Calcata, satul din vârful vulcanului, care deţine Sfântul Prepuţ al lui Iisus

Noutăţi

Calcata este un sat din zona de nord a regiunii Lazio, din Italia, amplasat pe vârful unui vulcan inactiv, stins probabil în urmă cu mii de ani.

Istoria acestui sătuc, cu o populaţie de aproape 1.000 de locuitori, se întinde până în urmă cu peste 2.000 de ani, de pe vremea civilizaţiei etrusco-faliscane. Această localitate neobişnuită conţine nu doar locuinţele de pe creasta stâncii vulcanice, ci şi peşteri săpate sub nivelul străzilor.

Accesul în sat se face pe o singură poartă, aflată în apropierea ruinelor unui templu faliscan antic, numit Monte Li Santi.

Deşi în anii ’60 satul devenise un loc al artiştilor, locuinţele fiind ocupate aproape în totalitate de pictori, cântăreţi, scupltori şi hipioţi, autorităţile au preluat din nou dreptul de proprietate, restaurând casele vechi. În prezent, acestea nu sunt locuite, fiind un centru destinat exclusiv turismului.

Calcata şi Sfântul Prepuţ

Ştim că oamenii, încă din timpuri străvechi, se închină în faţa unor rămăşiţe umane, mai mult sau mai puţin reale, considerate sfinte.

De departe, cel mai cudat dintre moaşte este „Sfântul Prepuţ”.

Pentru cei care nu ştiu, conform DEX[sursa], Prepuţ, prepuțuri, s. n. înseamnă „cută a pielii care acoperă partea anterioară a penisului”.

Iar în biserica din Calcata s-a aflat tocmai Sfântul Prepuţ. Acesta ar fi aparţinut Însuşi Mântuitorului Iisus Hristos, care ar fi fost separat de trupul Acestuia în momentul în care ar fi fost circumcis. Cel puţin asta susţinea Biserica Catolică în urmă cu ceva timp.[detalii]

Începând cu secolul al IX-lea, au existat nu mai puţin de 21 de biserici care se lăudau că deţin „originalul”.

• CITEŞTE ŞI:  Tunelurile lui Claudius, cel mai lung sistem de canale subterane, vreme de sute de ani

Prepuţul era atât de cunoscut, încât Sfânta Caterina din Siena afirma că este căsătorită cu Iisus şi că are un inel invizibil făcut din prepuţul Mântuitorului. În secolul al XVI-lea, papa Clement al VII-lea a declarat că prepuţul călugărilor de la mănăstirea Charroux este singurul autentic, pentru că pe el erau şi picături de sânge. În timpul Revoluţiei Franceze, o mare parte a prepuţurilor au dispărut.

Ultimul astfel de prepuţ a fost văzut în anul 1983 în biserica din localitatea Calcata. De aici ar fi fost furat, potrivit Bisericii Catolice.

În mod evident, odată cu trecerea timpului, relicva punea într-o situaţie jenantă mai marii bisericii de la Roma. Şi astfel a dispărut.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

ce face sistemul imunitar să atace celulele sănătoase

Cercetătorii au descoperit un „întrerupător” care oprește sistemul imunitar să atace celulele sănătoase

0
Sistemul nostru imunitar este talentat în a face diferența între compoziția chimică a propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Dar...
asteroid spre Marte

NASA ar fi redirecționat, fără să vrea, un asteroid spre Marte, care va lovi...

0
În urma unei misiuni desfăşurate pentru a testa anumite capacităţi în vederea prevenirii unui dezastru pentru Pământ se pare că NASA a direcţionat, neintenţionat,...
cetatea deva

Locul înfiorător de lângă cetatea Deva, în care condamnații la moarte erau aruncați de...

0
Sub Cetatea Deva, o fortăreață medievală impozantă din judeţul Hunedoara, se află un loc numit "La Sfinți", învăluit în mister și legende sumbre. Conform...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via