Cea mai bătrână pisică din lume, Flossie, are 27 de ani

2 min


6
6 puncte

Cea mai bătrână pisică din lume se numeşte Flossie şi a primit acest titlu de la Guiness World Records, care i-a recunoscut vârsta de 27 de ani, ceea ce ar reprezinta circa 120 de ani umani.

Pisica aparţine unei femei din Marea Britanie, pe nume Vicki Green. Aceasta a adoptat pisica, nu de mult timp, de la o organizație de protecţia animalelor, Cats Protection.

„Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător al unui record mondial. Este atât de afectuoasă și jucăușă și deosebit de dulce!”, a spus proprietara lui Flossie.

cea mai bătrână pisică


Cu toate că nu vede prea bine, iar auzul a cam lăsat-o, se pare că cea mai bătrână pisică din lume este destul de sănătoasă.

„Mereu mi-am dorit să le ofer pisicilor mai în vârstă o viață confortabilă.”, a mai spus Vicki. Aceasta speră că povestea lui Flossie va încuraja potențialii proprietari de pisici să ofere un refugiu animalelor de companie aflate la apusul vieții. Este cunoscut faptul că oamenii preferă să adopte animale tinere, pentru a se bucura de ele pentru mai mult timp.

Povestea lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume

Flossie a trăit mult timp pe străzi, după care a schimbat mai multe case. Primele luni din viaţă şi le-a petrecut în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, în nord-vestul Angliei. Acest lucru se întâmpla în anul 1995.

• CITEŞTE ŞI:  Care sunt şansele ca "asteroidul Zeul Haosului" să lovească Pământul, conform calculelor astronomilor

Pisica a fost adoptată de un angajat al spitalului, cu care a trăit timp de 10 ani înainte ca proprietarul să moară. Ulterior, Flossie a fost preluată de sora răposatului. După 14 ani, și aceasta a murit.

Flossie a ajuns la fiul celui de-al doilea proprietar pentru trei ani, iar în august 2022, a fost încredințată voluntarilor de la Cats Protection.

Atunci a început să se răspândească zvonul despre vârsta ei incredibilă. „Am fost uluiți când am văzut că dosarul veterinar al lui Flossie arăta că are 27 de ani.”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul filialei organizației caritabile.

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani și trei zile. Aceasta a murit pe 6 august 2005.[sursa]

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva secvenţe cu Flossie, cea mai bătrână pisică din lume


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

6
6 puncte
Miruna P.

Miruna este absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este profesor de istorie şi pasionată de tot ce ţine de cultura nordică.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via