Paul Dienach, profesorul căzut în comă, care a călătorit în viitor, ajungând în anul 3906

2 min


71
71 puncte

Fiecare dintre noi avem curiozităţi în ceea ce priveşte viitorul omenirii şi felul în care va evoula specia umană, însă suntem sceptici atunci când auzim povestirile unor oameni care susţin că au călătorit în viitor.

Scepticismul oamenilor când vine vorba despre astfel de povestiri este justificat, întrucât ştiinţa nu poate pune în aplicare călătoria în timp. Deşi la nivel teoretic s-a dovedit de curând că este posibilă.[sursa]

În anul 1921, Paul Amadeus Dienach, un profesor elvețian de limbă germană avea o sănătate foarte fragilă. Ulterior, a căzut într-o comă profundă. Profesorul suferea de o formă rară de encefalită.

călătorit în viitor

Profesorul Paul Dienach a călătorit în viitor

În perioada de comă, profesorul a avut o experienţă extrem de bizară. Paul Dienach ar fi călătorit în viitor, ajungând în anul 3906.

După ce s-a trezit din comă, un an mai târziu, Paul nu a povesti nimănui despre această experienţă, de teamă că oamenii vor crede că este nebun. Cu toate acestea, a notat într-un jurnal detalii despre experienţa trăită.

Cu puțin înainte de a muri, Dienach, care nu era scriitor, a înmânat însemnările studentului său preferat, George Papachatzis.

Mai târziu, acesta a devenit profesor de renume la Universitatea Panteion, din Grecia. Manuscrisul a circulat printre membrii Lojei Masonice din Atena, iar în 1972, după dispute aprige, profesorul a decis să publice manuscrisul lui Dienach.

Gestul a avut consecințe cumplite. Papachatzis și-a pierdut slujba, a fost ostracizat de Biserică, iar puținele copii ale jurnalului au dispărut aproape în totalitate.

• CITEŞTE ŞI:  Mâncătorul de păcate, omul care prelua păcatele și greșelile decedatului

Detalii ale călătoriei lui Paul Dienach

Jurnalul lui Dienach a detaliat în jurnal istoria omenirii până în jurul anului 4000. A prevăzut episoade pe care nu avea de unde să le știe cu aproape un secol în urmă, precum războaie sau probleme actuale, precum globalizarea sau suprapopularea.

Principalele puncte ale jurnalului:

1. A menţionat că Al Doilea Război Mondial se va produce între anii 1939-1945.

2. Perioada 2000-2300 va fi o epocă neagră a omenirii.

Deşi oamenii vor avea reuşite tehnologice senzaţionale, problema principală va fi suprapopularea planetei.

Oamenii vor rămâne fără resurse pentru hrana întregii populaţii, iar mediul înconjurător va fi distrus.

3. În jurul anului 2200, este colonizată planeta Marte, dar un dezastru natural din 2265 îi ucide pe toți cei 20 de milioane de oameni de pe Planeta Roşie.

4. În anul 2309 este prezis un nou război mondial, care va distruge o mare parte a omenirii.

Spre sfârșitul acelui secol, mai precis în 2396, Dienach notează că urmează stabilirea definitivă a unui Parlament global pe Pământ şi a unui singur Guvern Planetar.

5. În anul 3382 oamenii dobândesc o nouă abilitate spirituală, numită în jurnalul lui Dienach hiperintuiţie.

Devine posibil un acces direct la „marea lumină spirituală” cu puteri creatoare extrem de puternice

6. Perioada de aur a umanităţii va fi în anii 3500.

• CITEŞTE ŞI:  Dispariţia misterioasă a prim-ministrului australian Harold Holt

Totul în societate devine gratuit, proprietatea privată dispare, iar reperul succesului nu mai este avuția, ci evoluția spirituală a fiecărui individ. În acest timp al iluminării, oamenii lucrează doar doi ani, există abundență de produse pentru un trai decent, iar criminalitatea este aproape inexistentă.

7. În anii 3900, populaţia va fi redusă până în jur de 1 miliard de oameni.

8. Apare o mutație majoră a creierului uman. Ca urmare, se instalează o nouă epocă de lumină pentru omenire, care este guvernată de „creatori universali”.

9. Cea mai mare ameninţare a omenirii vor fi atacurile cibernetice, iar cei care practică asta sunt numiţi „Sălbatici”.

Notiţele din jurnalul lui Dienach au fost publicate în cartea „Cronicile viitorului”.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

71
71 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via