O filmare din 1938 a convins unii oameni de existenţa călătoriei în timp. Dar ce se întâmplă de fapt

3 min


5
5 puncte

De-a lungul timpului, oamenii au fost fascinaţi de existenţa călătoriei în timp, legând mai multe evenimente şi întâmplări neobişnuite, în care oamenii ar fi fost implicaţi în această enigmă atât de dorită a umanităţii.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al profesorului Paul Dienach, care ar fi călătorit în viitor, ajungând până în anul 3096.

Dar acum oamenii au fost puşi pe gânduri de o filmare din anul 1938, în care apare o femeie despre care s-a afirmat că ar vorbi la un telefon mobil. Cum telefonul mobil s-a inventat abia în anul 1973, au apărut imediat speculaţii privind existenţa călătoriei în timp şi în acest caz.[sursa]

Filmarea, realizată în New York-ul anului 1938, arată o femeie care ține ceva la ureche, pe care apoi îl pune jos ca și cum tocmai ar fi terminat un apel. Pe lângă câțiva oameni care s-au arătat convinşi de existenţa călătoriei în timp, au intervenit și câțiva sceptici care au evidențiat unele greşeli evidente de logică.

„Dacă ar fi fost într-adevăr un telefon, aș fi mai curios cum a reușit să obțină semnal de la un furnizor de rețea neexistent.”, a comentat o persoană.

„Dacă ar fi posibilă călătoria în timp, cred că ar fi posibil să se rezolve și problema utilizării unui telefon mobil fără turnuri de telefonie mobilă.”, a răspuns o altă persoană. „Dar, acestea fiind spuse, de ce naiba nu ai folosi nişte căşti pentru a nu atrage atenția asupra ta?”, a mai spus acesta.

Filmarea din anul 1938 care a stârnit dezbateri privind existenţa călătoriei în timp

Există, bineînțeles, întrebarea de ce designul telefoanelor mobile s-a schimbat rapid de-a lungul a 40 și ceva de ani, înainte de a se stabiliza pe același design până când, oricând, în viitorul îndepărtat, se va inventa călătoria în timp.

• CITEŞTE ŞI:  Gheorghe Ştefănescu, un "capitalist" executat de către regimul comunist

Dacă nu este un telefon mobil, atunci ce este?

Ei bine, ar putea fi aproape orice obiect mic și întunecat pe care femeia îl ținea lângă cap. Dar, la fel ca în cazul unui „călător în timp” găsit într-un film de Charlie Chaplin, este posibil ca „telefonul mobil” să fie de fapt un dispozitiv care era disponibil publicului la acea vreme.

Atunci când filmarea lui Chaplin a circulat pentru prima dată în anul 2010, după ce un regizor de film a cerut ajutor pentru identificarea dispozitivului, oamenii au subliniat că ar putea fi vorba de un dispozitiv de amplificare a auzului, care a fost disponibil încă din anul 1924.

Filmul lui Charlie Chaplin, în care ar apărea o călătoare în timp

Un utilizator a susținut că „doamna pe care o vedeți este străbunica mea Gertrude Jones” și că aceasta a fost implicată în testarea telefoanelor fără fir create de firma Dupont.

„Avea 17 ani. Am întrebat-o despre acest videoclip și își amintește foarte clar. Ea spune că Dupont avea o secțiune de comunicații telefonice în fabrică. Făceau experimente cu telefoane fără fir. Gertrude și alte cinci femei au primit aceste telefoane fără fir pentru a le testa timp de o săptămână.”, a scris utilizatorul.[sursa]

Staţiile de emisie-recepţie, sau walkie talkie-urile, au fost inventate în anul 1937, iar alte câteva dispozitive erau în curs de dezvoltare în această perioadă, ceea ce face ca acest comentariu să pară plauzibil.

• CITEŞTE ŞI:  Piratul Barbă Neagră, unul dintre cei mai temuţi bandiţi din istorie, un "personaj din iad, ce depăşeşte imaginaţia noastră"

Cu toate acestea, walkie-talkie-urile erau destul de mari, necesitând chiar și un rucsac masiv, fap pentru care este probabil mai probabil ca femeia să fi avut din întâmplare în mână un obiect mic, cum ar fi un aparat auditiv pe care îl folosea, sau doar o poșetă mică sau orice obiect similar pe care și-l ducea către față în urma unui gest reflex, având de fapt de a face cu un fir de păr rătăcit sau o mâncărime.

Sau, bineînțeles, călătoria în timp este reală, iar călătorii în timp se întâmplă să apară la sfârșitul anilor 1930 pentru a vizita și în anii 2020 pentru a testa modelele lor preferate de telefoane.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

5
5 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via