Primul lup cenuşiu văzut după 100 de ani, ucis de un vânător care „l-a confundat”

2 min


1
1 punct

O vânătoare de coioți din comitatul Calhoun din statul american Michigan a avut parte recent de un incident major, după ce un vânător a împușcat din greșeală primul lup cenușiu văzut în această parte a lumii de peste un secol.

În timpul unei vânători legale de coioți, un grup de vânători și călăuza lor din au întâlnit ceea ce inițial au crezut că este un coiot mare. După ce lupul a fost ucis, vânătorii și-au dat seama că animalul era mult prea mare pentru a fi un coiot.

Primul lup cenuşiu după 100 de ani

Coioții din partea de est cântăresc de obicei mai puțin de 18 kilograme, dar acest animal cântărea extrem de mult, în jur de 38 de kilograme.

O serie de teste genetice efectuate de către Departamentul de Resurse Naturale din Michigan a confirmat acum suspiciunea lor: animalul recoltat era un lup cenușiu pe cale de dispariție.[sursa]

lup cenuşiu
Primul lup cenuşiu văzut după 100 de ani

Lupii erau cândva comuni pe tot teritoriul statului Michigan, dar populația a fost decimată în secolul al XIX-lea din cauza sacrificărilor și a exploatării forestiere intensive. Populații mici au reușit să supravieţuiască în nord, dar lupii nu au mai fost văzuți în acea zonă de la începutul secolului XX.

Lupii se pot deplasa pe mii de kilometri, așa că este posibil ca acest individ să se fi rătăcit pur și simplu departe de casă, poate în căutarea unui partener sau a hranei.

„Acesta este un caz neobișnuit, iar [Departamentul de Resurse Naturale] cercetează în mod activ această chestiune pentru a afla mai multe despre originea acestui animal special”, a declarat Brian Roell, specialist în carnivore mari pentru DNR, într-un comunicat.

• CITEŞTE ŞI:  Cercetătorii au învăţat şobolanii să conducă maşini

„Deși rare, au fost documentate cazuri de lupi care traversează distanțe mari, inclusiv semne de lupi în ultimele decenii în Peninsula Inferioară din Michigan”, a adăugat Roell.

Coioții și lupii fac parte din familia biologică a canidelor, iar cele două specii sunt foarte strâns legate între ele. Majoritatea coioților din est sunt produsul hibridizării cu lupii, precum și cu câinii domestici. De asemenea, toate populațiile de lupi cenușii din America de Nord prezintă un anumit grad de amestec cu coioții.

Pe lângă diferențele de mărime, există distincții vizibile esențiale între cei doi veri din specia canidelor. Lupii au botul mai mare și mai blocat, în timp ce coioții au botul mai lung și trăsături mai alungite. Urechile lupilor tind să fie mai scurte și mai rotunde decât cele ale coiotului, care sunt adesea înalte și ascuțite.

Acestea fiind spuse, nu este greu de înțeles cum cele două specii sunt uneori confundate de la distanță.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

1
1 punct
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via