Ultimele cuvinte ale pilotului înainte de „cel mai mortal” accident de avion, soldat cu moartea tuturor celor 135 de pasageri

2 min


6
6 puncte

Un pilot i-a transmis un mesaj sfâșietor mamei sale în ultimele clipe înainte ca avionul său să se prăbușească. Ultimele cuvinte ale pilotului au impresionat o lume întreagă.

În anul 1978, Zborul 182 al companiei Pacific Southwest Airlines (PSA) s-a prăbușit și a ucis 144 de persoane în ceea ce a fost catalogat atunci drept „cel mai mortal accident aviatic din America”.

Printre cei care au murit se numărau atât pasageri din avion, cât și membri ai echipajului și persoane aflate la sol.

Împotriva tuturor probabilităților: Un zbor de rutină se transformă în accident mortal

În acea zi senină de septembrie 1978, a fost o zi „perfectă” pentru zbor și, deși se spune că există o șansă de 1 la 1,2 milioane ca un accident de avion să aibă loc, s-a întâmplat ca acest avion să fie acela.

Zborul PSA a intrat în coliziune cu o altă aeronavă, un Cessna Skyhawk N7711G.

În urma coliziunii, cele două avioane s-au prăbușit în San Diego. Momentele care au precedat ziua fatală au fost înregistrate prin intermediul cabinei de pilotaj.

Ultimele cuvinte ale pilotului
Ultimele cuvinte ale pilotului au impresionat o lume întreagă

Dezastrul

Controlorii de zbor locali au avertizat echipajul Boeing 727 să fie atenți la avionul Cessna care se afla și el în zonă. Dar dezastrul s-a produs atunci când au pierdut din vedere avionul.

Piloții au presupus că avionul mai mic se afla în spatele lor atunci când nu l-au mai putut vedea; cu toate acestea, acesta se afla chiar sub ei.

• CITEŞTE ŞI:  Mirajul "Fata Morgana" - Vapoarele care plutesc deasupra orizontului

Aeronava Cessna s-a izbit de aripa dreaptă a avionului PSA și a explodat la impact, ucigându-i pe piloții Martin Kazy Jr și David Boswell.

Avionul Boeing de mari dimensiuni a rămas în aer, dar în cele din urmă a sfârșit prin a se prăbuși la sol cu o viteză de 480 km/h.

Ultimele momente sfâșietoare

Toate cele 135 de persoane aflate la bord au murit, doar patru dintre corpurile lor fiind găsite intacte.

Înainte de a se prăbuși la sol, căpitanul James McFeron, în vârstă de 42 de ani, le-a spus pasagerilor să „se țină bine”.

„Turnul, ne prăbușim, aici este PSA”, a continuat el să le spună controlorilor de trafic aerian, adăugând: „Asta este, scumpo!”

Apoi, o voce neidentificată din cabina de pilotaj – despre care se crede că ar putea fi McFeron, copilotul Robert Eugene Fox sau inginerul de zbor Martin J. Wahne – a emis un mesaj către mama lor, știind că moartea lor era iminentă.

„Mamă, te iubesc”, a spus acesta. Mesajul a impresionat apoi o lume întreagă.

Locul accidentului de groază

Locul prăbușirii a fost comparat cu ceva dintr-un film apocaliptic, multe dintre corpurile celor decedați fiind dezmembrate.

„O alee era plină doar de brațe, picioare și picioare.”, a declarat pentru San Diego Magazine Gary Jaus, care era încă în formare la Academia de Poliție din San Diego la acea vreme.

„Am lucrat la Clairemont Mortuary înainte de a deveni polițist – nu eram străin de cadavre, dar nu eram pregătit să văd trunchiul unei stewardese trântit de o mașină.”, a mai declarat Gary Jaus.

• CITEŞTE ŞI:  Piratul Barbă Neagră, unul dintre cei mai temuţi bandiţi din istorie, un "personaj din iad, ce depăşeşte imaginaţia noastră"

Alte părți ale corpului ar fi aterizat în copaci și pe acoperișuri. Șapte persoane au fost ucise la sol, în timp ce aproximativ 22 de case au fost avariate sau distruse în urma impactului.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

6
6 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via