O epavă misterioasă, veche de 200 de ani, a apărut din adâncurile oceanului. Cine sunt urmaşii supravieţuitorilor

2 min


4
4 puncte

O epavă misterioasă a apărut dintr-o dată pe țărmul unei comunității de coastă din Newfoundland, Canada, probabil după ce a fost scoasă de pe fundul oceanului de un uragan foarte puternic. O nouă furtună se apropie de această regiune, fapt pentru care a început o cursă contra timpului pentru salvarea epavei.

Epava care a apărut peste noapte pe o plajă din apropiere de micuța așezare Cape Ray a fost descoperită de un localnic. Bărbatul a zărit o formă întunecată sub apele tulburi. Umbra misterioasă nu era acolo atunci când vizitase locul cu doar câteva zile în urmă.

Omul s-a grăbit să ajungă acasă unde și-a anunțat familia despre descoperirea pe care tocmai ce o făcuse. Mama lui și-a luat geaca și a fugit pe plajă ca să o vadă cu ochii ei. „Este uimitor, nu există niciun alt cuvânt pentru asta.”, a povestit femeia.

În apropiere de Cape Ray, o comunitate de 350 de persoane de pe coasta de sud-vest a insulei Newfoundland, cel puțin opt vase s-au scufundat din cauza condițiilor meteo, greșelilor de navigație sau, pur și simplu, din ghinion. Ceea ce face ca ultima descoperire să fie atât de specială este felul inexplicabil în care a apărut dintr-o dată.[sursa]

epavă misterioasă
O epavă misterioasă a fost descoperită de un localnic dintr-o mică localitate de coastă

O epavă misterioasă ce ar putea avea peste 200 de ani

Fotografiile în care apare epava, o grămadă de grinzi și scânduri ude, oferă câteva indicii despre originile vasului. Diblurile de lemn și cuiele de cupru erau folosite des în secolul al XIX-lea. Mărimea epavei. de cel puțin 24 de metri, indică faptul că trebuie să fi fost mai mare decât o goeletă.

• CITEŞTE ŞI:  Regina Sunanda - a murit din cauza unei legi care interzicea oamenilor să o atingă

Vechimea și originile vasului rămân necunoscute. Experţii cred că ar putea fi un vas francez sau unul britanic de acum 200 de ani, dar până nu va fi scoasă cu totul la mal, nu se poate stabili cu precizie.

Este posibil ca urmașii celor care au venit în aceste locuri pe vasul scufundat să trăiască încă pe insulă, potrivit arheologului subacvatic și cercetătorului Lisa Briggs. De aceea, această epavă misterioasă are o însemnătate aparte.

„Este o parte din istoria noastră care doar ce s-a trezit. Unii urmași doresc încă să afle numele și locurile unde strămoșii lor au pierit în apele înghețate din largul țărmurilor noastre. Asta este istoria noastră. Hai să o descoperim.”, a scris Elizabeth Gover, o femeie care face parte din comunitatea din apropiere.

Guvernul provinciei a trimis o echipă să inspecteze epava în speranța că o vor identifica și că vor putea proteja ceea ce a mai rămas din ea. Vremea, însă, va dicta cât de repede vor putea experții să viziteze locul. Localnicii sunt îngrijorați că epava ar putea fi împinsă din nou în adâncurile oceanului de valurile puternice.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

4
4 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via