Mary Ann Bevan, asistenta frumoasă nevoită să participe la un concurs de urâţenie pentru a-şi creşte copiii

4 min


42
42 puncte

Mary Ann Bevan, născută Webster, a obţinut un premiu, neoficial, pentru „Cea mai urâtă femeie din lume”. Însă dacă ar fi participat la un concurs pentru titlul de „Cea mai bună mamă din lume”, probabil că era în top. În tinerețe, femeia a avut un chip angelic, dar lucrurile au luat o întorsătură dramatică, iar viaţa sa a devenit un coşmar. În ciuda dificultăţilor la care viaţa a supus-o, nu s-a lăsat bătută, întrucât a luptat pentru a le asigura copiilor o viaţă mai bună.

Cine a fost Mary Ann Bevan

Mary Ann Webster s-a născut în anul 1874 în apropiere de Londra, Marea Britanie, într-o familie din clasa de mijloc, având şapte fraţi. Trăind într-o familie numeroasă, Mary Ann a fost nevoită să muncească de tânără. Era o femeie frumoasă, iar visul său era acela de a-şi forma propria familie.

Mai târziu, a devenit asistentă medicală, iar în anul 1903 s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Thomas Bevan, cu care a avut patru copii. La vârsta de 32 de ani, viaţa sa s-a schimbat total. A început să dezvolte acromegalie, o boală rară, dar oribilă, care afectează aproximativ 6 din 100.000 de oameni.[detalii]

Ce este acromegalia

Acromegalia este o boală hormonală rară provocată de hipersecreția hormonului somatotrop. Apare după instalarea pubertatii și este caracterizată prin creșterea exagerată a oaselor feței. Această boală cauzează dezvoltarea exagerată a mandibulei, piramidei nazale, dar şi a oaselor late, în general. Se remarcă totodată îngroșarea buzelor şi a limbii, precum şi dezvoltarea organelor interne (inimă, ficat, rinichi).

Din punct de vedere clinic, pacienţii acuza frecvent cefalee, tulburări de vedere, dureri articulare şi amorţeli la nivelul extremitătilor.

• CITEŞTE ŞI:  Copilul genial care la 8 ani a învins 20 de jucători într-o partidă simultană de şah: Samuel Reshevsky

În prezent, medicina modernă tratează cu succes această boală. Însă în secolul al XX-lea încă nu se cunoşteau foarte multe lucruri despre acromegalie.

Mary Ann Bevan înainte şi după transformarea cauzată de boală

Mary Ann Bevan „a devenit” cea mai urâtă femeie din lume

Din cauza bolii, Mary Ann a început să sufere transformări care i-au furat frumuseţea şi care i-au distrus viaţa. Boala a dus la creșterea excesivă a oaselor feței, mâinilor și picioarelor. Această afecțiune i-a schimbat dramatic aspectul tinerei, făcându-i viața din ce în ce mai dificilă.

Thomas, soţul său, i-a fost mereu alături şi nu a lăsat-o la greu, deşi nu înţelegea ce se întâmplă cu frumoasa lui soţie. Dar destinul avea planuri şi mai sumbre pentru Mary Ann. După 11 ani de căsnicie, Thomas a murit subit, lăsându-şi soţia bolnavă, desfigurată şi cu patru copii de crescut, să înfrunte viaţa de una singură.

Rămasă şi fără un loc de muncă stabil, Mary Ann a trebuit să facă tot ce putea pentru a-şi întreţine cei patru copii. Lucrurile păreau să meargă din rău în mai rău, găsind cu greu de muncă din cauza aspectului său fizic. Datoriile creşteau, iar fiecare zi era o provocare în ceea ce priveşte hrana copiilor.

Mary Ann a aflat de un concurs denumit „Cea mai urâtă femeie din lume”. Fără să stea prea mult pe gânduri, s-a înscris la concurs, cu preţul demnităţii sale. A câştigat concursul, al cărui premiu era destul de consistent.

• CITEŞTE ŞI:  Stephen Phillips, omul declarat nevinovat după ce a stat 25 de ani la închisoare

Presa vremii a profitat de imaginea sa şi au apărut tot felul de articole greu de citit pentru ea, însă care făceau deliciul publicului. În cele din urmă, această atenţie din partea ziarelor i-a adus o faimă de care a profitat într-un final pentru a-şi creşte copiii.

mary ann webster
Mary Ann Bevan alături de alţi angajaţi ai spectacolului de ciudaţi Dreamland

Plecarea în S.U.A.

În anul 1920, Mary Ann a fost invitată în S.U.A. pentru a lucra în lumea circului în cadrul spectacolului Dreamland din Coney Island. Era un spectacol „de ciudaţi”, organizat de Sam Gumpertz, în cadrul căruia oameni cu tot felul de probleme fizice erau expuşi spre deliciul bolnav al spectatorilor. A făcut parte din acest spectacol, fiind nevoită să se îmbrace în mod intenţionat cu articole vestimentare care să-i scoată în evidenţă defectele fizice şi lipsa de feminitate.

Aspectul său bizar i-a cauzat multă suferinţă. A fost batjocorită, insultată şi respinsă de oameni în mod constant. Uneori, era nevoită să parcurgă distanţe mari pe jos, pentru a participa la diverse spectacole. Oamenii râdeau de ea şi chiar o loveau cu pietre, numind-o „monstru”. Dar Mary Ann a făcut aceste sacrificii pentru binele copiilor săi şi nimic nu-i stătea în cale.

A participat la astfel de spectacole „de ciudaţi” până la sfârşitul vieţii sale. Mary Ann Bevan a murit pe 26 decembrie 1933, la vârsta de 59 de ani. Deşi aspectul său fizic i-a adus titlul de „Cea mai urâtă femeie din lume”, nu putem spune acelaşi lucru despre sufletul său. Iubirea pe care o avea faţă de copiii ei şi sacrificiile pe care le-a făcut pentru bunăstarea acestora ar putea-o clasa foarte uşor în topul celor mai bune mame. Mary Ann Bevan şi-a trăit viața cu demnitate, mândrie și perseverență, devenind un simbol al puterii de a depăși obstacolele și a găsi succesul în cele mai neașteptate circumstanțe.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

42
42 puncte
Miruna P.

Miruna este absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este profesor de istorie şi pasionată de tot ce ţine de cultura nordică.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide