Povestea adevărată a tinerei „posedate” care a inspirat filmul de exorcizare este mai tragică decât filmul în sine: cazul Emily Rose

Noutăţi

În timp ce filmele și serialele pot da o turnură inedită unor povești terifiante, uneori nu există nimic mai înfricoșător decât să constaţi că un film sau o emisiune se bazează pe evenimente reale. Iar acesta este şi cazul celebrei Emily Rose, o tânără care a trecut prin suferinţe cumplite şi care în realitate se numea Anneliese Michel.

Cu toate acestea, versiunea din viața reală poate fi adesea mai tragică și chiar mai traumatizantă decât modul în care este descrisă în film.

Filmul de groază Exorcismul lui Emily Rose se bazează pe povestea reală a unei tinere pe nume Anna Elisabeth Anneliese Michel, care a suferit un număr înfiorător de 67 de exorcizări de-a lungul vieții sale.

Filmul din anul 2005 urmărește o avocată (Laura Linney) care reprezintă un preot paroh (Tom Wilkinson), acuzat de ucidere din culpă după ce a efectuat un exorcism asupra unei studente de 19 ani, pe nume Emily Rose.

Deși filmul a fost un succes de box office, povestea din viața reală este, fără îndoială, mai întunecată și mai înfricoșătoare decât modul în care este prezentată pe ecran.[sursa]

Emily Rose
Anneliese Michel, sursa de inspiraţie pentru personajul Emily Rose

Emily Rose se bazează pe povestea reală a Anneliesei Michel

Anneliese, născută în Germania, a crescut într-o familie catolică strictă și a fost mereu presată să ducă o viață religioasă.

Anneliese și cele trei surori ale sale au dus o viață de austeritate. De asemenea, nu aveau prieteni, deoarece fetele își petreceau majoritatea timpului în casă rugându-se. La vârsta de 16 ani, viața Anneliesei a început să ia o întorsătură drastică, intrând în transă și urinându-se în pat.

• CITEŞTE ŞI:  Ilarion Ciobanu, un actor fantastic, cu o viaţă ce pare a fi scenariul unui film

De asemenea, a avut parte de pierderi de memorie inexplicabile, lucru care i-a uimit cu adevărat pe medici.

Unii dintre cei mai apropiați și mai dragi ei au considerat transele la fel de tulburătoare, dar acesta a fost doar începutul problemelor lui Anneliese.

Aceste probleme au continuat o vreme și abia în anul 1970 medicii au descoperit ceva în neregulă cu ea din punct de vedere medical.

Anneliese a fost spitalizată cu un caz de tuberculoză, care este „o infecție bacteriană care se răspândește prin inhalarea unor picături mici din tusea sau strănutul unei persoane infectate”.

Pe măsură ce se recupera, Anneliese a susținut că vocile din capul ei au început să se intensifice, dar nimeni nu a putut înțelege prea bine de ce.

Până în anul 1973, au apărut și crizele de epilepsie, cu halucinații terifiante, iar prezența „fețelor de diavol” deveniseră un eveniment obișnuit.

Soluţia pentru problemele tinerei: exorcizarea

Anneliese a început să creadă că este posedată de diavol, martorii susținând, de asemenea, că ar fi lins urina de pe podea și s-ar fi dezbrăcat de haine. Drept urmare, clericii au crezut că nu au avut altă soluție decât să efectueze nu mai puţin de 67 de exorcizări asupra tinerei.

Primul dintre numeroasele ritualuri a fost efectuat în septembrie 1975, primul exorcism dezvăluind că cel puțin șase demoni locuiau în corpul Anneliesei.

Aceștia au imobilizat-o timp de ore întregi, dar fără niciun rezultat.

În cele din urmă, Anneliese a încetat să mai mănânce, iar corpul ei a început să se închidă. Avea, de asemenea, vânătăi și răni pe tot corpul.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre Warren Buffett, cel mai prolific investitor din istorie

În iulie 1976, a murit din cauza malnutriției și deshidratării, după ce a trăit aproape un an într-o stare de înfometare în timp ce ritualurile de exorcizare aveau loc. După moartea ei, părinții ei și preoții au fost condamnați pentru omucidere din neglijență, dar au fost condamnați la închisoare cu suspendare.

Povestea Anneliesei este de obicei atribuită unei boli mintale care a fost tratată în mod necorespunzător, fiind diagnosticată cu psihoză epileptică (epilepsie a lobului temporal).


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Oamenii de Neanderthal erau mai inteligenţi decât se credea

Oamenii de Neanderthal erau mai inteligenţi decât se credea: foloseau unelte sofisticate, îmbinate cu...

0
Oamenii de Neanderthal erau mai inteligenţi decât se credea, iar dovezile descoperite recent confirmă acest lucru. Pe lângă faptul că vânau lei de peșteră,...
curiozităţi despre furnici

50 de curiozităţi despre furnici, insectele care îşi pot căra de 50 de ori...

0
În această lume vastă și diversă în care trăim, există vieţuitoare mici și aparent neînsemnate care își construiesc imperii incredibile și își desfășoară vieţile...
Li Ching Yuen

Legenda lui Li Ching-Yuen, bărbatul care ar fi trăit 256 de ani şi cât...

0
Li Ching-Yuen a fost un erborizator chinez și maestru al artelor marțiale despre care se spune că ar fi trăit până la vârsta de...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via