Un „înger fotografiat în spaţiu”. Ce este de fapt în poza uimitoare făcută de pe Staţia Spaţială Internaţională

1 min


3
3 puncte

O imagine cu un „înger fotografiat în spaţiu” a impresionat o lume întreagă, stârnind atât uimire cât şi multe controverse, mai ales între adepţii teoriilor conspiraţioniste şi credincioşi.

Fotografiile incredibile ale cosmosului realizate în spațiu nu sunt atât de neobișnuite. Din punctul de vedere al Stației Spațiale Internaționale (SSI), practic, orice loc pe care îl privești este fascinant, ciudat sau frumos. Ocazional, însă, se întâmplă să ai parte de o reacţie de genul „wow, ăăă, ce este asta?”.

Astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA) Samantha Cristoforetti, care a devenit între timp comandant al SSI – prima femeie astronaut ESA în această funcție și doar a patra femeie din istorie – împărtășește în mod regulat fotografii și fapte interesante despre viața sa de la bordul stației spațiale.[sursa]

înger fotografiat în spaţiu
Un „înger fotografiat în spaţiu”

Un înger fotografiat în spaţiu sau dâre albe otrăvitoare

Samantha Cristoforetti a postat pe X (fostă Twitter) două fotografii incredibile care par să arate fie un mare înger spațial în picaj, fie controversatele „chemtrails”, fie o gaură energetică amenințătoare, în funcție de cine întrebi. După cum a sugerat CNET, funcționează și ca un test uriaș test Rorschach.[sursa]

Ceea ce privim de fapt este nava spațială Soyuz care a lansată în data de 21 septembrie 2022, şi care transportă trei noi membri ai echipajului către Staţia Spaţială Internaţională.

• CITEŞTE ŞI:  Bertha Benz şi primul automobil modern produs în serie: Benz Patent-Motorwagen

„Am avut o priveliște spectaculoasă a lansării #Soyuz! Serghei, Dmitri și Frank vor bate la ușa noastră în doar câteva ore… abia aștept să le urez bun venit în noua lor casă!” a scris la acel moment Samantha Cristoforetti pe X.

Astronautul NASA Frank Rubio și cosmonauții Serghei Prokopyev și Dmitri Petelin de la Roscosmos au ajuns, într-adevăr, câteva ore mai târziu pe Staţia Spaţială Internaţională, demonstrând că, cel puțin pentru moment, relațiile spațiale dintre SUA și Rusia erau încă cordiale.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

3
3 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via