Victoria Principal: dramele şi succesul din viaţa îndrăgitei Pamela din serialul Dallas, care a fascinat o lume întreagă

Noutăţi

În lumea strălucitoare a telenovelelor, acolo unde intriga și excesul se ciocnesc, un nume iese în evidență: Victoria Principal. Cunoscută mai bine ca „Pamela din Dallas”, a fost un personaj care a făcut serile românilor mai frumoase în anii ’80. Până când, bineînţeles, serialul a fost interzis de autoritaţi, pentru că era o producţie „capitalistă”, fiind un exemplu prost pentru clasa muncitoare din România.

Rolul Pamelei Barnes Ewing din serialul de succes Dallas a propulsat-o pe Victoria Principal în stratosfera faimei. Dar dincolo de glamour și opulență se ascunde o poveste la fel de captivantă pe cât este controversată. În ceea ce privește succesul său din filme parcursul Victoriei a fost unul destul de simplu, dar nu același lucru se poate spune despre viața privată a celebrei actriţe.

Victoria Principal: ascensiunea spre celebritate

Născută Vicki Ree Principal, în data de 3 ianuarie 1950 în Fukuoka, Japonia, călătoria Victoriei a început departe de dealurile Hollywood-ului.

Tatăl ei, sergent în Forțele Aeriene ale Statelor Unite, s-a asigurat că fiica sa crește într-un vârtej nomad: Londra, Puerto Rico, Florida, Massachusetts și Georgia – au fost toate parte a educației sale caleidoscopice. Dar perioada petrecută la Royal Ballet School, în timpul șederii lor în Anglia, a fost perioada care a aprins pasiunea sa pentru arta spectacolului.

La vârsta de 18 ani, Vicki a suferit un accident grav de mașină care a pus sub semnul întrebării cariera sa de fotomodel. Cu toate acestea, Victoria a refuzat să se lase doborâtă și s-a reinventat ca actriță.[sursa]

victoria principal tânără
Victoria Principal în tinereţe

Victoria Principal şi serialul care a cucerit o lume întreagă: Dallas

Victoria a obținut rolul Pamelei după o audiție acerbă. Personajul Pamela era o femeie puternică, independentă și ambițioasă, care nu se ferea să lupte pentru ceea ce își dorea. Pamela a devenit rapid una dintre cele mai populare personaje din Dallas, iar Victoria a cunoscut o faimă globală.

• CITEŞTE ŞI:  Oona O'Neil, femeia care i-a schimbat viaţa lui Charlie Chaplin

În anul 1978, Victoria a intrat foarte bine în rolul lui Pamela Barnes Ewing, misterioasa soție a lui Bobby Ewing, interpretat de Patrick Duffy. Chimia dintre ei a scânteiat pe ecran, iar saga tumultuoasă a familiei Ewing a devenit un fenomen global.

Victoria nu s-a ferit niciodată de controverse în timpul petrecut la Dallas. A fost criticată pentru opiniile sale sincere despre feminism, industria divertismentului și relațiile cu bărbații. De asemenea, a fost implicată în mai multe scandaluri, inclusiv un presupus triunghi amoros cu Larry Hagman, co-starul său din Dallas.

Timp de nouă ani electrizanți, Victoria a domnit în lumea bogată a Dallas-ului, lăsând o amprentă indelebilă în istoria televiziunii.

victoria principal dallas
Victoria Principal în serialul Dallas

Relaţiile Victoriei

Victoria Principal a fost o femeie care a trăit viața după propriile reguli, iar asta s-a reflectat și în viața ei personală. Căsătoriile sale s-au soldat cu divorțuri, iar relațiile sale amoroase au fost marcate de controverse.

Două căsătorii eșuate au stârnit speculații despre viața personală a actriței. Prima căsătorie cu Christopher Skinner a durat doar doi ani, lăsând motivele din umbră și alimentând suspansul. A doua căsătorie, cu Harry Glassman, a părut mai stabilă, durând 21 de ani, dar s-a încheiat și ea prin divorț în anul 2006. Zvonurile privind tensiunile legate de cariera Victoriei și lipsa copiilor au planat în jurul acestui divorț.

Pe platoul de filmare al serialului Dallas, s-a născut o altă poveste controversată. Zvonurile unei aventuri cu co-starul ei, Larry Hagman, au urmărit serialul ani de zile. Ambele vedete au negat vehement acuzațiile, dar suspansul a rămas, lăsând publicul să se întrebe dacă focul din serial se reflecta cumva și în viața reală.

Victoria nu a fost străină nici de relațiile cu vedete din alte domenii. Relația ei cu Andy Gibb, cântărețul și fratele lui Barry Gibb, a fost scurtă, dar tumultuoasă. Paparazzii i-au urmărit îndeaproape, transformând povestea de dragoste într-un spectacol public. Mai discretă a fost relația cu Bill Bixby, actorul cunoscut pentru rolul din „The Incredible Hulk”. Deși detaliile sunt vagi, publicul a fost curios să afle mai multe despre viața amoroasă a actriței.

victoria principal
Victoria Principal în etape diferite ale vieţii sale

Victoria și-a exprimat întotdeauna opiniile sincere, chiar dacă acestea au generat controverse. A fost o feministă convinsă, dar a criticat și unele tendințe din cadrul mișcării. Nu a ezitat să denunțe sexismul din industria divertismentului și discriminarea cu care se confruntau actrițele. Totodată, a susținut independența femeilor, criticând ideea că o femeie are nevoie de un bărbat pentru a fi fericită.

