De ce sunt ieşenii terorizaţi de o statuie şi vor s-o distrugă: „N-am putut să dorm azi-noapte”. O femeie anchetată după ce a lovit-o pe Hidra

2 min


6
6 puncte

Ieşenii sunt terorizaţi de o statuie amplasată în oraş şi vor s-o distrugă, întrucât le dă coşmaruri. Timp de 30 de zile, la Iași este celebrată „Luna Sculptorilor Români”. Astfel, pe străzile Iaşului au apărut mai multe opere de artă, iar unele dintre ele au stârnit adevărate controverse în rândul ieșenilor.

Foarte mulți cetățeni s-au arătat deranjați mai ales de o statuie care a fost instalată la baza dealului Copou, în faţa grupului statuar al Voievozilor. În acest loc a fost amplasată o lucrare ce reprezintă o creatură cu șapte capete, denumită „Hidra”, realizată de sculptorul Costin Ioniță, iar mulţi ieşeni o consideră o „lucrare a diavolului”.

Ieşenii sunt terorizaţi de o statuie: „Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta”

În cauză, Poliţia din Iaşi a început o anchetă, după ce au apărut imagini cu o femeie care loveşte statuia, încercând, probabil, să-l scoată pe cel rău din ea. Femeia se arată revoltată că opera artistică „Hidra” ar reprezenta nişte şerpi şi susţine că ar trebui dărâmată.

Această operă de artă a sculptorului Costin Ioniţă a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, în Piața Presei Libere pe soclul rămas liber după îndepărtarea statuii lui Lenin, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.

În prezent, statuia este expusă la Iași, în Parcul Voievozilor. Pe pagina de Facebook Wow Iaşi a fost publicat un reportaj în care apare o femeie revoltată de modul în care arată statuia expusă în Iaşi, aceasta lovind statuia cu piciorul.

„Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori.”, a spus indignată femeia.

ieşeni terorizaţi de o statuie hidra
Ieşenii sunt terorizaţi de o statuie: o femeie o loveşte cu piciorul, în timp ce alta se închină în faţa sa | Sursa foto: Wow Iaşi

O altă femeie îşi face cruce în faţa statuii şi spune că a venit să vadă creaţia cu ochii ei. „Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei.”, a spus femeia.

• CITEŞTE ŞI:  Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare dintre români şi otomani pe teritoriul ţării noastre

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o persoană care loveşte cu piciorul o statuie din Parcul Voievozilor din municipiul Iaşi, facem precizarea că poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la această situaţie şi vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.“, au precizat reprezentanţii I.P.J. Iaşi.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

6
6 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via