Dispariţia lui Bobby Dunbar: a plecat un copil şi a venit altul acasă

3 min


2
2 puncte

În august 1912, o familie din statul american Louisiana a trăit un adevărat coșmar. Fiul lor în vârstă de patru ani, pe nume Bobby Dunbar, a dispărut fără urmă în timp ce se aflau cu toţii la pescuit, pe lacul Swayze, aflat în apropiere de Opelousas, oraşul lor.

După o căutare disperată care a implicat sute de voluntari, câini de urmărire și chiar un clarvăzător, nimeni nu a reușit să găsească vreun indiciu despre soarta micuțului Bobby.

Părinții copilului dispărut, Percy și Lessie Dunbar, nu şi-au pierdut speranţa. Au oferit o recompensă generoasă pentru orice informație despre fiul lor și au alertat presa și autoritățile din întreaga țară.[sursa]

Bobby Dunbar, înainte şi după dispariţie

Regăsirea lui Bobby Dunbar

Opt luni mai târziu, familia Dunbar a primit vestea pe care o aștepta. Un băiat care semăna cu Bobby fusese găsit în Mississippi, însoțit de un bărbat pe nume William Cantwell Walters.

Walters era un muncitor ambulant care se ocupa cu acordarea și repararea pianelor și orgilor. Bărbatul susținea că băiatul care semăna cu Bobby era fiul nelegitim al fratelui său și că mama lui, Julia Anderson, i-l încredințase pentru a-l crește. Julia era o femeie săracă din statul Carolina de Nord, care avea alți trei copii din relații diferite. Femeia spunea că băiatul se numea Bruce Anderson și că i-l lăsase temporar în grijă lui Walters pentru a-şi căuta de lucru.

Poliția nu i-a crezut pe William Walters și Julia Anderson și l-au arestat pe primul pentru răpire. Băiatul a fost dus în orăşelul Opelousas, acolo unde familia Dunbar locuia.

• CITEŞTE ŞI:  Marin Iorda, creatorul lui Haplea, cel mai vechi desen animat românesc

Acolo s-a petrecut o scenă controversată. Părinții lui Bobby au recunoscut copilul ca fiind al lor, dar acesta nu părea să își amintească nimic despre ei sau despre casa lui. Micuţul plângea și striga după „tatăl” lui, aşa cum îi spunea lui Walters. Mai mult decât atât, copilul nu avea nicio cicatrice sau semn distinctiv care să îl identifice ca fiind Bobby.

Cu toate acestea, cei din familia Dunbar au insistat că băiatul era fiul lor pierdut și l-au luat acasă. Ei au susținut că el își va recupera treptat memoria și că diferențele de aspect se datorau schimbărilor suferite în timpul captivității. Presa locală i-a susținut pe soţii Dunbar și i-a prezentat pe Walters și Anderson ca pe niște impostori și mincinoși.

William Walters a fost judecat pentru răpire și a fost condamnat la închisoare pe viață. Julia Anderson nu a avut mijloace să își angajeze un avocat sau să dovedească faptul că ea era, într-adevăr, mama băiatului. Femeia a fost supusă unui test crud. I s-au prezentat trei băieți diferiți și i s-a cerut să-și aleagă fiul. Julia nu l-a recunoscut imediat pe cel care fusese luat de familia Dunbar, dar a revenit a doua zi și l-a indicat pe acela ca fiind Bruce. Evident, nimeni nu i-a dat crezare.

Bruce a devenit Bobby

Bobby Dunbar a crescut ca fiind fiul familiei Dunbar și a avut o viață normală. S-a căsătorit, a avut patru copii și a murit în anul 1966. Nu și-a pus niciodată la îndoială identitatea sau originea. Nici familia lui nu a vorbit vreodată deschis despre cazul său controversat.

• CITEŞTE ŞI:  Cleopatra, de la regină la simbol al frumuseţii, deşi se spune că nu era o femeie foarte atrăgătoare

Totuși, una dintre nepoatele lui Bobby, Margaret Dunbar Cutright, a fost intrigată de povestea bunicului ei și a decis să investigheze mai mult. A decis să consulte arhivele de presă, documentele judiciare și mărturiile celor implicați.

Cu ocazia acestor investigaţii, femeia a descoperit multe contradicții și inconsecvențe în relatarea oficială a evenimentelor. Astfel, a ajuns să se îndoiască că bunicul ei era de fapt Bobby Dunbar.

Pentru a afla adevărul, Margaret a recurs la un test ADN. A luat probe de la fiul lui Bobby Dunbar și de la fiul unei surori biologice a lui Bobby Dunbar. Rezultatul a fost șocant. Cei doi nu erau rude de sânge. Acest lucru însemna că bunicul ei nu era Bobby Dunbar, ci Bruce Anderson.

Acest lucru arată că familia Dunbar l-a identificat greșit pe baiatul găsit cu William Walters și l-a crescut ca fiind al lor. Poate că au fost influențați de dorința lor disperată de a-și regăsi copilul sau poate că au fost manipulați de autorități sau de presă. Cert este că cei doi soţi au luat un copil care nu le aparținea, răpindu-l din sânul familiei sale adevărate și l-au crescut ca fiind al lor.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via