Frank Sinatra – salvat la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat aproape mort

3 min


12
12 puncte

Frank Sinatra s-a născut la data de 12 decembrie 1915, în Hoboken, New Jersey. Povestea sa de viaţă este una impresionantă.

Cumpăna pe care a avut-o la naştere şi norocul de a supravieţui datorită bunicii sale nu au fost decât semne că trebuia să trăiască şi să ajungă una dintre cele mai cunoscute şi iubite personalităţi ale secolului XX.

Frank Sinatra, un miracol în sine

Astfel ar putea fi descrisă viaţa cântăreţului încă de la naştere. Frank Sinatra avea cu puţin peste şase kilograme atunci când a apărut pe lume, în bucătăria unui apartament.

frank sinatra
Frank Sinatra

Problemele au apărut atunci când medicul a fost nevoit să folosească forcepsul pentru a uşura naşterea mamei. Însă acea unstensilă i-a deteriorat obrazul stâng, gâtul şi în special urechea şi timpanul.

Bebeluşul nu respira şi avea o piele vânătă, dar nici mama nu era într-o stare bună de sănătate. Astfel, doctorul l-a aşezat pe tejghea, timp în care s-a ocupat de mama nou-născutului. Practic, medicul renunţase la viaţa bebeluşului.

Atunci când bunica lui Frank a observat cele întâmplate, l-a luat imediat şi l-a ţinut în apă rece preţ de câteva momente. Apoi l-a plesnit uşor pe spate până ce bebeluşul a început să respire din nou. Dacă bunica lui nu ar fi avut acea prezenţă de spirit, cu siguranţă lumea filmului şi a muzicii ar fi fost mai săracă.[sursa]

De-a lungul timpului, Frank Sinatra a conştientizat mai bine ceea ce s-a întâmplat cu el atunci. La un moment dat chiar a spus, cu o uşoară durere, că i s-a acordat atenţie mamei sale mai mult, lăsându-l pe el deoparte şi crezând că nu va supravieţui.

• CITEŞTE ŞI:  Cât de veche este apa de pe Pământ şi care este originea sa. Deşi preferăm apa "proaspătă", răspunsul este surprinzător

Deşi trebuia să primească numele după tatăl său, Martin, preotul care l-a botezat l-a strigat din neatenţie după numele naşului bebeluşului, Frank. Aşa i-a rămas numele, sortit până la urmă succesului. Din cauza rănilor provocate de forceps, Frank a rămas cu semne, iar în adolescenţă i s-a pus porecla „Cicatrici” (Scars). 

Câteva lucruri interesante despre Frank Sinatra

Frank Sinatra a înregistrat peste 1.200 de cântece și a lansat peste 50 de albume de-a lungul carierei sale. Pe lângă succesul său în industria muzicală, Sinatra a avut o carieră remarcabilă în cinematografie. A câștigat un premiu Oscar pentru rolul său în filmul „From Here to Eternity” (1953) și a jucat în alte filme notabile, precum „The Manchurian Candidate” (1962) și „Ocean’s 11” (1960).

Frank Sinatra a fost căsătorit de patru ori, cu Nancy Barbato, Ava Gardner, Mia Farrow și Barbara Marx. De-a lungul vieții, el a avut legături romantice cu multe femei celebre, inclusiv Marilyn Monroe și Lauren Bacall.

Sinatra a fost un filantrop activ, susținând diverse cauze caritabile. În 1983, a înființat Fundația Frank Sinatra, care a susținut numeroase organizații caritabile și a oferit burse pentru studenți talentați în domeniul muzicii.

Frank Sinatra a avut legături strânse cu mai mulți președinți americani, inclusiv John F. Kennedy și Ronald Reagan. A cântat la inaugurările președinților Dwight D. Eisenhower, Richard Nixon și Ronald Reagan.

• CITEŞTE ŞI:  Marie Curie, o viaţă în lumina radiaţiilor

Ultimele cuvinte 

După ce a suferit un infarct, Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani, în 1998, fiindu-i alături soţia sa la un spital din Los Angeles.

Şi-a trăit ultimii ani într-o stare de sănătate precară. A fost afectat de probleme cardiace şi de respiraţie, hipertensiune arterială, pneumonie, cancer de vezică şi demenţă. Simţindu-şi sfârşitul, ultimele sale cuvinte i-au fost adresate soţiei, într-un mod simplu: „Mă sting”.

Ce a lăsat Frank Sinatra omenirii 

Cântăreţul şi actorul Frank Sinatra a avut multe melodii şi albume de succes şi a continuat să apară în zeci de filme.

Câteva dintre melodiile celebre sunt „Love and Marriage”, „Killing me softly”, „Strangers in the night”, „My way” şi „New York, New York”.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

12
12 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via