Lana Turner şi viaţa tumultuoasă a divei de la Hollywood: căsătorită de 8 ori, a trecut prin momente de groază cu unul dintre soţi

Noutăţi

Lana Turner s-a născut în data de 8 februarie 1921, în localitatea Wallace, din statul american Idaho. Părinţii săi, John și Mildred erau oameni simpli, fără mari posibilităţi financiare. Neînţelegerile dintre ei au dus la un divorţ, care avea să-i schimbe viaţa în mod negativ micuţei Lana.

La sfârşitul anului 1930, tatăl său a câştigat o sumă considerabilă la barbut. Şi-a ascuns banii în şosete şi a plecat spre casă. Câteva ore mai târziu, bărbatul a fost găsit zăcând plin de sânge pe stradă, banii fiindu-i furaţi. Ulterior, a fost constatat decesul acestuia, iar autorul nu a fost prins niciodată.

În timp ce mama sa lucra câte 80 de ore pe săptămână pentru a se întreţine pe ea şi pe fiica sa, Lana a trăit împreună cu o familie din localitatea Modesto, care a abuzat-o fizic și „a tratat-o ​​ca pe o servitoare”.[sursa]

Lana Turner

Începuturile carierei şi transformarea într-o divă a Hollywodului

Pe când avea vârsta de 16 ani, Lana Turner a fost observată de un căutator de talente în timp ce se afla într-un magazin. Editorul revistei The Hollywood Reporter a fost atras de frumusețea ei și a întrebat-o dacă este interesată să apară în filme.

Lana a fost invitată la un casting şi a apoi a semnat un contract cu celebrul studio MGM. La început i s-au oferit roluri minore, însă frumuseţea şi talentul său au propulsat-o în cele mai bune producţii ale anilor ’40-’50.

Cu toate acestea, viața personală a actriţei Lana Turner a fost la fel de tumultuoasă precum cariera ei. A fost căsătorită de opt ori. Deși cariera ei a continuat să prospere, viața ei personală a fost adesea subiectul articolelor din presă.

• CITEŞTE ŞI:  Oamenii de știință au descoperit cum să comunice cu cei care dorm, în timpul somnului

În anul 1943, s-a născut fiica sa, Cheryl. Actriţa a avut mari probleme la naştere, iar fiica sa a fost aproape de moarte. Cu toate acestea, a reuşit să supravieţuiască. Tatăl lui Cheryl a fost cel de-al doilea soţ al Lanei, actorul Steve Crane.

Lana Turner şi relaţia cu Johnny Stompanato

În anul 1957, Lana Turner l-a cunoscut pe Johnny Stompanato, un mafiot din Chicago, despre care se spunea că avea legături cu familia lui Al Capone. De asemenea, era implicat în afaceri cu mafiotul Mickey Cohen.

Lana Turner a început să primească telefoane, flori şi cadouri chiar pe platoul de filmare de la Johnny Stompanato. Lana nu ştia că această tactică era folosită de Stompanato cu multe dintre divele de la Hollywood.

Lana Turner
Lana Turner, alături de Johnny Stompanato şi fiica sa, Cheryl

Crezând că bărbatul este interesat şi fascinat numai de ea, Lana a acceptat să iasă cu acesta. În realitate, Stompanato nu era genul care accepta un refuz.

După o perioadă, un prieten i-a spus Lanei cine era în realitate Johnny Stompanato, iar actrița i-a cerut insistent acestuia să nu o mai caute. Mafiotul, insă, nu s-a lăsat descurajat şi a insistat să continue relaţia. Pe parcursul anului următor, a urmat o relație plină de certuri violente și abuzuri fizice, dar și împăcări repetate. Lana Turner a susținut chiar că într-o noapte Stompanato a drogat-o și i-a făcut fotografii nud pentru a le folosi mai târziu pentru a o şantaja.

În septembrie 1957, Lana filma la Londra pentru filmul “Another Time, Another Place”, alături de Sean Connery în rolul principal. Mafiotul s-a cazat în apartamentul ei, însă a devenit agresiv atunci când Lana nu i-a permis să o viziteze pe platourile de filmare.

