O maimuţă a ascuţit o piatră şi a spart un geam pentru a evada

1 min


7
7 puncte

Iubitorii de film ştiu, cu siguranţă, detalii despre seria „Planeta Maimuţelor”, un film în care primatele evoluează şi ajung să cucerească lumea.[info]

Pare doar un film SF, cu o poveste ce greu s-ar putea transpune în realitate.

Însă o întâmplare petrecută la o grădină zoologică ne dă puţin de gândit.

Un vizitator a filmat cum maimuţă a ascuţit o piatră, pe care a folosit-o apoi pentru a sparge geamul cuştii, dorind să evadeze.

maimuţă a ascuţit o piatră
Maimuţa a folosit piatra ascuţită pentru a sparge geamul

Deşi nu avea de unde să înveţe acest tip de comportament, maimuţa şi-a dat seama că pentru a sparge sticla are nevoie de un obiect ascuţit.

„Am văzut cum o maimuţă a ascuţit o piatră, folosind o altă piatră. Ulterior, aceasta a lovit sticla geamului cu partea ascuţită, până s-a spart”, spune vizitatorul care a surprins momentul inedit.

Maimuţele sunt extrem de inteligente

Acest comportament este neobişnuit într-o grădină zoologică, însă în natură a mai fost observat.

Experţii au descoperit că maimuţele braziliene capucin modelează pietrele sub forma ciocanelor pe care le utilizează oamenii de mulţi ani

Cercetătorii brazilieni au studiat comportamentul maimuţelor capucin şi au observat că în afară de o dietă variată, maimuţele îşi petrec mult timp pentru a obţine un anumit tip de mâncare, caju.

Pentru a îndepărta coaja groasă, maimuţa capucin şi-a fabricat propriile unelte pe care le utilizează de aproximativ 700 de ani.

De asemenea, experţii au observat că maimuţele, precum oamenii preistorici, lovesc două pietre între ele pentru a le ascuţi.

• CITEŞTE ŞI:  Dinozaurii au dominat Pământul, nu datorită mărimii lor uriașe sau a dinților înfricoșători, ci datorită modului în care mergeau

Vezi şi: O pisică s-a furişat la Zoo şi s-a împrietenit cu un râs carpatin

Rezultatul este asemănător cu unelte pentru tăiat ale primilor oameni.

Maimuţele nu sunt singurele animale care folosesc unelte.

Şi ciorile au dezvoltat astfel de tehnici şi chiar reuşesc să ia decizii logice complexe.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

7
7 puncte
Lisa Roman

Larisa este absolventă a Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este pasionată de călătorie, gadgeturi, istorie şi artă.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via