• CITEŞTE ŞI:  Cea mai veche înregistrare video a unui papă: Papa Leon al XIII-lea

Victoria Principal, mai mult decât o actriţă de telenovele

Victoria Principal a fost mai mult decât o vedetă de telenovelă. A sfidat convențiile deschizând propria ei companie de producție, Victoria Principal Productions, concentrându-se în principal pe serialele de televiziune.

Spiritul ei antreprenorial nu s-a oprit aici. În anul 1991, personajul Pamela a părăsit lumea strălucitoare a Dallas-ului, iar Victoria Principal şi-a urmat adevărata pasiune: îngrijirea pielii.

La mijlocul anilor ’80, Vicki s-a interesat de terapiile naturale de frumusețe și a creat o linie de produse de îngrijire a pielii cu numele ei, Principal Secret. Secretul? O combinație de știință și natură, promițând tinerețe veșnică și piele radiantă.

Farmecul Victoriei s-a extins dincolo de ecran. A scris trei cărți de succes: The Body Principal, The Beauty Principal și The Diet Principal. Aceste volume au explorat frumusețea, îngrijirea pielii, fitness-ul și sănătatea, captivând cititorii cu abordarea ei holistică.

Dar controversa a urmărit-o ca o umbră. Criticii au pus sub semnul întrebării afirmațiile sale, iar scepticii s-au întrebat dacă poțiunea ei este cu adevărat magică sau este vorba doar despre o strategie de marketing.

În ciuda contestatarilor, compania sa a cunoscut un succes uriaș, făcând din Victoria Principal o femeie de afaceri de succes.

Victoria a condus compania cu o viziune clară și o pasiune pentru inovație. Principal Secret a cunoscut o expansiune rapidă, lansând o gamă largă de produse de îngrijire a pielii, machiaj și parfumuri. Succesul companiei a fost consolidat de aparițiile Victoriei în reclame, unde promova cu entuziasm produsele și filosofia sa despre frumusețea naturală.

Victoria Principal a demonstrat astfel că o femeie poate fi de succes atât în industria divertismentului, cât și în lumea afacerilor.

victoria principal dallas în prezent
Victoria Principal în prezent

Victoria Principal s-a retras din lumina reflectoarelor

După o carieră tumultoasă în lumina reflectoarelor, Victoria Principal a ales o viață mai liniștită în ultimii ani. S-a retras din actorie în anul 2001, după ce a jucat în filmul „Titanii”. Deși a mai apărut sporadic în diverse emisiuni și interviuri, a preferat să se concentreze pe alte aspecte ale vieții sale.

• CITEŞTE ŞI:  Dem Rădulescu, "Bibanul" care a făcut o ţară întreagă să râdă

Totodată, Victoria și-a îndreptat atenția către filantropie, concentrându-se pe fundaţia The Victoria Principal Foundation for Thoughtful Existence. Prin această fundație, a susținut cauze legate de mediu, conservarea oceanului și bunăstarea comunității. Viaţa sa privată a rămas extrem de discretă.

Nici aici nu a scăpat de controverse. Jurnaliştii, poate în dorinţa de senzaţional, s-au întrebat cine este cu adevărat Victoria Principal? O filantroapă dedicată sau o femeie misterioasă care ascunde secrete întunecate?

Victoria a fost întotdeauna o enigmă. Cineva care a jonglat între lumina reflectoarelor și umbrele trecutului. Criticii au pus sub semnul întrebării afirmațiile ei despre produsele de îngrijire a pielii, iar scepticii au privit-o cu suspiciune. Dar poate tocmai această dualitate a făcut-o atât de fascinantă. Victoria Principal nu este doar o vedetă de televiziune; ea este un paradox, o femeie care a explorat atât vârful succesului, cât și adâncurile sufletului uman.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

un asteroid ar ameninţa Pământul

Dacă un asteroid ar ameninţa Pământul, ar putea fi distrus cu o armă nucleară?

0
Dacă un asteroid ar ameninţa Pământul, distrugerea sa cu o armă nucleară reprezintă ar părea cea mai la îndemână soluţie pentru salvarea planetei. Acesta...
cine este mai afectat după divorţ

Cine este mai afectat după divorţ: femeia sau bărbatul? Ce spune un studiu recent...

0
Divorțul este o experiență dureroasă și stresantă pentru oricine, dar poate avea efecte diferite asupra bărbaților și femeilor. În funcție de factori precum situația...
Camera secretă a lui Michelangelo

Camera secretă a lui Michelangelo: schiţele misterioase găsite sub capela de Medici din Florenţa

0
Camera secretă a lui Michelangelo a fost descoperită la peste 400 de ani de la moartea sa, iar schiţele din interior continuă să fascineze...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via