Pământul din curtea bisericii Boho, din Irlanda, care vindecă infecţiile

Noutăţi

Atunci când auzim despre vindecări miraculoase, în urma aplicării unor leacuri băbeşti sau a unor metode controversate, avem tendinţa de a fi reticenţi. Cu atât mai mult, atunci când auzim, de exemplu, despre un pământ miraculos din curtea unei biserici, despre care se spune că vindecă infecţiile.

Dar ce facem când aceste practici au rezultat? Mai ales un rezultat confirmat de ştiinţă.[BBC]

Solul care vindecă infecţiile

Tradiţia folosirii pământului pentru a vindeca infecţiile în parohia Boho, din Irlanda, datează cel puţin din anul 1803. A fost începută de un preot, reverendul James McGirr.

Biserica Boho, Irlanda

De atunci, oamenii au tot folosit solul din curtea bisericii, acest lucru fiind catalogat drept o minune, transformând biserica Boho într-un adevărat loc de pelerinaj în rândul celor bolnavi.

Oamenii obişnuiesc să-şi pună sol şi apoi să-şi înfăşoare zonele afectate de infecţii cu o pânză.

O parte a ritualului implică şi spunerea unor rugăciuni, lucru cu care Biserica Catolică nu este de acord, întrucât întreg procesul intră mai degrabă în zona vrăjitoriei.

Intervenţia ştiinţei

Nu au existat studii în trecut privind proprietăţile solului. Mereu s-a crezut că este vorba despre o simplă tradiţie perpetuată în timp.

Cu toate acestea, solul din curtea bisericii Boho, pe care oamenii îl iau acasă cu speranţa că acesta le vindecă infecţiile, chiar are proprietăţi tămăduitoare.

Dr. Gerry Quin, un renumit microbiolog, a identificat o tulpină a unui microorganism numit Streptomyces.

Iniţial, dr. Quinn s-a arătat intrigat de superstiţiile legate de solul minune, însă a fost suficient de curios încât să-l studieze. Curiozitatea sa, dublată de faptul că un sâmbure de adevăr trebuia să existe în credinţa populară despre solul tămăduitor, au dus la o descoperire interesantă.

• CITEŞTE ŞI:  Iacob cel Drept, fratele lui Iisus Hristos

Se pare că microorganismul descoperit de Dr. Quinn ar putea ucide primii trei agenți patogeni identificați de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca fiind o amenințare majoră pentru umanitate. Microorganismul descoperit în solul din curtea bisericii Boho era unul necunoscut până când a fost identificat de către Dr. Quinn.

Streptomyces este cel mai mare gen de actinobacterii, aparținând familiei Streptomycetaceae. Până în prezent, au fost descrise peste 500 de specii aparținând acestui gen. Speciile din acest gen sunt caracterizate de producerea unui număr mare de metaboliți secundari. Aceştia secretă aproximativ două treimi din antibioticele utilizate clinic, de origine naturală, printre ele numărându-se şi streptomicina.

Aşadar, o credinţă populară, pe care mulţi o blamau, iar unii chiar o luau în râs, reprezintă un fundament ştiinţific extrem de complex.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

lac din antarctica

Un lac din Antarctica, de mari dimensiuni, a dispărut fără urmă. Cum explică oamenii...

0
Oamenii de știință au descoperit că un lac din Antarctica, de mari dimensiuni, a dispărut fără urmă. Cercetătorii au spus că lacul a dispărut din...
amerigo vespucci

Amerigo Vespucci, navigatorul după care a fost numită America

1
Amerigo Vespucci, cel după care a fost numit continentul America, a fost un navigator, explorator și cartograf italian din perioada Renașterii. Născut în data de...
femeile spartane

Femeile spartane erau diferite de restul femeilor, căci cea mai mare onoare era să...

0
În lumea antică, femeile erau, în general, considerate a fi inferioare bărbaților. Ele erau supuse bărbaților din viața lor, fie că erau tați, soți...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via