Male, capitala Republicii Maldive este atât de dezvoltată, încât nu mai este loc pe insulă

Noutăţi

Insulele Maldive, având denumirea oficială Republica Maldive, reprezintă o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule dintre care doar 250 sunt locuite, capitala fiind la Male, o adevărată bijuterie urbană.

Male, o bijuterie urbană

Male este o metropolă fascinantă care sfidează legile naturii. Situată pe o insulă minusculă de doar 5,8 kilometri pătrați, găzduiește o populație de peste 150.000 de locuitori, făcând-o una dintre cele mai dens populate insule din lume. Lipsa spațiului a dus la o dezvoltare verticală intensă, cu clădiri înalte care se ridică spre cer ca niște stalagmite moderne.

Male este nu doar capitala atolului Kaafu, ci și capitala întregii țări. Aici se află sediul guvernului, instanțele de judecată, spitalele și școlile. Este centrul administrativ și economic al Maldivei, unde se iau deciziile importante și se desfășoară activitățile comerciale. De asemenea, Male găzduiește aeroportul internațional Velana, care facilitează conexiunile cu restul lumii.

Male este o insulă atipică, deoarece este complet urbanizată. Nu există spațiu neocupat, iar fiecare colțișor este valorificat la maximum. De la clădiri înalte și străzi aglomerate până la parcuri și piețe, Male este un labirint de viață și activitate. Aici, oamenii trăiesc, lucrează și se distrează într-un spațiu restrâns, iar acest fapt îi face să fie inventivi și să găsească soluții ingenioase pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.[sursa]

male capitala maldive
Male este o insulă complet urbanizată, iar spaţiul este utilizat la maxim
male capitala maldive
Oraşul reprezintă o adevărată „bijuterie urbană”
male capitala insulelor maldive
Există foarte puţine maşini în Male

Viaţa colorată din Male

Străzile înguste și aglomerate ale oraşului Male sunt pline de viață, cu magazine colorate, restaurante care servesc mâncăruri delicioase din fructe de mare și moschei cu minarete înalte care se ridică deasupra orașului. Piața locală, cunoscută sub numele de „Maachanvaru”, este un caleidoscop de culori și arome, unde se pot găsi de la fructe tropicale proaspete la suveniruri artizanale.

• CITEŞTE ŞI:  De ce în octombrie lipsesc 10 zile din anul 1582 pe calendarul telefonului tău

Mala este un amestec fascinant de vechi și nou. Palatul Mulee Aage, construit în secolul al XVII-lea, este o reminiscență a istoriei regale a Maldivelor, în timp ce clădirile moderne din sticlă și oțel reflectă progresul economic recent al țării. Muzeul Național găzduiește o colecție bogată de artefacte care povestesc istoria bogată a arhipelagului.

Fiind înconjurată de ape cristaline de un albastru turcoaz, Male oferă o gamă largă de sporturi nautice, de la snorkeling și scufundări la surfing și kitesurfing. Recifurile de corali vibrante găzduiesc o diversitate uimitoare de pești colorați, făcând din Male o destinație de vis pentru iubitorii naturii.

Dezvoltarea rapidă a Male-ului a adus cu sine o serie de provocări, cum ar fi lipsa spațiului, traficul congestionat și gestionarea deșeurilor. Guvernul Maldivelor implementează soluții inovatoare pentru a aborda aceste probleme, cum ar fi construirea de insule artificiale, promovarea transportului public și implementarea programelor de reciclare.

Male este un exemplu fascinant de adaptabilitate umană. Într-un mediu natural limitat, locuitorii au reușit să construiască o metropolă vibrantă și prosperă. Orașul este un testament al ingeniozității umane și al dorinței de a crea un viitor mai bun.

Informații suplimentare:

  • Male este singura zonă urbană din Maldive.
  • Densitatea populației din Male este de aproximativ 26.000 de locuitori pe kilometru pătrat;
  • Cel mai înalt punct din Male este de doar 2,4 metri deasupra nivelului mării;
  • Male este un important centru financiar și comercial pentru Maldive;
  • Orașul găzduiește numeroase ambasade și organizații internaționale.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Cum dorm balenele

Cum dorm balenele şi delfinii fără să se înece dacă au nevoie de aer...

0
Cum dorm balenele şi delfinii fără să se înece, având în vedere că au nevoie de oxigen pentru a supravieţui? Probabil că v-aţi pus...
cel mai mare laborator din lume china

China a construit cel mai adânc și cel mai mare laborator din lume. Ce...

0
Oamenii de știință din China au inaugurat cel mai adânc și cel mai mare laborator din lume. Aflat la 2,4 kilometri adâncime, sub Munții Jinping...
poporul tuareg

Poporul Tuareg, oamenii „abandonaţi de zei” din deşertul Sahara, unde femeile au un rol...

0
Poporul tuareg reprezintă un grup etnic berber, adică fac parte din populația indigenă a Africii de Nord. Numele lor provine de la un termen arab,...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via