Un obiect ce pare a fi o galaxie sub formă de semnul întrebării, descoperit de telescopul JW

Noutăţi

Telescopul Spaţial James Webb continuă să uimească, de această dată descoperind un obiect ce pare a fi o galaxie sub formă de semnul întrebării, sau două galaxii care interacţionează între ele. Oricum ar fi, imaginea a stârnit dezbateri puternice în rândul comunităţii ştiinţifice.

Un obiect de fundal din cea mai recentă imagine transmisă de telescopul spaţial James Webb este cu siguranță derutant. Şi nu doar metaforic. Acesta are forma unui uriaș semn de întrebare. Obiectul este cel mai probabil o galaxie îndepărtată care interacționează cu o alta, rezultând o formă asemănătoare semnului întrebării (?).

Ce este obiectul ce pare a fi o galaxie sub formă de semnul întrebării

Nu se știe exact ce este obiectul, dar se află relativ departe faţă de Pământ. Imaginea în care apare obiectul bizar arată două stele tinere în plină formare, aflate la 1.470 de ani-lumină distanță faţă de Pământ, în constelația Velele. În general, cu cât un obiect apare mai roșiatic într-o astfel de imagine, cu atât distanța sa este mai mare. Acest lucru se datorează faptului că expansiunea accelerată a Universului întinde lumina pe măsură ce aceasta călătorește spre noi, prelungind-o în părțile mai roșii ale spectrului.[sursa]

galaxie sub formă de semnul întrebării
Obiectul neobişnuit pare a fi o galaxie sub formă de semnul întrebării

„Este vorba probabil despre o galaxie îndepărtată sau posibil galaxii aflate în interacțiune, fapt ce ar fi cauzat forma distorsionată.”, au comunicat cercetătorii de la Institutul Telescopului Spațial Științific (STScI) din Baltimore, SUA.

„Cele două elemente distincte ar putea fi cu ușurință două galaxii ce fuzionează în fundal, cu partea de sus a semnului de întrebare fiind parte din galaxia mai mare ce este distorsionată de forțele mareice.”, a explicat Matt Caplan, profesor de fizică la Universitatea de Stat din Illinois.

• CITEŞTE ŞI:  Este posibil să sapi o gaură în Pământ şi să ieşi de partea cealaltă a planetei? Ce spune ştiinţa

Evident, această imagine neobişnuită a lansat o serie de teorii ale conspiraţiei. În timp ce unii sunt de părere că semnul de întrebare cosmic este un mesaj din partea extratereştrilor, alţii consideră că este o „eroare” a universului simulat în care trăim.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

adn antic epoca de piatra danemarca

ADN antic, analizat recent, dezvăluie un genocid tragic ascuns în trecutul umanității

0
Apariția agriculturii în Europa la sfârșitul Epocii de Piatră nu a fost o tranziție lină de la stilul de viață al vânătorilor-culegători, ci o...
victoria principal

Victoria Principal: dramele şi succesul din viaţa îndrăgitei Pamela din serialul Dallas, care a...

0
În lumea strălucitoare a telenovelelor, acolo unde intriga și excesul se ciocnesc, un nume iese în evidență: Victoria Principal. Cunoscută mai bine ca "Pamela...
primul om criogenat

James Bedford, primul om criogenat din istorie

0
James Bedford s-a născut în anul 1893 şi a fost profesor emerit de psihologie, la Universitatea din California, SUA. În anul 1967, profesorul Bedford...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via