Marele Zid Chinezesc a fost distrus parţial de doi muncitori care voiau să ajungă mai repede la muncă

2 min


2
2 puncte

Marele Zid Chinezesc a fost distrus într-o zonă din provincia centrală Shanxi de către doi muncitori care au folosit un excavator pentru a face o gaură prin el, din dorinţa de a ajunge mai rapid la locul de muncă.

Aşadar, deşi Marele Zid Chinezesc a ținut departe timp de secole la rând triburile nomade, se pare că nu a fost suficient de rezistent pentru a-i opri pe acești muncitori care nu au vrut să piardă timpul. Rezultatul: o mică porţiune din zid a fost distrusă complet, fără a mai putea fi salvată.

Marele Zid Chinezesc a fost distrus într-o mică porţiune de două persoane cu un excavator

Două persoane suspectate că au încercat să creeze o scurtătură pentru efectuarea unor lucrări de construcție au fost arestate după ce au distrus o porţiune din Marele Zid.

Bărbatul de 38 de ani și femeia de 55 de ani lucrau în apropierea zonei afectate. Cei doi au săpat o „breșă mare”, lărgind o cavitate deja existentă a Marelui Zid Chinezesc, astfel încât excavatorul lor să poată trece prin ea. Poliția spune că muncitorii au vrut să reducă astfel distanța pe care trebuiau să o parcurgă.[sursa]

Marele Zid Chinezesc a fost distrus într-o mică portiune de către doi muncitori care au folosit un excavator

De asemenea, autorităţile au subliniat că cei doi au provocat „daune ireversibile integrității Marelui Zid Chinezesc și siguranței relicvelor culturale”. Situat în comitatul Youyu, cel de-al 32-lea Mare Zid este o secțiune a Marelui Zid Chinezesc și este clasificat ca sit istoric și cultural care este protejat prin lege.

• CITEŞTE ŞI:  Prinţii din Turn: povestea tulburătoare a fraţilor închişi în Turnul Londrei

Ofițerii de poliţie au fost sesizaţi cu privire la pagubele produse, primind informaţii potrivit cărora ar exista un gol imens în zid.

Marele Zid Chinezesc, un proiect strategic de apărare pentru China timp de sute de ani, are o lungime de peste 20.000 de kilometri şi este una dintre cele mai cunoscute construcţii din istoria omenirii, fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1987. Impresionantul zid a fost construit și reconstruit continuu din jurul anului 220 î.Hr. şi până în timpul dinastiei Ming, în anii 1600, când a devenit cea mai mare structură militară din lume.

Unele porțiuni de zid au fost deteriorate sau demolate de-a lungul anilor, în special în zonele rurale îndepărtate. Un raport din anul 2016 al ziarului Beijing Times a sugerat că peste 30% din Marele Zid a dispărut în întregime, şi doar 8% din acesta este considerat bine conservat în zilele noastre.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via