Gemenii care au păcălit sistemul penitenciar din Rusia

Noutăţi

Este cunoscut faptul că sistemul penitenciar din Rusia este unul dintre cele mai dure de pe planetă, însă gemenii care au păcălit pe toată lumea, punând la cale un plan rupt din filme, ar putea contrazice acest renume. Cel puţin până la un punct.

Doi fraţi gemeni, dintr-un set de tripleţi, au reuşit să păcălească autorităţile din sistemul penitenciar din Rusia, după ce unul dintre ei a ajuns după gratii.

Cei doi au pus la cale un plan pentru ca cel condamnat să simtă gustul libertăţii.

Era anul 1992, după căderea URSS, aşa că gardienii nu erau cei mai bine pregătiţi sau cei mai corecţi. Nu se cunoaşte dacă planul a fost pus în aplicare cu ajutor din partea acestora din urmă.[BBC]

Oricum ar fi fost, Ruslan, cel care era încarcerat, a făcut rapid schimb de haine cu fratele său geamăn, Roman, pentru ca primul să se bucure de libertate pentru o perioadă de timp.

Gemenii care au păcălit sistemul penitenciar s-au păcălit şi între ei

Odată ajuns afară, lui Ruslan i-a plăcut atât de mult libertatea, încât nu a mai dat vreun semn că ar vrea să se întoarcă în spatele gratiilor pentru a-l înlocui pe fratele său.

Mai mult decât atât, Ruslan a reuşit să o convingă pe iubita lui Roman să fugă împreună. Aşadar, Ruslan i-a furat, nu numai libertatea, ci şi iubita fratelui său.

gemenii care au păcălit sistemul penitenciar

Au trecut ani de zile până când autorităţile au realizat că au fost păcălite, în ciuda protestelor lui Roman. Gardienii îl credeau nebun.

Deşi a fost nevoie de doar câteva minute în anul 1992 pentru a face schimb de haine şi a-i lua locul fratelui său, Roman a ajuns să execute întreaga pedeapsă a lui Ruslan.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre Rusia, cea mai mare ţară din lume

Când a fost eliberat, Roman, a căruit familie provenea din regiunea Ciuvaşia, s-a îndreptat către Moscova, păstrând numele fratelui său trădător.

Cum nu avea prea multe de făcut, a săvârşit mai multe infracţiuni în Moscova, ajungând din nou în spatele gratiilor. De această dată, pentru faptele sale.

După eliberare, Roman s-a întors în regiunea Ciuvaşia, unde a fost interceptat din nou de poliţie, care îl căuta pe fratele său, Ruslan.

De această dată, i-au fost prelevate amprentele, iar autorităţile au înţeles unde era problema. Roman a fost eliberat.

Nu există informaţii despre iubita sa, care a fugit cu Ruslan.

Între timp, adevăratul Ruslan nu s-a bucurat prea mult de libertate şi de cazierul său curat. Nu s-a putut abţine şi a săvârşit şi alte fapte. În cele din urmă, a fost prins şi trimis la închisoare.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

Moara penală

Moara penală: o pedeapsă prin care deţinuţii erau puşi să macine cereale pentru a...

0
Moara penală a fost introdusă la începutul secolului al XIX-lea în închisorile britanice. Acest dispozitiv era o formă de reeducare prin muncă a condamnaţilor....
Mina de diamante Mir mirny

Mina de diamante Mir: nu s-a permis niciodată o investigaţie a naturii bizare a...

0
Mina de diamante Mir este o mină de diamante în carieră deschisă, situată în localitatea Mirny, Republica Sakha, în regiunea siberiană din estul Rusiei....
săpat 6 luni un tunel

Evadare spectaculoasă a unui condamnat la moarte, care a săpat 6 luni un tunel

1
Un traficant chinez de droguri, condamnat la moarte în Indonezia, a fost protagonistul unei evadări spectaculoase, după ce a săpat în 6 luni un...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via