• CITEŞTE ŞI:  Un element din ochii tăi poate dezvălui dacă ești expus riscului de moarte prematură

Cei doi s-au certat, iar bărbatul aproape că a sufocat-o. Atunci Lana a sunat la Scotland Yard şi l-a denunţat pe iubitul său. Stompanato a aflat și a doua zi a apărut pe platourile de filmare cu o armă, amenințând-o și pe ea, și pe Sean Connery. În cele din urmă, agenţii Scotland Yard l-au escortat pe bărbat la aeroport, acesta fiind trimis înapoi în SUA.

Uciderea lui Johnny Stompanato

În seara zilei de 26 martie 1958, Lana Turner a participat la ceremonia Premiilor Oscar, unde fusese nominalizată pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, în filmul Peyton Place. Johnny Stompanato, cu care actriţa se împăcase între timp, nu a fost invitat să participe alături de ea la ceremonie, lucru care l-a deranjat foarte tare. Din acest motiv, acesta a aşteptat-o acasă şi a început un scandal.

Cei doi se certau în dormitor, în casă aflându-se și Cheryl. Adolescenta, auzind că bărbatul o amenința cu moartea pe mama sa, a luat un cuțit de bucătărie și a fugit să o apere.

Potrivit declaraţiilor Lanei, Stompanato a murit pe loc, după ce Cheryl l-a înjunghiat în stomac. Iniţial, a crezut că fata îl lovise cu pumnul, realizând că bărbatul fusese grav rănit de-abia când acesta s-a prăbușit la pământ și a văzut sânge pe cămașa lui.

Cazul a fost intens mediatizat, fiind urmărit atent de întreaga opinie publică din SUA. La procesul tinerei Cheryl au participat peste 100 de jurnaliști. După ore întregi de audieri şi deliberări, juriul a considerat crima ca fiind în legitimă apărare, iar Cheryl a fost declarată nevinovată.

După proces, Cheryl a fost dată în grija bunicii și i s-a recomandat să meargă regulat la un psihiatru împreună cu ambii părinți.

• CITEŞTE ŞI:  Amar Bharati, bărbatul care ţine mâna în sus de peste 45 de ani şi motivul din spatele acestui gest

Lana Turner şi boala care i-a adus sfârşitul

În ciuda verdictului favorabil, scandalul a avut un efect negativ asupra carierei sale. Lana Turner a avut probleme personale și profesionale în anii care au urmat. Actriţa s-a luptat cu dependența de alcool, ajungând să aibă probleme financiare, dar şi de sănătate.

În anul 1992, Lana, care fusese fumătoare întreaga sa viață, a fost diagnosticată cu cancer la gât. A fost supusă unei intervenții chirurgicale și unui tratament de radioterapie. În anul 1993, Lana a anunțat că boala a intrat în remisie, dar nu după mult timp s-a dovedit că recidivase.

Lana Turner a murit la vârsta de 74 de ani, pe 29 iunie 1995, din cauza cancerului.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

bătălii ale lui Ştefan cel Mare

5 dintre cele mai importante bătălii ale lui Ştefan cel Mare

0
Nu există un răspuns unanim acceptat cu privire la cele mai importante bătălii ale lui Ştefan cel Mare, deoarece fiecare bătălie a avut rolul...
împăratul Commodus

Împăratul Commodus: a fost împăratul gladiator cel mai rău din istoria Imperiului Roman?

0
După părerea unor istorici, împăratul Commodus, cunoscut şi ca "împăratul gladiator", a fost cel mai crud și mai dement dintre împăraţii romani. În competiția pentru...
Cât petrol mai este pe pamant

Cât petrol mai este pe Pământ? Se va termina vreodată petrolul?

0
Cât petrol mai este pe Pământ? Aceasta este o întrebare la care mulţi oameni caută un răspuns, în special activiştii de mediu. Este posibil...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via