Sahara, unde femeile au un rol...

0
Poporul tuareg reprezintă un grup etnic berber, adică fac parte din populația indigenă a Africii de Nord. Numele lor provine de la un termen arab,...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via