Tippi Degre, fetiţa care a crescut între animele în primii 10 ani ai vieţii sale

Noutăţi

Atunci când era mică, Tippi Degre nu avea prieteni de joacă obișnuiți. Fetiţa se juca cu elefanți, leoparzi, șerpi și rinoceri.

Născută în Namibia, în anul 1990, din părinți fotografi și realizatori de filme documentare despre viața sălbatică, Tippi Degre a petrecut primii zece ani din viața sa în mijlocul naturii africane, acolo unde a dezvoltat o legătură specială cu animalele și cu oamenii pe care i-a întâlnit.

Tippi Degre, un copil crescut între animalele sălbatice

Tippi nu era doar o simplă observatoare a faunei și florei din jurul ei. Copila era o parte integrantă a acestui ecosistem fascinant și divers. Fetiţa obişnuia să se plimbe pe spatele unui elefant în vârstă de 28 de ani, pe nume Abu, pe care îl numea „fratele mai mare”. S-a împrietenit cu un leopard pe nume J&B, care o lăsa să îl mângâie și să îl hrănească. Se juca cu leii, girafele, mangustele, struții, suricatele, gheparzii, caracalii și cameleonii. Mai mult, fetiţa se încumeta să țină în brațe un șarpe uriaș sau să se joace cu o broască țestoasă cu o vârstă foarte mare.

tippi degre
Foto dreapta: Tippi alături de elefantul Abu

Tippi Degre era o iubitoare de animale. Dar mai era și o exploratoare curioasă, care iubea aventurile. A călătorit prin Namibia, Botswana, Africa de Sud, Zimbabwe și Madagascar alături de părinții ei, care documentau viața sălbatică și mediul înconjurător prin fotografii și filme.

Copila nu a pierdut timpul. A învăţat despre plantele și fructele comestibile de la triburile locale, cum ar fi San Bushmen și Himba. A învăţat să tragă cu arcul și să danseze pe muzica localnicilor, învăţând limba și cultura acestor popoare ancestrale.

Tippi alături de localnici din tribul Nimba

Tippi era o copilă fericită și liberă. De asemenea, a fost și o sursă de inspirație și admirație pentru mulți oameni din întreaga lume. Povestea sa a fost publicată în reviste internaționale precum National Geographic, Paris Match sau Time.

Când a mai crescut, Tippi Degre a scris o carte despre copilăria ei în Africa, intitulată „Tippi – Cartea mea despre Africa”, care a fost tradusă în mai multe limbi. De asemenea, a fost protagonista unui documentar numit „Lumea lui Tippi”, filmat în Namibia și Botswana, în anul 1997. Pe lângă asta, a prezentat șase documentare despre viața sălbatică și mediul înconjurător pentru Discovery Channel între anii 2002 și 2003.[sursa]

tippi degre
Tippi, alături de „prietenele” sale sălbatice

Ce face Tippi Degre în prezent

Viaţa interesantă a lui Tippi nu s-a rezumat doar la copilăria sa deosebită. A devenit o adultă responsabilă și dedicată conservării şi protejării mediului sălbatic.

• CITEŞTE ŞI:  Ce sunt runele şi cum ne influenţează acestea vieţile

După ce s-a întors în Franța la vârsta de 10 ani, copila a făcut liceul şi apoi a studiat cinematografia şi artele audio-vizuale la Sorbona.

În prezent este activă în domeniul conservării naturii și al filmului documentar. A devenit vorbitoare în public și directoare a secțiunii pentru copii a Festivalului Internațional de Film din Barcelona. Este implicată în mai multe proiecte pentru a crește gradul de conștientizare asupra problemelor și dificultăților vieţii sălbatice din Africa.

Tippi Degre este un exemplu extraordinar de armonie între om și natură, între cultură și aventură, între inocență și maturitate. O simplă copilă a demonstrat lumii întregi că natura este plină de frumusețe și diversitate, dacă avem curajul să o explorăm cu ochii şi inima deschise.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie

Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie, ultimul copil al reginei Maria Antoaneta

0
Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie a Franţei a căzut ca un trăsnet pentru mama sa. Născută pe 9 iulie 1786 la Versailles, Sophie Hélène...
ucis de un cocoş

Un bărbat a fost ucis de un cocoş pe care îl folosea la lupte...

0
Un bărbat de 50 de ani din India, a fost ucis de un cocoş pe care îl folosea la lupte ilegale. Omul a murit...
alexandru nicolschi

Alexandru Nicolschi, spionul sovietic devenit şef al Securităţii în România

0
Alexandru Nicolschi s-a născut pe 2 iunie 1915, la Tiraspol, care pe atunci se afla în Imperiul Rus. Numele său de botez a fost...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via