Cea mai bătrână pisică din lume, Flossie, are 27 de ani

Noutăţi

Cea mai bătrână pisică din lume se numeşte Flossie şi a primit acest titlu de la Guiness World Records, care i-a recunoscut vârsta de 27 de ani, ceea ce ar reprezinta circa 120 de ani umani.

Pisica aparţine unei femei din Marea Britanie, pe nume Vicki Green. Aceasta a adoptat pisica, nu de mult timp, de la o organizație de protecţia animalelor, Cats Protection.

„Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător al unui record mondial. Este atât de afectuoasă și jucăușă și deosebit de dulce!”, a spus proprietara lui Flossie.

cea mai bătrână pisică


Cu toate că nu vede prea bine, iar auzul a cam lăsat-o, se pare că cea mai bătrână pisică din lume este destul de sănătoasă.

„Mereu mi-am dorit să le ofer pisicilor mai în vârstă o viață confortabilă.”, a mai spus Vicki. Aceasta speră că povestea lui Flossie va încuraja potențialii proprietari de pisici să ofere un refugiu animalelor de companie aflate la apusul vieții. Este cunoscut faptul că oamenii preferă să adopte animale tinere, pentru a se bucura de ele pentru mai mult timp.

Povestea lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume

Flossie a trăit mult timp pe străzi, după care a schimbat mai multe case. Primele luni din viaţă şi le-a petrecut în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, în nord-vestul Angliei. Acest lucru se întâmpla în anul 1995.

Pisica a fost adoptată de un angajat al spitalului, cu care a trăit timp de 10 ani înainte ca proprietarul să moară. Ulterior, Flossie a fost preluată de sora răposatului. După 14 ani, și aceasta a murit.

• CITEŞTE ŞI:  Marie Curie, o viaţă în lumina radiaţiilor

Flossie a ajuns la fiul celui de-al doilea proprietar pentru trei ani, iar în august 2022, a fost încredințată voluntarilor de la Cats Protection.

Atunci a început să se răspândească zvonul despre vârsta ei incredibilă. „Am fost uluiți când am văzut că dosarul veterinar al lui Flossie arăta că are 27 de ani.”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul filialei organizației caritabile.

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani și trei zile. Aceasta a murit pe 6 august 2005.[sursa]

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva secvenţe cu Flossie, cea mai bătrână pisică din lume


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

mica sirenă

Mica Sirenă: povestea întunecată din versiunea originală a lui Hans Christian Andersen

0
Mica Sirenă este o poveste celebră a scriitorului danez Hans Christian Andersen, publicată pentru prima dată în anul 1837. Povestea urmărește aventurile unei tinere...
aşoka cel mare

Aşoka cel Mare, cel mai puternic conducător din istoria Indiei

0
Așoka s-a născut în jurul anului 304 î.Hr., ca fiu al lui Bindusara, al treilea împărat al Imperiului Maurya. Mama sa nu este cunoscută...
marele jaf de la muzeul brukenthal

Marele jaf de la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Ce s-a întâmplat cu tablourile şi...

0
Marele jaf de la Muzeul Brukenthal a rămas ca o pată neagră pe imaginea autorităţilor acelor vremuri, deşi Securitatea avea informatori pe urmele tuturor...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via