Care sunt ţările cu cei mai nervoşi oameni din lume. Pe ce loc se află România

2 min


6
6 puncte

S-a tot vorbit în ultima perioadă despre topul celor mai fericite ţări din lume, condus detaşat de ţările nordice din Europa. Însă, ca în orice alt clasament, există şi ţări mai puţin fericite, iar unele chiar nervoase. Aşadar, care sunt ţările cu cei mai nervoşi oameni din lume?

Un clasament al țărilor cu cei mai nervoşi oameni din lume, a fost realizat conform ultimului Raport Global al Emoțiilor publicat de Gallup

127.000 de chestionare au fost realizate cu adulți din 121 de țări și teritorii în cadrul Raportului Gallup Global Emotions. Raportul a constatat că, la nivel global, aproape una din patru persoane (23%) a simțit furie în ziua precedentă.

Lista a fost întocmită în urma răspunsurilor a circa 1.000 de adulți, care au răspuns afirmativ la întrebarea: „Ați simțit furie în mare parte din ziua de ieri?”[sursa]

cei mai nervoşi oameni din lume
Harta lumii cu cei mai nervoşi oameni din lume

Unde trăiesc cei mai nervoşi oameni din lume

Libanul este cea mai nervoasă țară din lume, potrivit ultimului raport, 49% dintre respondenți declarând că au experimentat furie în ziua precedentă.

Țara se confruntă cu crize economice și politice de mai mulți ani, după ce guvernul a intrat în incapacitate de plată a datoriilor externe în anul 2020, iar moneda țării s-a prăbușit.

O mare parte din populație trăiește acum în sărăcie, mulți dintre ei luptându-se să-și permită alimente și medicamente.

• CITEŞTE ŞI:  Benjamin Guggenheim, milionarul care a murit pe Titanic ca un gentleman

Cele mai furioase 10 țări din lume

10. Iran
9. India
8. Sierra Leone
7. Mali
6. Iordania
5. Afganistan
4. Irak
3. Armenia
2. Turcia
1. Liban

Ce cauzează furia

Nu este surprinzător faptul că multe dintre cele mai furioase țări din lume se confruntă cu instabilitate politică sau economică sau se luptă cu efectele războiului.

Turcia, care a fost devastată de un cutremur, suferea deja de turbulențe economice după ce politicile fiscale excentrice ale președintelui Recep Tayyip Erdoğan au fost acuzate pe scară largă de devalorizarea rapidă a monedei și de creșterea prețurilor. Cu toate acestea, ca şi în cazul Rusiei, Erdogan a fost ales pentru un nou mandat.

Irakul, a patra cea mai furioasă țară din lume, se luptă să mențină ordinea de la invazia condusă de SUA în anul 2003, ca răspuns împotriva atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Afganistanul a fost clasat pe locul cinci în topul celor mai furioase țări. În anul 2021, talibanii au preluat controlul țării după ce guvernul susținut de Occident care a condus țara timp de 20 de ani s-a prăbușit și toate forțele străine s-au retras.

Cele mai puţin furioase ţări

Finlanda este cea mai puțin furioasă țară din lume, urmată de Mauritius, Estonia, Portugalia și Olanda. De asemenea, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume în ultimii șase ani consecutivi.

Cele mai puțin furioase 10 țări:

  1. Finlanda
  2. Mauritius
  3. Estonia
  4. Portugalia
  5. Olanda
  6. Suedia
  7. Africa de Sud
  8. Islanda
  9. Panama
  10. Kazahstan
• CITEŞTE ŞI:  Valentina Tereşkova, prima femeie care a ajuns în spaţiul cosmic

Pe ce loc se află România

În clasamentul cu cei mai nervoşi oameni din lume, România se situează pe locul 81.[sursa]

La întrebarea adresată, respectiv dacă „ați simțit furie în mare parte din ziua de ieri?”, 15% dintre respondenţi au răspuns afirmativ, în timp ce 85% dintre cei care au dat curs chestionarului au spus că nu. Aşadar, suntem destul de mulţumiţi.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

6
6 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via