Gemenii care au păcălit sistemul penitenciar din Rusia

2 min


11
11 puncte

Este cunoscut faptul că sistemul penitenciar din Rusia este unul dintre cele mai dure de pe planetă, însă gemenii care au păcălit pe toată lumea, punând la cale un plan rupt din filme, ar putea contrazice acest renume. Cel puţin până la un punct.

Doi fraţi gemeni, dintr-un set de tripleţi, au reuşit să păcălească autorităţile din sistemul penitenciar din Rusia, după ce unul dintre ei a ajuns după gratii.

Cei doi au pus la cale un plan pentru ca cel condamnat să simtă gustul libertăţii.

Era anul 1992, după căderea URSS, aşa că gardienii nu erau cei mai bine pregătiţi sau cei mai corecţi. Nu se cunoaşte dacă planul a fost pus în aplicare cu ajutor din partea acestora din urmă.[BBC]

Oricum ar fi fost, Ruslan, cel care era încarcerat, a făcut rapid schimb de haine cu fratele său geamăn, Roman, pentru ca primul să se bucure de libertate pentru o perioadă de timp.

Gemenii care au păcălit sistemul penitenciar s-au păcălit şi între ei

Odată ajuns afară, lui Ruslan i-a plăcut atât de mult libertatea, încât nu a mai dat vreun semn că ar vrea să se întoarcă în spatele gratiilor pentru a-l înlocui pe fratele său.

Mai mult decât atât, Ruslan a reuşit să o convingă pe iubita lui Roman să fugă împreună. Aşadar, Ruslan i-a furat, nu numai libertatea, ci şi iubita fratelui său.

Citeşte şi:  Grigore Vasiliu Birlic, un geniu al comediei româneşti
gemenii care au păcălit sistemul penitenciar

Au trecut ani de zile până când autorităţile au realizat că au fost păcălite, în ciuda protestelor lui Roman. Gardienii îl credeau nebun.

Deşi a fost nevoie de doar câteva minute în anul 1992 pentru a face schimb de haine şi a-i lua locul fratelui său, Roman a ajuns să execute întreaga pedeapsă a lui Ruslan.

Când a fost eliberat, Roman, a căruit familie provenea din regiunea Ciuvaşia, s-a îndreptat către Moscova, păstrând numele fratelui său trădător.

Cum nu avea prea multe de făcut, a săvârşit mai multe infracţiuni în Moscova, ajungând din nou în spatele gratiilor. De această dată, pentru faptele sale.

După eliberare, Roman s-a întors în regiunea Ciuvaşia, unde a fost interceptat din nou de poliţie, care îl căuta pe fratele său, Ruslan.

De această dată, i-au fost prelevate amprentele, iar autorităţile au înţeles unde era problema. Roman a fost eliberat.

Nu există informaţii despre iubita sa, care a fugit cu Ruslan.

Între timp, adevăratul Ruslan nu s-a bucurat prea mult de libertate şi de cazierul său curat. Nu s-a putut abţine şi a săvârşit şi alte fapte. În cele din urmă, a fost prins şi trimis la închisoare.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

11
11 puncte
Andreea Ionescu
Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, pasionată de istorie antică şi personalităţi marcante.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide