Christian Brando – viaţa tragică a fiului lui Marlon Brando

3 min


15
15 puncte

Marlon Brando nu are nevoie de vreo prezentare, acesta fiind unul dintre cei mai cunoscuţi actori din istorie, în special datorită prestaţiei sale din filmul „The Godfather” (Naşul). Nu de aceeaşi popularitate s-a bucurat, însă, Christian Brando, fiul lui Marlon, care, deşi a început o carieră în actorie, a avut un destin tragic.

Christian Brando s-a născut pe 11 mai 1958, fiind unul dintre cei 11 copii ai celebrului Marlon Brando. Mama sa a fost actriţa Anna Kashfi. Marlon Brandon şi Anna au avut o căsnicie relativ scurtă, desparţindu-se la doar un an de la căsătorie.

Christian a fost mereu prins între părinţii săi. În cele din urmă, Marlon a obţinut custodia fiului său, pe când acesta avea 13 ani. Marlon Brando l-a descris atunci pe fiul său ca fiind „un coş plin de tulburări emoţionale”.

În anul 1962, Marlon Brando a cunoscut-o pe actriţa Tarita Teriipaia, chiar pe platoul de filmare al filmului „Mutiny on the Bounty”. La scurt timp, cei doi au adus pe lume doi copii, pe Cheyenne şi Simon. Cuplul a rămas împreună timp de 10 ani, iar cei doi nou-născuţi au crescut alături de Christian.[sursa]

christian brando
Foto stânga: Marlon Brando alături de fiul său, Christian | Foto dreapta: Anna Kashfi alături de fiul său

Christian Brando a devenit criminal

Christian Brando părea să calce pe urmele celebrului său tată, jucând în câteva filme. Însă viaţa sa avea să ia o întorsătură dramatică în noaptea zilei de 16 mai 1990.

Sora lui Christian, Cheyenne, a început o relaţie cu un bărbat pe nume Dag Drollet, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a cunoscut prin intermediul mamei sale. La scurt timp, a rămas însărcinată.

• CITEŞTE ŞI:  Vasile Blidaru, ultimul haiduc român al anilor '50, trăda chiar de femeia pe care o iubea

Într-o seară, Cheyenne şi soţul său au rămas în casa familiei Brando, alături de Christian, care consumase băuturi alcoolice în exces în acea zi. Cheyenne i-ar fi povestit lui Christian că soţul său o abuza fizic. În acel moment, înnebunit de furie, Christian Brando a luat un pistol şi l-a împuşcat în cap pe cumnatul său, care a murit pe loc.

„Un mesager al nenorocirii mi-a vizitat casa.”, a declarat solemn Marlon Brando, la o conferinţă de presă ţinută în faţa locuinţei sale a doua zi după crimă.

După ce a auzit împuşcătura, Marlon, care dormea la etaj, a sărit ca pe ace din pat şi a coborât la parter. L-a văzut pe iubitul fiicei sale într-o baltă de sânge şi a încercat să-l readucă la viaţă, făcându-i manevre de resuscitare. Din păcate, era prea târziu. Dag Drollet murise, iar Christian Brando devenise un ucigaş.

Christian Brando a pledat vinovat pentru comiterea crimei. A primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Din aceasta, a stat efectiv după gratii doar 5 ani.

Tragedia familiei Brando a continuat

Acesta nu a fost finalul poveştii tragice a familiei Brando. Cheyenne a recunoscut ulterior că a minţit atunci când a afirmat că iubitul ei o abuza fizic.

În anii care au urmat, tânăra a fost internată atât într-un centru de dezintoxicare, din cauza consumului de droguri, precum şi într-un spital de psihiatrie. În cele din urmă, a fost diagnosticată cu schizofrenie.

• CITEŞTE ŞI:  200 de fermieri au rămas tăcuţi în timpul unei licitaţii

Cheyenne a pierdut custodia copilului pe care îl născuse după moartea iubitului său, pe nume Tuki Brando. Acesta din urmă a rămas în grija bunicii sale.

Pe 16 aprilie 1995, Cheyenne şi-a luat singură viaţa, spânzurându-se. Avea doar 25 de ani.

Pe 1 iulie 2004, Marlon Brando s-a stins din viaţă, la vârsta de 80 de ani, fiind grav bolnav. Suferise de diabet şi cancer de ficat.

Problemele au continuat pentru Christian Brando. A mai trecut printr-un proces de omor, însă, în cele din urmă, acuzaţiile împotriva sa au fost clasate. Au mai urmat câteva relaţii eşuate şi un nou proces, de această dată pentru violenţă în familie.

La începutul anului 2008, Christian Brando a fost internat în spital, fiind bolnav de pneumonie. Pe 26 ianuarie, organismul i-a cedat, după două săptămâni în care fusese în comă. Avea 49 de ani.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

15
15 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via