India a fost una dintre cele mai bogate ţări din lume până la invazia britanică din sec. al XVII-lea

2 min


8
8 puncte

India a fost una dintre cele mai bogate țări din lume, timp de aproximativ două milenii și jumătate, începând cu sfârșitul mileniului I î.Hr. și până la începutul dominației britanice în această ţară.

Civilizația din Valea Indusului, prima așezare permanentă și predominant urbană cunoscută, a înflorit între anii 3500 î.Hr. și 1800 î.Hr. Aceasta a avut un sistem economic avansat și înfloritor, cu toate că de-a lungul istoriei s-a vorbit mai puţin despre ea faţă de cele egiptene sau mesopotamiene.

Locuitorii săi practicau agricultura, domesticiseră animalele, fabricau unelte ascuțite și arme din cupru, bronz și staniu și făceau comerț cu alte orașe. Dovezile de străzi bine amenajate, sisteme de drenaj și de alimentare cu apă în marile orașe ale văii, Dholavira, Harappa, Lothal, Mohenjo-daro și Rakhigarhi, ne dezvăluie cunoștințele lor de planificare urbană.

India a fost una dintre cele mai bogate ţări din lume
India a fost una dintre cele mai bogate ţări din lume până la instituirea colonialismului britanic

India a fost una dintre cele mai bogate ţări din lume până la invazia britanică

În secolul al XVII-lea, India avea în continuare o economie înfloritoare, bazată pe agricultură, comerț și industrie. India era un important producător și exportator de textile, mirodenii, pietre prețioase și alte bunuri. De asemenea, era un centru major pentru comerțul cu aur și argint.[sursa]

Bogăția Indiei a atras comercianți și cuceritori din întreaga lume. Portughezii au fost primii europeni care au ajuns în India în secolul al XV-lea, urmați de olandezi, francezi și britanici.

Invazia britanică din secolul al XVIII-lea a dus la declinul economic al Indiei. Britanicii au impus taxe grele asupra bunurilor indiene și au forțat India să producă materii prime pentru industria britanică.

• CITEŞTE ŞI:  Veronica Micle, iubirea pătimaşă a lui Mihai Eminescu şi relaţia cu I. L. Caragiale

Taxele grele impuse de britanici asupra bunurilor indiene au avut un impact devastator asupra economiei indiene. Acestea au dus la o scădere a producției industriale și a comerțului, precum și la o creștere a sărăciei și a foametei.

În ciuda declinului economic, India a rămas o țară bogată în resurse. În secolul al XIX-lea, India a devenit un important producător de bumbac, ceai și iută. De asemenea, a avut o industrie textilă înfloritoare.

India a rămas una dintre cele mai bogate țări din lume până la începutul secolului al XX-lea, când a fost depășită de Statele Unite și alte țări industrializate.cepând cu secolul al XVI-lea. Până în secolul al XVIII-lea, Compania Britanică a Indiilor de Est a preluat controlul asupra unei mari părți din India, iar țara a devenit o colonie britanică.

Deși India a rămas o țară bogată sub stăpânirea britanică, bogăția sa a fost exploatată în mare măsură de britanici, iar economia sa a suferit sub dominația colonială.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

8
8 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via